[]

Gözde minik kabarcık

Gözümde son 2 aydır ancak aynaya çok dikkatle baktığımda farkettiğim minik kabarcıklar oluşuyor. Tam olarak gözün alt kirpiklerinin olduğu bölge (göz kalemi sürülen yer yani, adı var mı bilmiyorum). tırnağımla hafifçe kazıdığımda bir kaç hamlede yok oluyor. Son 2 senedir lens kullanıyorum bunula bir ilgisi olabilir mi acaba? Başına benzer bir durum gelmiş olan var mı, önemli bir şey midir?




 
Yirmi yıldır lens kullanıyorum, böyle bir şeyle karşılaşmadım. Ama olamaz diyemem. Kirpiklerin içindeki bölge galiba. O kısma göz kalemi kullanıyorsanız sorun olmuş olabilir. Kirpiklerin altını boyamak sorun olmaz, ama göze yakın üst taraf sorun olabilir sanırım. Altı da boyasanız, göz makyajınızı lensi taktıktan sonra yapın, takarken bilmeden temas etmesin. Makyajı da lensi çıkarmadan yapın, aynı nedenle.


  • uyuklayankedi  (17.03.10 21:10:18) 
lensle alakası yok. ömrümce lens kullanmadım, arada bende de çıkıyor. dediğiniz gibi kazıyınca geçiyor. önemli bir şey olduğunu sanmıyorum.


  • girl in a coma  (17.03.10 21:42:35) 
@uyuklayankedi evet o bölge. ama ben pek makyaj yapmıyorum zaten ayda yılda bir ancak.


  • nesenbilneben  (17.03.10 21:45:58) 
kirpik dibi iltihabı denen bir durum var. bir nevi cilt hastalığı. pullanma oluşuyor. kaşıntı, kızarıklık falan da oluyorsa bir doktora görünün.


  • xyoney  (17.03.10 22:35:11) 
@xyoney hiç öyle belirtiler yok. sadece aynaya çok yakından baktığımda farkedebiliyorum, ayna olmasa hiç haberim olmayacaktı yani :)


  • nesenbilneben  (17.03.10 22:44:06) 
özellikle çok uykusuz kaldığım dönemlerde, çok bilgisayar başında kaldığım dönemlerde, kısacası gözlerimi çok yorduğum dönemlerde bende de çıkıyor. azıcık uğraşınca kayboluyor evet ama ellemediğimde de bir süre sonra kendiliğinden geçiyor. yanında başka bir belirtisi veya başka bir rahatsızlığı olmadığından doktora gitme gereği duymadım hatta ciddiye de almadım. başıma da henüz bir iş gelmedi. ama ciddi değildir demiyorum yine de.


  • kedi olmus gidiyorsun  (18.03.10 14:14:00) 
Muhtemelen retansiyon kistidir. kirpik diplerindeki Moll bezlerinden kaynaklanırlar. Tehlikeli bir durum değildir. Geçmiş olsun.


  • plastik turambar  (18.03.10 19:00:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.