[]

Grup Prizler Hakkında

Selam

Grup prizlerde her bir girişin Watt çıkışı genelde aynı mıdır? Üründen ürüne değişim oluyor mu acaba?

Mesela bu ürün prizdeki Watt'i 6ya bölüyor her çıkışta?

www.hepsiburada.com

bir de grup prizler arasında çok fark oluyor mu? bunun gibi bir ürün evde macbook proyu, ipad ve iphone'u korumak için fazla mı abartı olur?

www.hepsiburada.com

Arada bayağı bir fiyat farkı var? Neden acaba bu bu kadar pahalı? Kalite farkı mı var?

Saygilar

 
Killer +1 herhangi bir engeli varsa bu da muafiyet doğurur.


  • Tears of Devil  (26.11.18 20:25:51) 
Schneider Electric gayet iyi bir markadır. vi ko Türk şirketi. fark ondan. abartı değil bence gönül rahatlığıyla Schneider Electrici tercih et. biri casper biri apple marka olarak.


  • mikahakkinen  (26.11.18 20:27:53 ~ 20:29:06) 
Schneider bu piyasanın apple'dır. biraz kalite, biraz marka sayesinde bu kadar pahalı. (biraz kalite derken küçümsemeyelim tabi. adamlar kaliteli fakat viko da iyidir.)

www.schneider-electric.com

burada yazana göre schneider 2300 watt çekerken viko 3500 çekmekte.
  • blue eyes white dragon  (26.11.18 20:32:47) 
boşuna kazıklanma. git elektrikçiye kaç watt, kaç amper kullanacaksan yarı parasına kalitelisini yaptır

www.youtube.com

he akım koruması olsun diyorsan gidip alcan bi regülatör koycan eve.
  • killerbee  (26.11.18 20:33:38 ~ 20:35:07) 
kaliteli bir ttr kablo, viko'ya ait bir üçlü ile de killerbee'nin dediğini yapabilirsin. sırf ikisi arasındaki farkı sorduğun için öyle cevaplamıştım. 100 liraya kurbana girersin, gereksiz o kadar para vermek.


  • blue eyes white dragon  (26.11.18 20:46:17) 
elektrikçi dememin sebebi şu.

adamlar soruyor neler takacaksın buna, nerede kullanacaksın, kaç watt kaç amper çekecek ona göre kablo ve priz seçiyolar. yoksa yapılmayacak bişey değil bi klamense bi faz bi nötr bi toprak bağlıyorsun bitti gitti de. vereceğin para daha ekonomik, alacağın ürün tam amacına uygun olacak.
  • killerbee  (26.11.18 20:48:43) 
valla herçeyi takıyorumi, macbbook pro, iphone, ipad, powerbankler, bazen printer, bazen koşu thread mill bile bağlıyorum.

elektrçinin yaptığını duymuştum ama hatalı bağlarsa ya da ne bileyim adi çin malı kullanırsa elimize almayalım diye endişe ediyorum. diğerleri en azından fabrikasyon ürünü bir standardı var diye düşünüyorum ama neredeyse 250-300 liraya bile uzatma prizleri var 6lık. bu fark neden diye sormak istedim.
  • Mehmet Ersoz  (26.11.18 21:03:17) 
elektrikçi hata yapmaz ama şöyle yapar. mesela sena kablonun 3*2,5 kablosunu kullanır scheineder kendi kablosunu kullanır. eğer akım korumasız olsa fiyat değişebilir. fark malzeme kalitesi tamamen. biri made in germany biri made in turkey. ikisinide alabilirsin ama macbooka o kadar para verip prizden kısmak mercedese petlas lastikle binmek gibi.


  • mikahakkinen  (26.11.18 21:16:44) 
Viko'yu al düşünme, Vikoyu Panasonic'e sattık. Uzun süredir japon kalitesinde imalat yapıyorlar yani, ki eskiden de çok kaliteliydiler.

Her bir giriş için değil toplam çekeceği yük için verilir o değerler.

Elektrikçiye yaptırmak daha ucuza mal olmaz, kaldı ki akım korumalı da olması da zor. İçinde hazır akım koruması olan grup olacağını sanmam ellerinde, aslında bir tane varistör var içinde. Alıp kendiniz de koyabilirsiniz.

Elektrikçiye yaptırmak ya da kendiniz yapmanız sadece kablo uzunluğunu kendinize göre ayarlamak için mantıklı olur.

Yoksa ucuza mal olmaz.
  • John Bloor  (27.11.18 09:53:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.