[]

Şu oğlanı Portekiz'e gönderelim :)

Evet ortaokullar için Erasmus programında ilk elemeyi geçti. Şimdi İngilizce 3 (üç) dakikalık sunum yapacak. Sunumu hazırlamış. Aşağıya sunumu düz yazı olarak kopyalıyorum. Bunu foto vb. gibi şeylerle süslenmiş olarak düşünün.

Yanlışları neler? Bir de eklemek istediğiniz bir şey olur mu? Fikir şeyederseniz seviniriz.

Çok çok teşekkür.


Tolerance Through My Eyes


Tolerance means to me that you should respect any person who is different from you, no matter what they believe in, what race they are, or what gender they are. Everyone should be treated equal because no one is worth less.
Tolerance means to me to always have an open mind and to always respect others even if you disagree with them. Tolerance is being non-judgemental and accepting of others.


So, what is respect?
Respect to Individual Differences
Respect means to me;
to listen to what others have to say and to value someone's opinion, even if it's different from your own.
I accept differences in size,culture race, etnicity, gender and religion.

Do not mock with others

I don’t ridicule anybody’s personality traits and appearance.


To Show Random Act Of Kindness

I want to explain “to show random act of kindness”.
For example , to share your snack,
To help someone carry their shopping bags,
to hold the elevator door open for someone who is running late,
to pick up trash on the beach or park,
to let somebody go first,
or to give somebody a hug :)

if everyone on the planet showed this kind of tolerance towards each other, there would be a lot more harmony and peace.

I was raised not to look at people racially. What I think is that we’re flowers in a garden. We share a common root, and the root is Mother Earth. The garden is beautiful because it has different colours.

 
muhtemelen baktıkları şey ingilizce yeterliliği fakat bana kalırsa toleransın tanımını yanlış yapmışsınız. tolerans birinin inancına bakılmaksızın saygı duymak değil. inancı dolayısıyla yaşanabilecek zorlukları görmezden gelmektir. tolerans başa gelen olumsuzluklara karşı gösterilen anlayış anlamına gelir. zaten ikinci paragrafta biraz açıklamışsınız.

edit: ridicule biraz ağır kaçmış bir de sanki. making fun of daha masum.

everyone should be treated equally because no one is less worthy olarak düzeltilebilir.
what race thay have olarak düzeltilebilir.
even if they are different from yourself olarak düzeltilebilir.
to help someone to carry veya carrying olarak düzeltilebilir.

şöyle bir bakınca bunları gördüm. ben de yanılıyor olabilirim tabii. ana dilim ingilizce değil.
  • bohr atom modeli  (26.11.18 15:08:34 ~ 15:17:08) 
Random act of kindness’ın tolerans ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben.
Farklılıklar olduğunu kabul edip bunu sorun etmemek demek değil mi tolerans? Random act of kindness ise adı üstünde kindness.
Mock with yerine mock olmalı. Ridicule da pek uygun düşmemiş sanki.
  • sopiro  (26.11.18 16:32:17) 
Ortaokul seviyesinde pek takılmazlar herhalde, ama "race," "politically correct" bir ifade değil. Ya kullanılmamalı ya da tırnak içinde kullanılmalı.


  • auroraaurora  (26.11.18 16:48:07) 
Çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için. Düzeltmeler yaptık birlikte. Race için de etnicity kullanıcaz.


  • old possum  (26.11.18 17:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.