[]

IF intermittent fasting - aralikli oruc - aralikli beslenme

oruc surecinde neler tuketibilecegi konusunda cesitli gorusler var, clean fasting denilen sadece su icilen versiyonu var. dirty fasting de ise cay su kahve hatta kemik suyu tuketimi hos goruluyor. hatta cayin kahvenin icine cesitli yaglar eklenebiliyor. fakat bu okudugum kaynaklar agirlikli olarak gavur isi oldugundan durdum durdum aklima salgam suyu takildi. aslinda ben cogunlukla sadece su icerek geciriyorum, 23+1 yogun gunlerde cok rahat ve pratik oluyor, fakat bazen canim salgam suyu cekiyor, icsem mi icmesem mi?
bir de if yapan kadinlara soruyorum, adet dongusune gore oruc surelerini degistiriyor musunuz? ovulasyonunu degerlendirecek bir kisi olarak soruyorum bunu....



 
su çay ve kahve dışındakiler bozuyor diye biliyorum ben. bi ara araştırmıştım kefir, kombucha falan içiyordum ben sabahları if'i bozmuyordur diyerek bozuyormuş. şalgam da aynı kategoridedir bozar bence. 2. sorun için de rutinim değişmediği sürece değiştirmiyorum. seyahat, dışarda toplantı, önceden belli olan aşırı yoğunluk vs yoksa aynı.


  • dedim ben sana  (26.11.18 09:30:02) 
insülin salgılatacak her şey if'i bozar. if aslında ne yediğinizle çok ilgilenmiyor sadece oruç süresince insülin salgılatmayın diyor. bunun içinde oruç süresince sade kahve ve su dışında bir şey tüketmemek gerek.


  • undertaker  (26.11.18 09:48:39) 
@undertaker iste bence salgam insulin salgilatmiyordur gibi geliyor. aslinda youtube da surekli ne insulin salgilatir deneyleri yapan bir doktor cift var ve fekat gavur bunlar, dolayisi ile misal hindistancevizi yaginin mct oldugu icin insulin salgilatmadigini bilgi olmasi disinda prick tsti ile birebir kanitladilar da fakat salgami nasil bilinebilinir.

ketocular salgam serbest mi size yasak mi?
  • mavicorap  (26.11.18 10:16:39) 
piyasa şalgam sularını içiyorsan dikkat et derim. sodyum benzoat kullananlardan uzak dur. benim ex kayınvalide şalgam suyu yaparken şeker de attığını görmüştüm. galiba mayalanması için şeker de kullanılabiliyor.


  • undertaker  (26.11.18 10:33:33) 
@under sodyumbenzoat icermeyen serfresh kullaniyorum onu da zaten bardagin uctebirine doldurup ustunu su ile dolduruyorum yani herseferinde sulandirilimis oluyor. kullanilan seker fermentasyona gidiyor yani bakteri o sekeri tuketiyor, geriye hic kaliyor mu iste onu bilmiyorum.


  • mavicorap  (26.11.18 10:42:29) 
Şalgam olayı biraz muallak, normalde makro anlamda değerleri çok düşük, yani özellikle glisemik indekse değil de glisemik yüke bakarsak, bi bardak şalgam suyu 1,5 gram civarı karbonhidrat içeriyor, o nedenle ben çok fazla insülin salınımı yapmayabileceğini düşünüyorum yapsa da eser miktarda olacaktır. Aynı nedenle ketojenik diyette de sıkıntı yaratmayabilir fakat tabii mct yağlar ya da komple yağlarla aynı olay değil bu, yağların glisemk değeri 0 (sıfır) olduğu için insülin salınımı yapmıyor, şalgam ya da benzeri ürünlerin, içerdiği karbonhidratlar nedeniyle, belli bir oranda insülin salınımına etkisi var. Yani hem basit şeker olmadığından hem de fazla miktarda karb içermediğinden salınım çok düşük ve az miktarda olacaktır ama ben bunun açlık dönemine etki edeceğini çok düşünmüyorum.


  • angelus  (26.11.18 11:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.