[]

İtalya (ulaşım, konaklama vs.)

Evet, duyurunun gezginleri;

Mayıs 2019'un ortalarında 1 haftalık bir İtalya gezisi yapmayı planlıyorum. Şu an için oluşturduğum rota şu şekilde: Milano-Venedik-Floransa-Roma.

Sizlerden bu lokasyonlar arası ulaşımın ne şekilde sağlanırsa uygun ve kullanışlı olacağı hakkında tavsiyeler istiyorum.

Rota hakkında görüşlerinizi ve aynı zamanda bu lokasyonlardaki konaklama için önerilerinizi de beklemekteyim.

NOT: Aile olarak gezilecektir. Anne-Baba-Ben

Şimdiden teşekkürler.

 
aynı rotayı trenle gezdim. araçla gidersen zaten venedikte ulaşım olmadığı için aracı park bölgesine bırakıp trenle geçiyorsun. milano venedik ulaşımı kolay venedik floransa tren saatlerine bakıp gezini planla.

www.trenitalia.com tren için bu site uygun.

romada araçla gezmek zor olabilir. floransa küçük bir yer zaten. milanoda araçla rahat olabilir.

1 hafta ucu ucuna yeter milanoyu çıkarabilirsin çok fazla turistik bir şehir değil. siena parma bologna eklenebilinir.

roma en az 4 gün floransa 2 gün yeter. venedik 2 gün
  • mikahakkinen  (26.11.18 11:01:20 ~ 11:05:43) 
Araç kiralamayı sadece Milano için yapabilirsiniz. Arkadaşın dediği gibi diğer şehirler için gerek yok, aksine boşa külfet.

Şehirlerarası ulaşım içinse tren ya da otobüs standart, otobüs için flixbus'a bakabilirsin. İtalyada sorun yasamamistim, fiyatları da trenden uygundu.
  • akatreil  (26.11.18 11:13:07) 
Aynı rotayı tersten başlayarak Flixbus ile gezdim. Tabi bizimki öğrenci işi olduğundan konfordan çok ucuzluk önemliydi. Bulduğumuz en ucuz yol da Flixbus idi. Kötü ya da rahatsız bir yolculuk da geçirmedik zaten.

Konaklayacağınız yerin de şehir içinde olması elzem. Her gün üç kişi şehir merkezi için git-gel metro parası vermektense otele daha fazla ödemek daha mantıklı.

Ayrıca 1 hafta zar zor yetecek gibi görünüyor. 1 haftanın yarısından fazlasını Floransa ve Roma'ya ayırmanızı tavsiye ederim. Milano ve Venedik'te uzun vakit geçirirseniz, yorgunluğun da etkisiyle Roma ve Floransa verimli geçmeyebilir. Görülecek çok fazla yer var.
  • estranged  (26.11.18 11:35:11) 
1 hafta yetmez hepsine, hele ki varış ve dönüş de bu süreye dahilse hiiç yetmez. vardığın gün sabahsa en fazla akşam indiğin şehre şöyle bir bakarsın. dönüş akşam bile olsa gündüz yine en fazla sabah bir yer gezersin. kaldı 5 gün, 3 roma 2 floransa yaparsınız ki bu süreler bile yeterli değil bu şehirler için. araya bi de başka şehir katarsan hiçbir keyif alamazsın, şehir merkezinde bir selfie çekip dönersiniz.


  • Bruce  (26.11.18 11:48:43 ~ 11:49:37) 
tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum.

milano'yu çıkarmaya karar verdim. gereksiz gibi duruyor.

venedik-floransa-roma

toplamına kaç gün yeterli olur? 1 hafta yetmeyecek gibi sanki.
  • life is not fair  (26.11.18 11:51:56) 
7 gün bu rotaya cok az. Anne ve baba ile gezilecekse biraz daha konforu düsünmek gerek bence de.

Milano´da ne yapilacak? Cok spesifik planlar yoksa, es gecilebilir. Firenze ve Roma´da herkese hitap edebilecek cok yer-etkinlik var. 2 sehire bile toplamda 7 gün az kalabilir.

Ulasim en rahat trenle ama en ucuz otobüsle.

Arac kiralama, eger uzun bir yolculuga cikilmayacaksa cile Italya´da. Hiz sinirinda surersiniz tir sikistirir, uzunlari acar; seksi bir kadin gorur sofor, yolun ortasinda durur pat diye; gozlukleri indirir... Zaten aracla turistik bolgeye ya girilmez ya da park edilmez, park alani varsa da inanilmaz pahalidir. Arac kiralamayin derim.
  • buf-e kür  (26.11.18 12:40:46) 
romada yürüme mesafesi genelde. merkezi bir otel tutulup metro ve otobüsle 4 gün çıkar. mesela vatikan 1 gün alabilir. venedikte rahat gezi 3 gün ancak venedik pahalı yürüyerek gezilecek onuda düşünmek lazım. floransa da gezilecek yerler merkezi. 4gün dolu roma 1 gün şöyle bir venedik 2 3 gün floransa rahat olur.


  • mikahakkinen  (26.11.18 14:11:54) 
Aynı rotayı trenle tersten gezdim ben de.(Roma - Floransa- Venedik- Milano)

Roma en az 3 gün
Venedik 2 gün
Floransa 2 gün
Milano 2 gün

Bence 1 hafta çok sıkışacak, ya seyahat süresini uzat ya da şehirlerden birini çıkar. Çıkaracaksan da Milano'yu çıkarabilirsin. Ama Roma ve Venedik'i kesinlikle çıkarma :)
  • archery  (26.11.18 14:34:57 ~ 14:38:41) 
Venedik'i hayatta çıkaramam çünkü annemin hayali orda gondol falan. Kadına da üniversiteye başlarken söz verdim seni oralara ben götürücem diye. Rota şu an için venedik-floransa-roma olarak netleşti gibi gibi.

Bir de mevsim taviyesi alabilir miyiz?
  • life is not fair  (26.11.18 14:48:35 ~ 14:49:08) 
kesinlikle yazın gitme. yazın italya sıcaktan eziyete dönüşüyor ve turist akınına uğruyor. venedik yazın ekstra kalabalık sıcak ve sivrisinek dolu oluyor. mart nisan bence en rahat gezinme zamanı.


  • mikahakkinen  (26.11.18 15:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.