[]

Aklınızdan / içinizden geçen kişiyle karşılaşmalar yaşamak

zaman zaman başımıza gelen o meşhur fenomenden bahsediyorum. birisini yoğun bir şekilde düşündükten, andıktan sonra araması, mesaj atması, ya da benzer bir karşılaşma yaşanması durumlarını kendinizce yorumlama şekliniz nedir? bu fenomene "tesadüf" işte deyip geçiyor musunuz? ya da "evrene enerji yollamak" gibi, kendi dilinizde kendinize yorumlama şekliniz nedir?




 
Bu bende de çok oluyor hatta bir üst leveli ruyamda gördüğüm kişi ile gerçekte karşılaşıyorum filan:/ Ilk şok aninda evren bana göz kırpıyor herhalde diye tebessümle düşünüyorum ama sonrasında tesadüf deyip geçiyorum.


  • Amaranta ursula  (24.11.18 17:22:23) 
Birkaç yıl önce arkadaşımla kütüphanede çalışırken mola vermiştik. Muhabbet esnasında iki kızın adı geçti. İkisinin de bulunduğumuz şehirde olmadığını sanıyorduk. "Keşke bu günlerde karşılaşsak..." diye iç geçirdim. Masama oturduğumda bir de baktım ki biri yanımda diğeriyse karşımda oturuyor (birbirlerini tanımıyorlardı). :D Arkadaş epey espri yapmıştı bu mevzu hakkında. Tesadüf deyip geçmiştim. Aslında pek de düşünmemiştim üzerine.


  • lafıolmaz  (24.11.18 18:00:07) 
Post hoc ergo propter hoc deniyor sanırım buna, bir mantık hatasıdır aslında. “Logical fallacy” yani.
Bir şeyin başka bir şeyden sonra olması o şey sebebiyle olduğu anlamına gelmez.
Düşündüğünüz ama olmayan şeylerin milyonlarca olması gerçeği, düşündüğünüz ve olan bir şeyden daha güçsüz olmamalı sonuçta.
  • sopiro  (24.11.18 19:12:03) 
Tamamen tesadüf olarak düşünüyorum.


  • apdulera  (24.11.18 19:30:21) 
Bu durum illa bir şeyin göstergesi olacaksa "evrene mesaj yollayarak gidişat değiştirebildiğini" değil gereğinden fazla kişiyi gereğinden fazla düşündüğünü gösterir en fazla. Seni arama ihtimali olanları sürekli düşünürsen o ihtimaller kendi doğalında gerçekleştiğinde sopiro'nun dediği uzun Latince şeyden yapmış oluyorsun.


  • Bruce  (24.11.18 22:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.