[]

T1 Hattındaki araba tramvay sorusu?

selam millet, bu bağcılar kabataş hattında araba ve tramvay yolu ortak. yanlışım yoksa sarı bir çizgiyle 2 şeritli paylaşımlı bir yol oluyor. bağcılar istikametine giderken güneştepe durağında ışıklar var ve ben burdan sola dönmek istiyorum. sorun şu ki akşam iş çıkışı trafiğinde yoğun olduğundan ötürü durağın güvenlikleri elinde düdük trafik polisliğine soyunuyor ve araçlara geçmesini söylüyor kırmızı ışık yandığı halde! 1-2 kez polemiğe girdim ve bana trafik kuyruk oluyo geç geç diyo (ışıklarda en öndeyim) bende ısrarla ışığı beklediğimi yayaların geçtiğini belirtiyorum. hatta ilk karşılaşmamda boş bulunup adamı dinleyerek kırmızıda geçtim ve karşı yönden gelen tramvaya ile karşı karşıya geldim. rahat bir şekilde dönebilmek içinde soldaki şeritte yani tramvay yolunda duruyorum. bu arada tramvay yolunda giderken çok samimi olarak söylüyorum arkamdan gelen tramvay görürsem direkt şeridinden çıkıyorum. e şimdi bu durumda güvenliği dinlersem trafik kurallarını ihlal etmiş olmazmıyım. tamam anlıyorum tramvayın yolunun kesilmemesi gerekiyor e ışık yanarken ben ne yapayım yani. ayrıca tramvay ve araba ışıkları neredeyse aynı sürede yanıyor, sanırım sadece çok ufak bir farkla tramvay ışığı önce yanıyor araçlarla takılmamak için. yani zaten bana kırmızı yanarken tramvayda duruyor. neyin kafası anlamadım valla. sizce doğru olan ne burda ne yapmalı? aynı yolda sağda araba park edenlere de ayrıca kıl oluyorum yaa, zaten 2 şerit bide onlarla uğraşıyoz! Neyse gençler bi yorum edin hele napmalı =).




 
Araba şeridinde bekleseniz sola donmek icin?


  • fever  (23.11.18 21:13:08) 
@fever evet işte o yüzden dedimya rahat dönebilmek için diye. dıştan girdiğinizde ayrıca sola döndükten sonra yol tek şerite düşüyor rahatsızlığı burda aslında. he evet bu bir çözüm tabiki elden geldiğincede uyguluyorum zaten. ben maruz kaldığım bu baskı niye? ne kadar doğru? kaldıki mesele sadece ben değil orda herkese uygulanan baskı, kuralsızlık niye sadece ben dönmüyorum ordan. illaki aynı tereddütte kalan olmuştur diye şettim =)


  • 0zzy  (23.11.18 21:47:50) 
o bahsettiğin yerde az ezilme tehlikesi geçirmedim. yıllardır öyle orası. zeytinburnundan sonraki durakta bi kere kaza olmuştu lise öğrencileri ölmüştü. ne yazık ki ona benzer bir kaza olmadan önlem alınmayacak orada gibi duruyor.


  • nolmus yani  (23.11.18 22:24:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.