[]

Duty free'den iki büyük alıp Fransa'ya sokabilir miyim?

Selamlar,

Fransa'ya giderken iki kişiye hediye olarak rakı götürme planım var. Havalimanında hep şekilli rakılar gördüğüm için oradan almayı düşünüyorum. Fransa'ya girerken yüksek alkollü içkilerde 1 litre sınırı olduğunu okudum. Bu işin aslı nedir? İki büyük alıp sokamayacaksam birini buradan alıp valize yerleştireceğim.


 
ikinci dediğin uygundur türkiyeden binerken 1 litre fransaya indiğinde 1 litre alabilirsin.yada orada hakkını kullanmayacak birisinden rica edip onun hakkının ücretini de öder 2 litre alabilirsin ama o iş risk.


  • basond  (22.11.18 19:32:37 ~ 19:33:15) 
Duty free satis limitiyle ulke sinirlarindan sokabilecegin miktar farkli.
Buranin dutyfree'sinden legal olarak 3 litre yuksek alkollu icki alabilirsin ama fransaya sokamazsin. Onlarin siniri 1 litre.

Kontrol etmezlerse 10 litre de sokarsin. Risk sana ait.
  • acemi  (22.11.18 19:41:25) 
Bu arada bizim ulkenin de giris limiti 1 litre, geri donerken 1 litre sokabilirsin.

Ab icinde geziyorsan sinir yok.
  • acemi  (22.11.18 19:42:41) 
Valizde, elinizde, sırt çantanızda farketmez, ülkeye alkollü içki sokma limitiniz 1 litre. Yani 1 litre duty free'den, 1 litre valizde, 1 litre sırt çantasında vb değil, toplam 1 litre limit.

Ama çevirme olmazsa, gümrükten çevrilmeden geçerseniz 10 litre bile sokabilirsiniz tabi.
  • crown  (22.11.18 19:42:49) 
Bence al. Kaç para zaten ya. Kontrol etmezler. Geçersin


  • Delay Fuze  (22.11.18 19:44:26) 
Dutyfree sadece kendi satis limitine bakar, sen alkol girisi yasak bir ulkeye de seyahat ediyor olabilirsin.
Onlarin umrunda olmaz nereye gittigine bakmaz satar, sonra kapida ickilere el koyarlar.

Yarim bilgilerle cevap vermeyelim.
  • acemi  (22.11.18 20:18:26) 
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Birini dışarıdan birini duty free'den alma formülünü uygulayayım ve bagajımı kontrol etmesinler diye dua edeyim. Ya da ikinci kişiye alternatif hediye düşüneyim :)


  • wish i could find a way to disappear  (22.11.18 21:38:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.