[]

iOS yazılım geliştirme öğrenme tavsiyeleri...

iOS yazılım geliştirme, veri yapıları ve algoritmalar konularında kitaplar, online tutorial'lar ve deneme yanılma ile kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama hızlanmak istiyorum.

1. Uluslararası geçerliliği olan bir eğitim veya sertifika programı varsa önerebilir misiniz?

2. Böyle bir eğitim/sertifika programı yoksa bu konularda kendimi geliştirmem için önerebileceğiniz başka ipuçları, çalışma yolları veya ortamları var mı?

 
Udemy de yoks u.arasi elearninglere bak bi. Cok arastirman gerekicek o sart. Yurtdisi apple forum sitelerinde bi bak zamaninda yapmisligim vardi ama o kadar derinlemesine oluyorki bir yerden sonra desteksizlik sikinti.


  • baldan kaymak  (24.11.18 11:38:28) 
Öncelikle hiçbir sertifika senin iş hayatında işine yaramayacaktır, önemli olan o sertifikaya sahip olman değil, o sertifikaya sahip olmanı gerektirecek nitelikleri nasıl kullandığındır.

Türkçe kaynaklara fazla girmemeni tavsiye ederim. Ancak Udemy'de Atıl Samancıoğlu'nun kursu Türkçe içeriklere göre en kaliteli olandır, onu izleyebilirsin. Aşağıya birkaç ücretli/ücretsiz kaynak bırakacağım.


--Youtube kanalları--

Brian Advent - youtube ( www.youtube.com )
David Tran - youtube ( www.youtube.com )
Mark Moeykens - youtube ( www.youtube.com )
Lets Build That App - youtube ( www.youtube.com )
Jared Davidson - youtube ( www.youtube.com )
Kilo Loco - youtube ( www.youtube.com )
CodeWithChris - youtube ( www.youtube.com )

--Udemy kursları--
iOS 12 & Swift - The Complete iOS App Development Bootcamp - Angela Yu ( www.udemy.com )
iOS 12 & Swift 4: From Beginner to Paid Professional - Devslopes ( www.udemy.com )
iOS 12 & Swift 4: Başlangıçtan İleri Seviyeye Mobil Uygulama - Atıl Samancıoğlu ( www.udemy.com )

Udemy'de bu üç kursu tavsiye edebilirim, hazır black friday ve cyber monday indirimleri varken üç kursu toplamda 75 liraya alabilirsin. Yabancı olan iki kurs zaten piyasada başı çekmektedirler ve başlangıç seviyesinden seni ortalama bir yerlere çekebilir ama kesinlikle ileri seviyelik kurslar değiller. İleri seviyede işler biraz da senin çözüm üretme becerine, internette aratmayı bilme kabiliyetine kalıyor.

--Diğer kaynaklar--
Stanford üniversitesinin bedava iOS 11 eğitimi (diğer iOS versiyonları için de var fakat en güncel olanı bu, henüz iOS 12 gelmedi. Ve baya başarılı bir eğitim seti) - itunes.apple.com

Raywenderlich - www.raywenderlich.com ( ücretli şekilde aylık aboneliklerle videolu eğitim setlerini izleyebilirsin, ücretiyle ebookları satın alabilirsin veya ücretsiz makalelerini okuyabilirsin, ücretsiz makaleleri de fazlasıyla donanımlıdır)
AppCoda - appcoda.com fazla kullandığım bir yer değil fakat arada işe yarar makaleleri oluyor.
LetsBuildThatApp - letsbuildthatapp.com yukarıda youtube kanalları arasında verdiğim elemanın ücretli olan çok kaliteli eğitim setleri de var.

--Community Olarak--
Swift iOS Development - www.facebook.com
Swift Türkiye - www.facebook.com
NsIstanbul - nsistanbul.com (slack grubu mevcut, katılarak oradaki kişilere de sorularını sorabilirsin. Ayrıca İstanbul'da yaşıyorsan, her Çarşamba değişimli olarak bir Avrupa bir Asya ( Zorlu Center - Akasya Avm) buluşmalar oluyor. Ayda 1 kere de sunumlu bir meetup gerçekleştiriliyor)

En önemli iki kaynağın !!!
google.com.tr
stackoverflow.com

bunları sürekli kullanacaksın. Ve sürekli pratik yapıp araştırman gerekicek (sadece ios için değil diğer tüm diller için). Yardımcı olabileceğim bir şey olursa da buradan mesaj gönderebilirsin.
  • skid row  (24.11.18 12:02:25) 
Müthiş kaynaklar teşekkür ederim yancı olarak.:)


  • emfuzi  (24.11.18 13:15:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.