[]

Oyun oynarken FPS düşmesi (Shadow of War)

Selamlar,

Oyun oynadığım bilgisayarın özellikleri şöyle: i7 7700HQ 2.8GHZ - 16GB ram -512GB SSD - GTX1060 6GB

Shadow of War'u ilk etapta torrentten indirdim (Fitgirl repack). Oyunun FPS anlamında hiçbir sıkıntısı yoktu. Baktım oyun güzel, parasını vereyim dedim. Steam'den satın aldım.

Steam'den aldığım versiyonu kurduktan sonra FPS düşmeye başladı. Torrentli versiyonunu High-Very High karışımı bir grafik ayarıyla oynuyordum. Şimdi bütün ayarları daha da azalttım, FOV düşürdüm, Large Page modunu açtım, oyunu görev yöneticisinden yüksek öncelikli hale getirdim ama nafile. Oyun 39 FPS'de takılı kalıyor. Bazen ayarlarda değişiklikler yapınca 59 FPS'ye çıkabiliyor ama sonra tekrar düşüyor.

Bu niye olur ve nasıl düzelir bilen var mı?

 
ekran kartı driverını güncelledin mi dün rtx güncellemesi geldi.


  • KendineAteist  (27.11.18 14:11:21) 
laptopsa prize takmama ihtimalin var mı?


  • lycoxin  (27.11.18 14:11:52) 
@KendineAteist: Dün herhangi bir güncelleme yapmadım ama bu sorunu 2-3 haftadır yaşıyorum. İlk zamanlarda aklıma gelmişti ama driver güncel gözüküyordu. Eve gidince bu bahsettiğin güncellemeyi de yapacağım. Ama aynı driver içinde crackli oyunda sıkıntı yaşamazken, orijinal oyunda sıkıntı yaşamam dolayısıyla sorun driver kaynaklı olmayabilir diye düşündüm. Yine de driver güncellemesi yapacağım. Teşekkürler.

@Lycoxin: Hayır. Oyun oynarken laptop hep prizde. Laptop kucağımdayken dizi filan izlerken fps düşmesi oluyor ama. O da ilginç.
  • starborn  (27.11.18 14:20:32) 
bence düz masada çalış. laptop nefes alamazsa fandan vs fps düşebilir. ben soğutucu fan kullanıyorum bazen 3 5 fps artıyor..


  • lycoxin  (27.11.18 14:22:00) 
@Lycoxin: Cooler Master soğutucu var. Mütemadiyen çalışıyor. Bazen USB'ye takmayı unutuyorum ama bilgisayar bu süreçte ısınmıyor bile. Kaldı ki oyunun ayar kısmında GPU'nun ne kadarını kullandığına baktığımda, yarı kapasitede kullandığını gösteriyor.


  • starborn  (27.11.18 17:05:46) 
Güncelleme:

Ekran kartı sürücüsünü güncelledim. Sorun çözülmedi. "Eeeh sıçarım böyle işe madem 39 FPS alcam bari grafikler düzgün olsun." diyerek ayarları fulledim. FPS 59'a sabitlendi. Bu nasıl iş ben anlamadım.
  • starborn  (28.11.18 09:13:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.