[]

Miras kalan evin emlak vergisi

1 sene once oturdugumuz ev benimle birlikte toplam 3 kisiye miras kaldi. Veraset ilamini aldik ama eşten dosttan ogrendigimize gore tapuyu ustumuze almaya gerek olmadigi icin tapuyu ustumuze almadik.

Simdi biz emlak vergisini nasil, nereden sorgulayip nasil odeyecegiz? E-devlet'ten sorgulama yaptigimda mulk gozukmuyor. Yalniz soyle bi sayfa var:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Tapu Taşınmaz Beyan

Buradan "yeni beyan" mi yapmam gerekiyor acaba? Evet ise üçümüzün de mi yapmasi gerekiyor?

 
beleidyeye gidip ödeyeceksiniz


  • oscar  (26.11.18 20:00:03) 
beyana falan gerek yok. Belediyeye gidip ne kadar borç varmış falan belge alıyor, taksitlendirmenizi falan yapıp ödüyorsunuz. Aranızdan bir kişinin gitmesi yeterli.


  • eazy  (26.11.18 20:11:41) 
@oscar +1 belediyeye gidip ödiceniz. çok fazla çıkmaz heralde.


  • mikahakkinen  (26.11.18 20:33:50) 
Hangi belgelerle gitmek gerekiyor peki? Sadece kimlik olmaz sanirim? Bir de tapu mu?


  • ahm1  (26.11.18 20:40:56) 
tapuyla git yeter.


  • mikahakkinen  (26.11.18 20:42:48) 
Peki e-devlet'ten "yeni beyan" olayini yapsam sorun olur mu? Belki oyle yaparak internetten de odeyebiliriz vergiyi?


  • ahm1  (26.11.18 22:19:45) 
miras durumunda değişir mi bilmem fakat biz ev sahibinin tc numarası ile evin bulunduğu ilçe belediyesinin internet sitesinden öderiz.


  • mutlu yillar sana  (27.11.18 08:12:00 ~ 08:12:44) 
Size miras bırakan kişinin öldüğü anda vergi mükellefliği bitti, mülk size veraset etti. Siz de o tarihten sonra emlak vergisinden sorumlusunuz.

Veraset sonrası belediyeye gidip beyanda bulunmanız gerekli, aynen para ile yeni bir daire almış gibi.

Veraset belgeleri ve tapu fotokopisi ile birlikte gidip beyanda bulunun.

Beyan işi internetten olmuyor diye hatırlıyorum ama belki de belediyeden belediyeye değişiyordur. Belediyeyi arayıp sorabilirsiniz.
  • John Bloor  (27.11.18 10:00:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.