[]

üniversitede dersleri bırakmak

ilk yılım. daha ilk baştan maalesef okula pek ağırlık veremedim. bazı dersleri pek takip edemedim. o yüzden pek güvenemiyorum. amacım ortalama kasmak. zaten ilgimin olduğu bir alan. 2-3 sınav var bu hafta bir şey bilmediğim. vizelere girmesem ne olur? yarın bir sınav var çalışıyordum ama kalem oynatamıcam büyük ihtimalle. dersleri bıraksam alttan alsam çok kötü bir şey mi? finallerle vs. belki iyi kötü geçerim ama seneye bırakırsam aa'yla bile geçebilirim.




 
Aynen kanka aynen seneye kesin aa gelir bence de bırak


  • 038576  (25.11.18 23:34:22) 
Ortalamanı yüksek tutman önemli. İleride master için lazım olacak. Bence sınava git, soruları at hafızaya. Büyük olasılık seneye de benzer sorular çıkacak. O zaman rahat edersin.


  • ovungec zeus  (25.11.18 23:41:12) 
@038 bölümüm zor değil zaten. ancak okul dışında zamanımı alan çok şey vardı seneye rahat olucam. o yüzden ders çalışmaya vakit ayıramadım. bu yüzden kötü gelecek. yoksa bu yıl da iyi gelirdi.

@ecel ortalamayı önemsiyorum. yapmak istediğim şeyler için gerekli.

2-3 dersi alttan alırsan okul uzar mı? 2. yıl fazla ders yüküyle zamanında bitiremez miyim?

@ovungec aklımda o var da boş kağıt da vermek istemiyorum. adımı yazıp çıkıcam neredeyse. okulu uzatmadan seneye fazla kredi alıp geçmek mümkün değil mi?

şu an kassam finallerle de fena gelmez aslında. 2 vize 1 final. ancak ortalama bir nottansa iyi bir not gelsin istiyorum. çünkü neredeyse hiç çalışamadım. yarın olan sınava cumartesi başlayabildim ve haliyle yetişmiyor.
  • tute  (25.11.18 23:48:38 ~ 23:49:29) 
* ortalama onemli diyenleri takma. ortalama onemli ama hersey demek degil. 2.5 ile mezun olmakla 3.0 ile mezun olmak arasinda fark var. evet ilk isinden sonra hic kimse universite notlarina bakmayacak, son isinde ne yaptigina bakacak ama ilk is olarak guzel bir yere girmek istiyorsan ortalama belirleyici olacak. iyi bir universitede ise 3.0'in, ortalama bir universitede 3.3 3.5'un ustunde tutmak yeterli.

* bir kac dersi tekrar etmen, alttan alman cok sorun degil. ama bb, cb getirebilecegin dersi aa getiririm diye bilerek birakma. buna degmez.

* tecrube ettigim ve bir suru insanda da gordugum ilk yil nasil baslarsa oyle devam eder. ilk yildan dersleri birakmaya baslarsan sonraki yillarda da ayni sekilde sallamaya devam edersin.

* yumurta kapiya dayandiginda uykusuz geceler gecirip maksimum calisma ile vizelere, finallere girmeye alis. her yil donem illa bir neden olur dersleri takip etmemek icin. bu vizelere, finallere girmemek icin bahane degil. hic dersine girmedigim takip etmedigim derslerin finallerine son gece calisip uykusuz girmisligim var. gercersin gecemezsin ayri bir mesele ama bu iradeyi gostermek onemli. cunku is hayatinda da son dakikada ogleden sonraya yetismesi gereken, yarina bitmesi gereken isler olacak. onlari "yetistiremedim bir daha ki ay calisir daha iyi tamamlarim" deme sansin olmayacak.
  • crucio  (26.11.18 00:19:01 ~ 00:20:52) 
Ortalama yapmak istediklerim için onemli. Onun dışında bu yıl istisnai bi durum var. Okul dışı çok yoğunum bu yüzden bazı dersleri çalışmadım. Yoksa diğerlerini calistim. BB ile geçip dersi tekrar alma şansımız olmuyor değil mi?


  • tute  (26.11.18 00:29:23) 
@Ecel katılmıyorum. Baya subjektif Bir şey. Bazı işlerde çok önemli.


  • tute  (26.11.18 00:43:09) 
ne yapmak istediğine bağlı. eğer ortalamanı çok yüksek tutup ileride doktora filan yapmak istiyorsan, düşük alacağın dersleri bırakıp gelecek yıl/dönem tekrar almak. mesela bizim üniversitede bir kız vardı, fizik 101-102'i 3 veya 4. yılda verdi, sırf yüksek notla geçmek için. şimdi de isviçre'de doktora yapıyor. yani dersleri alttan almanın sana olumsuz bir dönüşü olmaz. 2-3 dersle okul uzamaz merak etme. 3 dersi önümüzdeki 3 dönem ekstra 1 ders alarak bile verirsin. onun dışında yönetmeliğe göz atmanı öneririm. hocalara filan güvenmektense yönetmeliği okuyup en iyisi kendin bilmen daha iyi. bizde b altı dersler tekrar alınabiliyordu. c+ olan bir dersi tekrar alıp a ile geçmiştim mesela.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (26.11.18 00:45:54) 
yurtdışı master yapmak istiyorsan önemli mesela kanada'ya baktım okullar genelde 3.00 ortalama istiyormuş.yani akademik kariyer için genel olarak önemli.


  • high hopes of the sozluk  (26.11.18 00:49:44) 
Bu yıl çok yoğun olduğum için 3 dersi takip edemedim bile. 3 ders fazla değil mi okulu uzatmak için?

Tekrar almak için ne yapmak getek? Bir de 2 vize 1 final var. Bu daha ilk vize. Ne derece toparlanir bu vize 0 gelirse? Konular fazla değil və zor değil. Yani 1 hafta olsa bb falan garantiydi
  • tute  (26.11.18 01:00:44) 
mesela bölümünde şartlı ders olayı var mı? min. ortalama şartı? bunu öğrenmeden dediğin şeye kalkışırsan direkt patlayabilirsin.

şimdiden elinden geleni yap, gerekirse sonradan yükseltmeye alırsın. alttan gelen derslerle ders yükünün artması hoş olmuyor. diğer derslerdeki ortalamanı da etkileyebilir. notu sana göre düşük dersleri yaz okulu vs. ile toparlama imkanın olabilir. onu değerlendirirsin gelecekte.

not: sağlıksal ya da ekonomik bir mevzu değilse şu an için hayatındaki en önemli konu okul olmalı. yoksa o okul kolay kolay zamanında bitmiyor (kendimden biliyorum). farkındasındır diye düşünüyorum ama yine de belirtmek istedim.
  • zgrydn  (26.11.18 01:07:06 ~ 01:14:12) 
3 tane dersin olması çok yoğun olmasına sebep olur mu? az biraz daha çalıştım acayip kolay ama çalışmaya zamanım yoktu. sabaha kadar zor yetişir. yani ab gelecekken c-d gelmesi kötü olur. zor olsa neyse.


  • tute  (26.11.18 03:46:35) 
3ünü hemen ertesi dönem alman gerekiyor mu? gerekmiyorsa yoğun olmaz. müfredata bakacaksın. hangi ders hangi dersin prerequesti, bunlara çalışacaksın. mesela örnek veriyim bizde calculus 101 vardı. şimdi calculus 101'den kalmak büyük sıkıntı çünkü calculus 101'i vermeden ertesi dönem calculus 102'i alamazsın. calculus 102'i vermeden diğer dönem diferansiyel denklemleri alamazsın. onu alamadığın için bu sefer modellemeye girişi alamazsın vs. birbirini bu şekilde takip eden dersler varsa o 1 dersin çilesini 2-3 yıl çekersin ya da yaz okuluna kalırsın, hatta çok şanssız isen okulu bile uzatırsın. ama onun dışında bazı dersler olur başka hiçbir şeyi bağlamaz. mesela tarih 101. kaldın diyelim, istersen alma 4. yıl sonunda mezun olmadan hemen önce al. hiçbir sıkıntı olmaz çünkü alman gereken diğer derslerin prerequesti değil. bu bir.

ikincisi sen ilk dönemden 3 derse yetişemiyorum, napsam bıraksam mı diye düşünüyorsan; demek ki çalışma sisteminde bir sorun. çalışma sistemini değiştir. derslere gitmiyorsan git, vs. çünkü ilk dönem kolay olmasa bile çok rahat yetiştirebilecek düzeyde dersle doldurulmuştur. giriş dersleri bölüm dersleri gibi 30-40 kişiye açılmaz, yeri gelir 500-1000 kişiye açılır. millet bunları yaparken sen yapamıyorsan dönüp kendini eleştirmen gerek. diğer türlü ipin ucu kaçar toparlayamazsın. zaman en son sıkıntı olacak şey olması lazım 1. sınıfta. zaten 25-30 saat derse gidiyorsun. programına göre 1 günün veya 2 öğleden önce/sonran boş kalması lazım. bunlar yeterli. ayrıca lisedeki gibi vize öncesi çalışmayı son güne bırakma lüksün yok. en azından 3-4 gün tercihen 1 hafta önce çalışmaya başlaman lazım, yoksa vize günü geldi mi patlarsın, doğal olarak yetişmez.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (26.11.18 04:20:53) 
""Kastığın ortalama bir işe yaramayacak." diyenleri dinleme" diyenleri dinleme. Ortalaması çok düşük olup alesten iki üç soru fazla yapıp alınan çok insan var.


  • goodz  (26.11.18 08:08:07) 
Dersleri alttan alırsan şimdi 10 ders alıyorsan seneye 20 dersin olacak, o da kredi limitin yeterse. Böyle üst üste bine bine okulun sonlarına doğru altından kalkılamayacak bir hale gelir.

Geçebileceklerini gözüne kestir onlara çalış ve geçmeye çalış. DD ile bile geçebiliyorsan geç.

Ayrıca sınıf arkadaşlarından kopacaksın bu yüzden, dersi hiç tanımadığın alt dönemlerle almak zorunda kalacaksın. Okul uzarsa kantinde bile tanıdık yüz göremeyeceksin.

İş başvurularında da sağlam bir yerse ortalamaya bakılıyor ama esas "hayırdır neden geç bitti okul" diye soruyorlar.

Ayrıca aldığın dersi tekrar not yükseltmek için alabilirsin, gene de öğrenci işlerine bir sormak lazım.

Son olarak sınavlara mazeretsiz gelmemenin de kağıt üzerinde cezası var ama uygulanmıyor, en azından sınavlara gidip imza at.
  • kimlanbu  (26.11.18 09:52:12) 
sınavdan cc veya daha yüksek not alırsan seneye tekrar alamıyordun istanbul üniversitesi'nde. sizin okulda da öyle mi onu öğren ve ona göre boş kağıt ver ya da doldur.


  • d e j i n  (26.11.18 10:55:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.