[]

Evren genişliyorsa sürekli yoktan bir şey var etme olmuyor mu?

Adına ister karanlık madde deyin ya da başka bir şey, kutle çekim dalgalarının yayıldığı alan?




 
Evren o şekilde genişlemiyor, konunun Karanlık Madde'yle de bir ilgisi yok. Teoriye göre evrenin %70'i Karanlık Enerji isimli bir maddeden oluşuyor, Karanlık Madde değil Karanlık Enerji, Karanlık Madde başka bir konu. Bu Karanlık Enerji de sürekli esniyor, genişlemeden kasıt bu, yoksa yoktan bir şey var olmuyor. Bu sürekli esneme de Newton'un Hareket Yasaları Madde 1'le açıklanıyor ama Karanlık Enerji'nin hareketleri bugünü fizik kurallarıyla da tam olarak açıklanamıyor. Büyük Patlama ile başlıyor bu süreç, Karanlık Enerji denilen madde küçük bir noktadan başlayıp sürekli genişlemeye başlıyor ama bu Karanlık Enerji nedir ne değildir o da tam bilinmiyor, yani var olduğu biliniyor ama ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Yani daha iyi anlaşılması için şöyle söyleyeyim: Sen Dünya'yı Mars'ı Güneş Sistemi'ni ya da ne bileyim Andromeda Galaksisi'ni çok yoğun bi jölenin ya da oyun hamurunun içinde düşün, sonra da o oyun hamurunun bi ucundan tutup genişletmeye başladığını var say, işte o olay evrenin genişlemesi oluyor. Yani zaten var olan bir madde genişliyor sadece.


  • angelus  (24.11.18 11:17:23) 
Hayır olmuyor. Yani emin konuşmak bu konularda saçma. Ama according to scientists no.

Evrende madde var olmuyor ama boşluk artıyor, maddelerin kümelendiği alanlar(galaksiler) arası boşluk artıyor. Sebebini de karanlık enerji denen bir fenomene bağlıyorlar.

Bana göre ise entropi arttığı için evrenin ortalama sıcaklığının düşmesi gerekliliği nedeniyle evren genişliyor.

Evreni bir enerji kümesi olarak düşünelim. Masadaki sıcak kahve gibi. Isı bir yerlere gidip yayılmak istiyor. İşte bu olurken ısı alanı artıyor fakat sıcaklığı da düşüyor. Bu sadece benim teorim, geçmiş entry'lerimde yazmıştım sözlükte.
  • bos gezenin bos ustasi  (24.11.18 11:25:42) 
Umarım teorin bilim dünyasında kabul görür de biz de gururlanırız ne diyeyim, ben sadece bugünkü kabul gören teoriyi söyledim, zaten adı üstünde teori yarın bir gün "Yokmuş lan böyle bir şey Karanlık Enerji Karanlık Madde hep yalan dolanmış" derler, belki de senin dediğin doğrudur kim bilir.


  • angelus  (24.11.18 11:30:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.