[]

Araba (muhtemelen aku) problemi

2. sahibi oldugum 10 yillik bir aracim var. 2 ay kadar once aldim. Oncesinde pek iyi kullanildigini dusunmuyorum, ayrica ben de ilk arabam oldugu icin istemeden de olsa pek iyi kullanmamisimdir diye tahmin ediyorum.

Neyse, son bi iki gundur biraz fazla ses cikariyor gibi gelmeye baslamisti bana. Her 3,000 milde yag degistirmek gerekiyormus sanirim. Ben asagi yukari o kadar surdum, oncesinde de degistirilmediyse ses ondandir 3-5 gune degistiririm diyordum.

Bugun market alisverisi yaptiktan sonra kontagi cevirdim, bana misin demedi. Baktim kontak yari cevrikken aku isigi yanar hale gelmis (eskiden de yaniyor muydu .... emin degilim ama yanmiyordu sanirim) Neyse bi 30sn sonra tekrar cevirdim, yine tepki yok. Bi 30 sn sonra tekrar deneyince araba calisti. Bu arada hava gayet normal, ekstreme soguk/sicak vs degil.

1- Direkt aku'ye odaklandim ama problem aku disinda bir seyde olabilir mi?

2- Simdi radyo/isik/klima ivir zivir acik unutmus olma ihtimalim yok. Motor calismiyorken bunlar da kapali yani. Bu durumda aku nasil bitmis olabilir?

3- Motor bir kere calisti ya, akuyu doldurmus mu oluyoruz bu durumda?

4- Araba sabah calisacak mi hic emin degilim. Ya da 2 gun sonra olmadik yerde calismayadabilir. Ne yapmak lazim yeni aku mu almak gerekiyor bu durumda, yoksa baska arabaya baglasak kendine gelir mi?

 
akü problemi.

akü normalde hareket halindeyken dolar, ama çok yıprandıysa kapasitesi sıfıra yaklaşmıştır yani yine cortlayabilir.

uzun süre kullanmadıysanız da boşalmış olabilir.

iyi bir mechanic görse anlar aslında.
  • cedex  (23.11.18 09:24:16) 
Ucretsiz aku olctur, duruma gore taktirirsin, istdeysen pm at adres atarim uygun bir yer. Fiyatlar cok degisken. Olcumu ucretsiz yaparlar. Bittiyse tamamen dolmaz artik, sqrj edebiliyosan ama verimli olmuyor bitiyor


  • müptezel dostoyevski  (23.11.18 09:24:19) 
Aküdür bence de, akülerin ortalama 4 yıl ömrü oluyor. Muhtemelen ömrü bitmek üzeredir.

Bu arada motor çalışmıyorken akü ışığı yanar. Çünkü aslında o akü ışığı değil, şarj dinamosunun ışığı. Diğer bir deyişle "akü şarj olmuyor" ışığı. Motor çalışmıyorken akü zaten şarj olmaz :).
  • himmet dayi  (23.11.18 09:30:15) 
Bu can sikici oldu :/ Peki direkt yeni aku almak yerine su jump starter'lardan alsam, yolda belde kalirsam en azindan o anlik kurtarir mi beni?

Bu tarz bi urun kullandiniz mi hic? www.amazon.com
  • elon  (23.11.18 09:35:32) 
akünün kapasite bittiyse jumper işe yaramaz. jumper boşalan ama hayatta olan aküler için.


  • cedex  (23.11.18 09:49:26) 
Akü bittiyse ABS, far ve hatta gaz pedalı gibi kritik ekipmanlar çalışmayabilir. Bence tehlikeye atmaya değmez. Yeni aküyü 300 lira gibi bir fiyata alırsınız. Bu arada bu fiyat eski aküyü vermek şartıyla geçerli.


  • himmet dayi  (23.11.18 09:51:56 ~ 09:52:33) 
Mil dediğine göre arkadaş yurt dışında, o yüzden usta ve akü fiyatı tavsiyesi işe yaramaz sanırım.

Akü ve diğer ışıklar marşa basmadan yanar, marşa bastıktan sonra sönerler. Sönmeyen de arıza vardır.

Şimdi tarifinizde eksik bir şey var, ilk iki denemenizde kontağı açıp marşa bastığınızda bir ses bir tepki geldi mi?

Mesela bir tık etti mi? Gıv gıv (evet komik) edtti mi?

Eğer bunlar oldu ve 3. basmada marş aldıysa akü ihtimali yüksek.

Ama bunlar olmadıysa akü sağlam olabilir, sorun kontakta yada marş rölesi veya rublesinde olabilir.
  • John Bloor  (23.11.18 10:24:26) 
akü problemi akü değişince düzelecek araba gittikçe akü dolar evet ama beli bir voltajın altına düştüyse artık şarj tutmaz. mecbur değişecek.


  • basond  (23.11.18 10:31:12) 
Anladigim kadariyla amerikadasin.

Akuyu battery center gibi bir yere ugrayarak olcturebilirsin,aku bitmisse degistirirler,eger sarj sisteminde bir sikinti varsa ona gore hareket edersin.

Yagi araci yeni aldigin icin degistir,ne kadar suredir beklemistir,kullanilmistir bilemezsin.ama 3000 mil yag degisimi icin dusuk bir sure.yeni kullanacagin yagi kac mil sonra degistirmen gerektigi kutularin uzerinde yazar,servisede sorabilirsin bunu.her durumda 10000 mil civarinda olacaktir.
  • duptıs  (23.11.18 10:44:52) 
abi seni arayamadım aklımda ama :)

ahhh bu amerika ve araba sorunları, benim başımds da var :) en uygun akü wallmart da abi. wallmarta git aküyü ölçüyorlar ve bitik ise hemen değiştiriyorlar ve ucuz baya. eğer şanslıysan akün daha önce wallmartdsn alınmış ise ücretsiz bile değişim yapıyorlar çok ilginç
  • oscar  (24.11.18 09:47:24) 
@oscar aklin yolu birmis valla :) Burdaki cevaplardan sonra hazir eve de cok yakin oldugu icin Walmart Auto Center'a gitmistim sabah ilk is.

Akunun durumu gayet iyiymis, hatta gitmisken yag ve lastik durumlarina da baktilar hicbiri icin ucret almadilar her sey oldukca iyi durumdaymis. Umuyorum road-trip'in ortasinda falan cortlamaz ilerleyen gunlerde.
  • elon  (28.11.18 00:23:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.