[]

Harry Potter evreni ve Fantastik Canavarlar serisi

Merhaba.
Harry Potter serisini (kitap ve filmlerini) daha önceleri bitirdim. Ancak son senelerdir piyasada olan Fantastik Canavarlar serisine uzak kaldım. Evet, internetten bakabilirim ama spoiler yemek istemiyorum.

Şimdi bu iki seri birbirleriyle ne ölçüde bağlı? Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit gibi mi bunlar da? Yani biz en başta Harry Potter evrenini bitirdik ama sonradan "Hogwarts'ta daha önceleri ne olaylar olmuştu?" sorusuna cevap veren bir kitap/filmler mi çıktı piyasaya? Bunlar da J. K. Rowling'den çıkma mı yoksa Warner Bros'un kült eserlerin hala etinden sütünden yararlanma politikası mı?

Özetle, ben şimdi "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar?" ve "Grindelwald'ın Suçları"nı izlediğimde Harry Potter evreninin başlangıç zamanlarını mı izlemiş olacağım?

Spoiler vermeyin lütfen :)

 
Hayır maalesef hobbit hesabı değil. Bu, hogwartsta geçmiyor hatta amerikada geçmekte ingiltere yerine. Hollywood işte. Ayrıca FCNNB kitabının tarzı ders kitabıdır. Yani aslında HP evreninde okutulan bir kitaptır. Hatta yazarı Newt Scamander’dır. Sonra Rowling vakıf yararına satılsın diye bu kitabı bastı. Yani ortada bir hikaye yoktu. Kitabın içeriği,

Kelekerler: Çok tehlikelilerdir şurada bulunurlar ıvırzıvır...
Tarzındadır. Roman değildir.

Sonra hollywoood hadi bunu hikaye yapalım dedi ve bazı karakterlerin gençlik hallerini ekledi.

SPOILER !!!Grindelwald SPOILER

X ile de bağdaştırdı ve Voila! Yeni seri! Diyerek hibrit bir şeyi önümüze sundu.
  • helena  (25.11.18 18:06:37 ~ 18:08:19) 
Dumbledore ın gençlik zamanlarını izleyeceksin.


  • [GODDARD]  (25.11.18 19:13:46) 
Hogwarts'ta daha önceleri ne oldu değil büyücülük dünyasında daha önce neler oldu? sorusuna cevap bu seri. Yani tamamen bağlı aslında. Bu filmlerin senaryosunu J.K.Rowling yazdı. Harry Potter gibi bir kitap serisi yok maalesef-keşke olsaydı-

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? ders kitabı aslında zaten okumuşsunuz Harry Potter kitaplarını oradan hatırlarsınız muhtemelen.

Spoiler vermeden nasıl anlatacağımı bilemedim ama filmi izlemeden önce çoğunluğun iyiliği ve ölüm yadiarlarının hikayelerini bilseniz daha iyi kavrayabilirsiniz.
  • ferrarimizolaydisatardik  (26.11.18 16:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.