[]

Ama sevmem saygı severim?

Size rapor veren birinin yapmadığı veya yapamadığı işler hakkında sürekli "ama şöyle oldu, ama böyle oldu" diye bahane üretmesini sinir bozucu buluyor musunuz? Ya da bunu yapmamak için çaba sarf ediyor musunuz?
Tabii burada beklentilerin makul olması, verilen sürenin yeterli olması gibi şeylerin olması şart.

Kişisel olarak, ama, fakat duymaktansa "özür dilerim daha iyi olması için çalışacağım"ı duymak daha ikna edici ve samimi geliyor.

 
Evet, "Ama" ile başlayan cümleler toplumumuzda oldukça yaygın. Mazeret üretmeyi seviyoruz belki.

- Monogram, bunu yanlış göndermişsin. Şu kişileri de eklemeliydin.
- Özür dilerim x bey, bir dahakine dikkat ederim.

Bu kadar.
  • monogram  (22.11.18 13:20:39 ~ 13:21:03) 
ama kelimesini kimin kullandığı önemli.
birisi vardır işlerinde sürekli "ama"lar vardır, onu dikkate almam.
ama çok nadiren bu kelime ve bahane ile karşıma gelen birisi varsa bir sıkıntı olmuştur diye düşünüp ona göre muamele gösteririm.
  • teritori  (22.11.18 13:49:28) 
Evet sinir oluyorum. Bunu çok sık yapan bir arkadaşım var, hatta üstüne atar da yapıyor. Fazla yüz veriyorum galiba :/


  • pati  (22.11.18 14:02:46) 
Burada kullanmaya çalıştığınız kelime "ama" değil de "çünkü"ydü sanırım. Bir iş (zamanında) yapılmadıysa veya yanlış yapıldıysa sebebi önemlidir. Sebeplerini düşünmeden "Özür dilerim, bir dahaki sefere daha iyi olacak" beklemek doğru değil. Belki sebepleri daha önemlidir. Belki adama başkaları da saçma işler yüklüyordur devamlı, yetki dışında... Eğer öyle ise o iş yükleyen başkalarını ortadan kaldırmak gerekir.

Bahsettiğiniz çok genel bir kavram. Olaylar özelinde değerlendirmek lazım.
  • long live rock n roll  (22.11.18 14:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.