[]

eksi sozluk hakkinda ne dusunuyorsunuz?

ben şahsen kullanmıyorum, hesabım yok.

birkaç defa bakmıştım, aldığım enerji hep negatif oldu maalesef. olumsuz insanlar, olumsuz düşünceler çoğunlukta. birbirleri ile hemen hemen aynı düşünceler/yorumlar kaynağı. kutsal bilgi kaynağı değil orası. bir topluluk gibi görünüyor daha çok. her şeyde bir ekşi'lik bulma ve yoksa da üretme platformu diyorum ben.
sanki tek doğru şey onların söyledikleriymiş gibi davranılmalarını isteyen insanlar bir araya gelmiş de karşılıklı birbirlerini övüyorlarmış gibi bir durum var genelde. onların düşüncelerinden farklı yazan birini de yine kendi aralarında bi güzel haşlarlar. kendilerine benzetmeye çalışırlar. çünkü tek doğru ve kabul edilen şey, oradaki çoğunluğun düşüncesidir. reel dünya'da eleştirdikleri/yerden yere vurduklarının yaptıklarına, benziyor bu harektleri.
bu hiç doğru bir şey değil. farklı düşünceye saygı yok. ülke de var mı? o da yok. eksi sözlük ülkenin bir fotoğrafı mıdır, bilmiyorum.

tabii her konu başlığı için bu durum geçerli değil. ancak çoğunluk böyle. ve ben eksisözlük kullanmanın mental sağlığa zarar verdiğini, faydadan çok, kişiye zarar verdiğini düşünüyorum. tıpkı facebook/Instagram/twitter/youtube 'un verdigi zarar gibi. algoritma+negatif insanlarin urunleri= mental problem, mutsuz hayat, olumsuz bakis acisi, olumsuz davranis, negatif dusunce, karanlik atmosfer...
ozetle: agresif, depresif ve mutsuz, menuniyetsiz, sikayetci bir ruh hali. sozlugun bana verdigi bu. olumlu yazilar da aslinda o kadar da onemli degil. verdigi 1 ise aldigi 1000. sozluge girmek icin beynimin urettigi bahanelerden ibaretmis fayda konusu da. :(

-sonradan yazildi-
bence eksi sozluk de diger sosyal medya halefleri gibi ne kadar suslu bir amacla kurulmus olduklarini iddia etseler de isin asli oyle degil. sosyal medya hastalik yaratiyor, zarar veriyor. en net ifadeyle, 21. yuzyilin sigarasi sosyal medyadir.
-sonradan yazildi-

insanlar zaman öldürmek için mi kullanıyor orayı? sizin hesabınız varsa ne amaçla kullanıyorsunuz ve kullanıyor olmanız size ne gibi avantajlar sağlıyor, hayatınıza ne gibi olumlu ya da olumsuz(farketmisseniz eger) katkısı oluyor?

ek olarak: çok özgün yazıları olan eksi yazarlarını tenzih ederim.

 
çok klasik olacak da ekşi sözlük çok bozdu. eskiden bu kadar troll yoktu. farklı düşünceleri olanlar daha seviyeliydi. 1 senedir yazmıyorum. ama arada mesaj atarak bir konuda bilgi aldığım kişilerin entrylerine denk gelebiliyorum. o nedenle hesabımın olması iyi. bunun haricinde bir olumlu etkisi yok.


  • sutlu nescafe  (21.11.18 17:15:12) 
şu anki hali.
nerede çokluk orada bokluk.

iyi olan tarafı: hala donanımlı ufuk açan bazı yazarların olması. (ben hariç)
aktüel bir konuda medyadan daha önce haberdar olma.
iyi kötü farklı görüşleri okuyabilme.
  • orijinal nick bulamadim  (21.11.18 17:15:47 ~ 17:18:56) 
Şu anda çaylağım. Sözlük son yıllarda ciddi ölçüde kalite yitirdi. Ancak yine de güzel entryler hiç yok değil. Sözlükte şu amaçlar için yazıyorum:
1- Yeni insanlarla tanışmak ve onlarla kültür etkileşiminde bulunmak.
2- Kendimi Ekşi Sözlük'te ifade edebilmek.
3- Üstte sözünü ettiğim kaliteli entryleri arayıp bulmak ve bu entrylerle genel kültürümü genişletmek.
  • simderun  (21.11.18 17:16:30) 
Uzun yıllardır hesabım var. Son birkaç senedir de giriş sıklığım oldukça azaldı sizin de belirttiğiniz sebeplerden. Engelli listem kabarık olmasına rağmen çokça rahatsız edici entry görüyorum. Sosyal medyanın yani nefret söylemlerinin, aşırı bizcilik, sizciliğin başka bir formu. Sözlük işlevini yitireli çoook uzun zaman oldu.

Ne amaçla kullanıyorum?
Ya çok beğendiğim bir şey hakkında yazmak için ya da hakkında söylenenleri merak ettiğim bir konu için.
  • fermiparadoksu  (21.11.18 17:19:06) 
Gulmek, geyik yapmak ve ulke gundeminde olan bir gelismeyi 2 saniye sonra gorebilmek icin kullaniyorum. Adamlar haber sitelerinden daha hizli calisiyor :D

Bence abartiyor ve duygusal yaklasiliyor bu eksi bitti olayina. gundem kismini sukela-tumu olarak okuyunca ben egleniyorum gayet. Uzun uzun bilgi verici seyler icin eksi seyler ve ona benzer bir suru site var. eksi seyler’de bilgileniyorum, sozlukte film- dizi - oyun-muzik basliklarinda takilip “himm” diyorum ve bana yetiyor. O troll tayfa bu basliklara pek ugramiyor zaten.

Ben hala keyif aliyorum valla. Acikcasi zaten pek umrumda da degil, babamin sitesi degil sonucta :)
  • eazy  (21.11.18 17:57:25 ~ 19:04:43) 
Hiçbir sosyal medya hesabım yok ekşi de elime telefonu aldığımda hemen bırakmayayım diye kullandığım bir site. Düşün


  • olaylar olaylar  (21.11.18 18:17:39) 
2008’den beri takip eder, okur, yazarım. 3-4 kez uçuruldum. Ortamını severdim. Son 2 yıldaki durumu berbat. Ciddiye alınabilecek bi yer olmadı.

Uludağ sözlüğü bilenler vardır. Aynen oraya döndü. Ergen dolu, boş beleş yazılardan ibaret şu an.
  • Delay Fuze  (21.11.18 18:47:11) 
2 yıldır yazar olamadım. herkes oldu benden başka


  • danton  (21.11.18 18:54:24) 
geçen sene netflix rezaletinde uçurulmuştum. hiç üzülmedim.

yazarken mesajlaştığım insanlar oluyordu sık sık bu yüzden giriyormuşum meğerse.

uçurulduğumdan beri sözlükte geçirdiğim zaman günlük 3 dakika, flaş bir haber, aşırı enteresan bişey var mı diye gündeme bakıp çıkıyorum.

sözlük bozalı çok uzun zaman oldu ama 2 sene önce bile böyle değildi. incisözlükten gram farkı yok artık ve ben de bu ortamın içine girip düzgün bişeyler yazmak istemiyorum.

eğer uçurulmasaymışım kesinlikle kendim silermişim hesabımı, bir de entry silmeye uğraşırmışım.
  • killerbee  (21.11.18 19:00:20 ~ 19:01:38) 
2000 senesinden beri takip ederim, arayüz değişimlerinden server değişimlerine, nesiller arası farklara kadar değişimlere şahit oldum.

eskiden yazar olmak zordu, yazarlığı elde tutmak daha zordu. soru başlığa cevap yazarsan ya uçardın ya çaylak olurdun.

haliyle kaliteli, formata uygun yazılar olurdu. neredeyse her başlıkta değer verilecek yazılar olurdu.

eskiden troller bile kaliteliydi, zeka dolu başlıklar açar, entryler girerlerdi, sazan avlarlardı. şimdiki aktrollerle, değerlere hakaret edip prim yapmayı trollük sanan denyolarla alakası yoktu bu adamların.

şimdi ortada ne format var, ne kalite var, sıçar gibi yazar alındı. artık sadece para var. burası artık kutsal bilgi kaynağı değil, ticarethane.
  • kimlanbu  (22.11.18 10:59:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.