[]

bir insanın kendisine yapabileceği en büyük iyilik?

bu soruyu şu yüzden soruyorum psikolojik olarak kötü hissettiğim bir dönemdeyim, bir terapiste gidiyorum fakat bunun dışında kendi kendimi iyileştirebileceğim bir yol arıyorum. Siz ne yapıyorsunuz mesela size ne iyi geliyor?




 
Müzik, kitaplar, araştırma yapıp yeni şeyler öğrenmek.


  • simderun  (22.11.18 10:53:28) 
herhangi bir şey üretmek. üretmek kadar haz veren bir şey yok.


  • sir gawain  (22.11.18 10:58:20) 
evde tamirat yapıyorum.
yemek yapıyorum.

@sir gawain'in de dediği gibi bunlar hep üretmek üzerine. insana muazzam haz veriyor.

mesela geçen haftasonu hanımla bi atıştık. gittim banyo seramiklerine sıfırdan derz çektim. pirüpak oldum.
  • teritori  (22.11.18 11:02:39) 
her şeyin değişebileceğini bilmek. kendinde sabit sandığın şeylerin de, dışarda, olmasını istemediğin, seni rahatsız eden şeylerin de... tüm gerçekliğin. hiçbişeyin sabit olmadığını. bilmek.


  • neynep  (22.11.18 11:05:16) 
bir işe yaramak insanın kendine yapabileceği en büyük iyilik bence. birine, ağaca, kuşa, kediye köpeğe yardım edin.


  • evde liyakat kalmamis  (22.11.18 11:06:30) 
Yardima muhtac olanlara yardim etmek.
Bu doguda montu, botu olmayan cocuklara kiyafet alip göndermek olabilir; bir hayvanin karnini doyurmak olabilir.

Üretken olmak.
Aksamlari birkac saat kanavice yapmaya basladigimdan beri gündüz islerime daha iyi odaklaniyorum. Bilgisayar ekraninda acip anlamaya calistigim kaliplar sonra el isine dönüsüyor ve en sonunda emegimin karsiligi olan birsey oluyor elimde. :)
  • chitosan  (22.11.18 11:10:01) 
kendini sevmek ve kendine saygi duymak.


  • Leonardo~Da~Vinci  (22.11.18 11:12:00) 
ona gerçekten değer veren ve onu seven insanları terk etmemek, sevmek ve sevilmek..


  • mehmed resad  (22.11.18 11:20:52) 
Kendine deger vermek. Kendini tanımak. Bugün varız yarın yokuz. Sağlığına dikkat et, etrafta oksijeni bol bir alan varsa sık sık gidip antrenman yap mesela. Bisiklet sür. Sevdiğin ne varsa onlarla ilgilen.


  • karacigerim vur kadehlere  (22.11.18 11:43:33) 
iç sesimi kontrol etmeye çalışıyorum. kendime kızmak, bağırmak, küfretmek yerine başıma gelenlerin herkese olabilecek şeyler olduğunu anlamaya çalışıyorum.

keyif veren ya da çok iyi yaptığım şeyleri yapmaya çalışıyorum. mesela iyi masa tenisi oynuyorsam ya da iyi değilsem de oynamaktan çok keyif alıyorsam masa tenisi oynarım. moral ve özgüven yükseltiyor.

eve kapanmamaya çalışıyorum.

spor yaptığım oluyor. deşarj olarak iyi geliyor.

bazen football manager yüklüyorum. geçici olarak kafamı sıkıntılı konulardan uzak tutuyor.

başkalarına iyilik yapmak da işe yarayabilir. sokak kedi köpekleriyle ilgilenmek, huzurevi ya da çocuk esirgeme kurumu ziyareti filan..
  • barankovan  (22.11.18 11:50:51 ~ 11:52:16) 
Spor kesinlikle. Bazen çıplakken aynaya baktığımda o gömleğimin önü kapanmayıp spora başlıycam diye gaza geldiğim gün aklıma geliyor. Ne iyi etmişim diyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (22.11.18 11:57:08) 
İşe yaramak, faydalı olmak iyi hissettirir.


  • pati  (22.11.18 12:44:45) 
Uretkenligi arttiracak bir sey ogrenmek. Mesela en basitinden bir zanaati hobi olarak yapip bir seyler urettiginde kendini iyi hissedersin. Ben kendimi boyle hissettigim donemlerde bozuk cep telefonlari satin alip tamir edip tekrar satiyordum. Cok kar getirmiyordu ama baya tatmin etti o donemler.


  • bos gezenin bos ustasi  (22.11.18 13:21:42) 
Gitmek


  • beetlejuice  (22.11.18 13:22:16) 
spor ama aklına direkt body yapmak falan gelmesin. ben fitnesstan bisiklete kaydım aşırı miktarda, sadece korumak için gidiyorum salona. bu hafta sonu hangi dağı keşfetsek acaba diye düşünmek bile çok keyifli. dağların zirvesini görmenin tadı da bambaşka. izmir dağ bisikleti için oldukça verimli, manisa da aynı şekilde. hepsi fiziki yeterlilik istiyor evet ama yeterli disiplin ve irade ile her şey çok kolay, süreçten de zevk almayı biliyorsan daha ne olsun zaten. ayrıca tv başında, telefon ekranında ömrünüzü öldürmeyin. kafayı kaldırın, gözleri kulakları açın. al güzel bi hikaye oku. www.edebistan.com


  • hasmetizm 2046  (22.11.18 16:42:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.