[]

Bizzat tanıdığınız en fazla dil bilen insan kaç dil biliyor?

Bu diller hangileri ve bu dillere ne kadar hakim?




 
türkmenistanlı bir arkadaş var. ingilizcesi iyi. doğduğu ülkeden kaynaklı bazı şansları var. rusça biliyor. üniversiteyi çin'de okumuş, oradan da çince tamam. türkçe tarafında biraz zorlansa da işini görecek kadar biliyor.


  • lazpalle  (23.11.18 16:47:08) 
Bir Afrikali arkadasim muhendis, Ingilizce ve birkac dil anadili, bir de burada Bogazici ve ITU'de okudu, Turkcesi de cok iyi.


  • Traveller  (23.11.18 16:56:00) 
tsk'dan emekli bir eski subay. natoda görev almış falan. 7 dil biliyordu. ingilizce, almanca, fransızca, ispanyolca, türkçe, diğer ikisini unuttum şimdi.


  • yemrem  (23.11.18 16:58:04) 
Çok sevip saydığım bir hoca.Millet hani biraz çat pat derdini ifade edince biliyorum diyor ya, bu adam o ülkenin dil sınavlarına girerek ispatlıyor kendisini. İngilizce ( toefl 119/120) bir önceki girişinde 118 almış, fransızca aynı şekilde. Yunanca ve türkçe anadil, çince en son öğreniyordu, eminim öğrenmiştir de. Fransızcadan ötürü az da ispanyolca.


  • noeldayın  (23.11.18 17:05:30) 
Azeri bir arkadaşım. İngilizce, Almanca,Rusça,İspanyolca ve Portekizce biliyor. Kendisi birkaç yıldır Türkiye'de ingilizce öğretmeni. Haliyle çok iyi düzeyde Türkçe konuşuyor.


  • veys zimmer  (23.11.18 17:10:02) 
rusların dil öğrenme hızına hayranım. rus arkadaşım var türkçe anadili gibi, öyle iyi biliyor. bunun yanında ingilizce, sırpça çok iyi, almanca, ispanyolca ve fransızcayı iyi, arapça ve finceyi orta düzeyde biliyor.


  • prasinos  (23.11.18 17:15:20) 
Öğrencilerim arasında annesi italyan babası rus olup bu dilleri anadili olarak konusup da çin’de büyümüş, inglizce eğitim veren okulda okuduğu için ingilizce, türkiyede yaşadığı için türkçe bilen, okulda ispanyolca öğrenen vs gibi profiller çok var.


  • sopiro  (23.11.18 17:24:00) 
Babam 7 dil bilirdi rahmetli.
Türkçe, Özbekçe, Farsça, Arapça, İngilizce, Fransızca, Rusça. Fransızcası biraz bozuk fakat diğerleri akıcı düzeydeydi.

Eşim de bir sürü dil biliyor ama çoğuna pek hakim değil. İsveççe, İngilizce, İspanyolca oldukça hakim bunlara. Türkçe biraz anlar ama konuşamaz. Danca Norveççe anlar zaten. Yunanca biraz biliyor. G Kore dilini de hobi olarak öğrendi biraz, okuyabiliyor biraz muhabbet edebiliyor. Aileden Fransızcası var biraz.
  • bos gezenin bos ustasi  (23.11.18 17:34:28) 
Fransız 60 yaşlarında bir müşterimiz 20 civarı dil biliyordu. Babası Babası Belçikalı, annesi Japon olduğu ve Fransa’da doğduğu için küçük yaşlarında 3 dili öğrenmiş. İngilizce, Almanca ve İtalyanca’yı öğrenim hayatı boyunca öğrenmiş. 10 sene Uzakdoğuda, 5 sene G. Amerika’da, 10 seneye yakın Türkiye dahil Avrupa’nın Doğusunda ve Orta Doğu’da çalışmış. Fazla mütevazı ama Türkçesi bile neredeyse ana dili seviyesinde diyebilirim.


  • iwasbornonamountainside  (23.11.18 18:30:48) 
İngilizce, fransızca, rusça, kazakça, türkçe. Hepsine hakim


  • eylul  (24.11.18 12:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.