[]

Saksida mini cam agaci bakimi

i.0imgur.com

Fotograftaki bitkiye nasil bakmaliyim? sulama sikligi, oda icerisindeki konumu ile ilgili bilgi paylasabilecek birisi var mi? turunun adini da ogrenemedigim icin belki bu konuda tecrubeli birileri bana yardimci olabilir diye dusundum. simdiden tesekkurler!

duzeltme: fotografi ekledim.

 
Bu tip bitkiler açık alanda yaşayabilirler. Nasıl bakarsanız bakın kapalı mekanda ömrü uzun olmayacaktır. Dışarıya dikmek için de artık çok geç. Bahara kadar canlı tutabilirseniz mutlu mesut yaşayacağı bir yere dikebilirsiniz.


  • joker hakki  (21.11.18 17:45:46) 
Ben fotoğrafı açamadım. Buraya yükleme imkanı var mı?


  • beetlejuice  (21.11.18 17:55:23) 
oncelikle saksinin alti delik mi? suladiginiz zaman asagidan cikiyor mu? genelde sus bitkilerine alti kapali ama iyi gozuken saksilar koyuyorlar ondan soruyorum. eger altinda delikler yok ise saksiya direnaj yapmaniz gerekiyor yani saksi ile toprak arasina bosluklu olacak sekilde cakil taslari koymak gibi.

disariya ekmek icin turkiye iklim sartlari icin bile cok gec sanirim, suan disarida 1 haftadan fazla dayanabilecegini sanmiyorum. varsa evinizde gunes alan bi yere koyun (bu saatten sonra olacak gunes zarar vermez zaten), hareket ettirmeyin ve surekli sulayip dibini islak tutmayin. umarim seneye nisan'i gorebilir
  • try again fail again fail better  (21.11.18 18:28:22 ~ 18:29:16) 
@try again fail again fail better saksinin alti malesef delikli degil. suladigim zaman asagidan su cikmiyor dolayisiyla. ve de ek bir sey, saksidaki topragin en ust katmaninda topraktan baska seyler de var gibi, sanki cira veya minik tahta parcalari diyebilirim. sus amacli mi olduklarini da anlamadim.

su an almanyadayim, burada da hava cok soguk dolayisiyla disari ekersem bence d edayanamaz. zaten amacim iceride tutmakti. cok gunes almiyor bulundugum yer dolayisiyla isik zarar vermeyecektir. sulama sikligini ve saksinin dogru saksi olup olmadigini bilmem onemli bu asamada sanirim. cevap icin tesekkurler.
  • mukrime  (21.11.18 19:21:56 ~ 19:22:16) 
Fotoğraf çok net değil. çam benzeri bir süs bitkisi mi, çam fidanı mı tam belli değil. Ama o saksının içinde daha küçük ve plastik ikinci bir saksı olduğunu düşünüyorum ben.


  • oguz altun  (21.11.18 19:55:03) 
Fotoğraf net değil gerçekten. Ladin cinsi türü olsa gerek. Her türlüsü zaten orman ağacı olduğu için soğuğa dayanikli ve susuzluğa alışkın. Arkadaşların dediği gibi drenaj sorunu yoksa cok rahat yaşar, illa ev içinde kalsin diyorsanız tabi.

Topragi tamamen kurumadan su vermeyin. Kurusa bile vermek için acele etmeyin ve 1 cay bardağından fazlasını vermeyin. Ortam sıcaklığı da su rejimi açısından önemli tabi ama onu burdan bilemeyiz. Dışarda olsa sorun olmaz böyle şeyler.

Toprak üstündekiler süs amaciyla koyulmustur ama işlevi olan malzemeler. Dışarıya dikecekseniz gövdenin etrafini bu gibi ağaç kabuğu, çam iğnesi ya da çakıl taşıyla kaplamaniz toprak sıcaklığını korur, başka otlar çıkmasını engeller; dolayısıyla daha sağlıklı gelişmesini sağlar.
  • beetlejuice  (21.11.18 20:40:44) 
almanya'da isen cok kasma bence, bende ingiltere'deyim turkiye aliskanliklari ile bitki yetistirmek burada haliyle zor oluyor. kolay gelsin :)


  • try again fail again fail better  (22.11.18 14:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.