[]

kurumsal firmalar ve ingilizce

dil tazminatinda, ise alimlarda vs firmalar pte academic ve ielts general'i dikkate aliyorlar mi yoksa illa ielts academic versiyonu mu olsun istiyorlar. nedir yaygin uygulama?




 
işe alım kısmında büyük şirketler kendileri sınav yapıyor. "ielts puanın şuysa geç" gibi bir şey görmedim duymadım. kimisi sadece ingilizce mülakat, kimisi hem sınav, hem mülakat yapıyor.


  • cay koy geliyorum  (21.11.18 10:30:14 ~ 10:30:21) 
Bircok sirket ki buna mudurleri ve IK'lari da dahil Ingilizce bilmez bu nedenle PTE ya da IELTS general nedir bilmezler. Onlar baska sirketten IELTS Academic diye birsey duyarlar ve baska bir sinavla ilgilenmezler. Is Bankasi gibi kurumsal buyuk sirketlerle ancak bunu yapabilirsin. Orada TOEFL 85 ve ustu dil tazminati icin gerekli. Garanti'de 100 uzeri ise iyi tazminat getiriyor bildigime gore. Ayrica bircok sirket BULATS is Ingilizcesi sinavi oldugu icin sadece onu istiyor.


  • Traveller  (21.11.18 10:33:04 ~ 10:34:02) 
ielts'in ac/gt olmasina takilacaklarini sanmiyorum. anca "ielts notu en az ... olanlari getir" gibi arama yaparlar, sonra da kendileri bir sinavdan gecirirler.

ama burasi turkiye. avrupa'daki musterilerle temas gerektiren "proje muhendisi" pozisyonuna ingilizce bilmeyen (evet a1 bile değil) ve muhendis olmayan, isten hicbir sey anlamayan birinin getirildigini de gordum. tanıdık rulezzz..
  • tabudeviren  (21.11.18 10:41:07) 
ik'cının ingilizce bilip bilmemesi ile bir şirketin ingilizce seviye ölçme yöntemi arasında hiçbir bağ yok. anadilin ingilizce olsa bile mesleki yeterlilik için gereken parametreleri, seviye belirleme yöntemlerini bilmeyebilirsin, zorunda da değilsin. bu yüzden işi bu olan kurslardan kurumlardan destek alınır.

ha, bu sınavları şirkete özel hale getirip direkt ihtiyaca göre aday bulmayı amaçlayan şirket pek az. çoğu hazır sistemi kullanıyor, o da genel ingilizce ya da iş alanına göre çok genel bilgiler oluyor. pozisyonun genel kalifikasyon seviyesi artsın diye ielts toefl için belirli bir seviye isteyenler de oluyor o kadarına ihtiyaç duyulmayacak bile olsa.
  • Bruce  (21.11.18 10:53:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.