[]

Hangi keçiboynuzu pekmezi?

Pekmezden nefret eden biri olarak çok uzağım bu konuya. Ferritinimi yükseltmeye çalışıyorum, 1 haftadır üzüm pekmezi tüketiyordum ancak keçiboynuzu daha iyiymiş. Ama ne alsam bilemedim gidip marketten mi alayım aktardan mi? Var mı marka önerisi olan?

Bi de bunun yerine keçiboynuzu özü tüketsem nasıl olur acaba?


 
eczanelerde satılan hünnap markası var bir kavanozunu yeni bitirdim üşümemin azaldığını gerçekten hissettim.


  • eja  (21.11.18 10:13:03 ~ 10:14:22) 
@eja Ay gerçekten mi ya? Donuyorum resmen ben de, gidip alayım bir an önce. Nasıl tükettiniz peki?


  • loverdose  (21.11.18 10:17:30) 
koska da açık olarak var. biraz ağırdır ama iyidir.


  • ayaklibalik  (21.11.18 10:18:07) 
Duyduğuma göre keçiboynuzu özü bu içtikten hemen sonra 1 bardak şu içilmesi gerekiyormuş. Ne kadar doğru bilemem ama sanırım kan şekerini yukseltmesin diye.


  • brnbrs  (21.11.18 10:31:18) 
eşimin hamileliğinin son döneminde son çare olarak tüketmiştik. 1 gün üzüm pekmezi 1 gün keçi boynuzu bir gün dut pekmezi şeklinde yapmıştık. her şeyde olduğu gibi bunun da fazlası yarar değil zarar verebilir.

biz bir yemek kaşığı pekmezi 1 bardak suyla karıştırıp öyle içmiştik. pekmezin o ağır tadını seyreltmiş olduk. ayrıca suyla karıştırıp içince emilim yüzdesini de artırmıştık. ha bu arada ya yatmadan önce yada sabah kalktığında içmişti eşim. boş mideyle emilimini artırmak için.
  • yemrem  (21.11.18 10:35:03 ~ 10:35:34) 
@brnbrs Teşekkürler, @yemrem'in dediği şekilde suyla tüketirim kan şekeri ile ilgili durum doğruysa ona da iyi gelir sanırım.

@yemrem Üzüm pekmezini sabah aç olarak tüketiyordum ben de ama sade olarak alıp üzerime mandalina yiyordum c vitamini için. Suyla içimi çok daha kolay olacak benim için sanırım, zira keçiboynuzu pekmezi çok daha ağırmış. Belki ben de eşiniz gibi bir gün birinden bir gün diğerinden tüketirim. Çok teşekkürler.
  • loverdose  (21.11.18 10:53:42) 
Taç pekmez şiddetle tavsiye ediyorum. Bazı hocalar ünlü olan soğuk pres adı altında pekmez tanımı getirdi sonra keçiboynuzu özü şekline sokuldu hatta pekmez eczanelerde pazarlamaya başladı durdu. Dünya tarihinden beri pekmez olan keçiboynuzu bir anda pazarlama sektörünce keşfedildi cilalanıp patlatıldı. Keçiboynuzu pekmezinde zararlı olan sadece "hidorksimetifurfural" adlı madde aldığınız pekmezin sağlık raporu varsa güvenle kullanabilirsiniz, o meşhur hocada fason ürettirip satıyor fason firma 10 liraya satarken hocanın firması 30 liraya satıyor. Adına soğuk pres yada özü diyerek 30 liraya satıyorlar. Taç marka pekmeze güveniyorum Facebook sitelerinde bu durumu daha izahlı açıklamışlar.


  • Fritz-X  (21.11.18 10:55:41) 
ferritini pekmezle yukseltemezsin, ben 20 sene pekmez yedim bu yanlis algi yuzunden. kan yapan tek sey kirmizi ettir. doktorumla uc ay ciger denemesi yaptik, kismen yukselmisti. anemiyseniz de en kalici cozum serumunu olmak. gecmis olsun.


  • mula  (21.11.18 11:04:12) 
@fritz-× Açıkçası bu duyuruyu açma sebebim de tam olarak bu, birçok şey okudum internette, kafam iyice karıştı. Soğuk pres terimi birkaç yıldır aşina olduğum bir terim, çok da ısrarcılar sağlıklı olanın bu olduğu konusunda. Taç'a gelince, sanırım Antalya'da üretiliyor, orada yaşayan akrabalarımdan güvenilir bir marka diye kalmış aklımda.

@mula Çok teşekkür ederim. Hiç mi katkısı olmaz pekmezin? Daha önce açtığım duyurudan sonra yanında bol salatayla birkikte ciğer tüketimine başladım, yoğurt yemiyorum yanında vs. Köfte, kırmızı et falan tüketemiyorum, yiyemiyorum o yüzden ciğere devam etmeyi düşünüyorum.
  • loverdose  (21.11.18 11:22:33) 
sabahları aç karnına dikiyorum kafaya bir yudum şeklinde üzerinde aslında nasıl kullanılması gerektigi yazıyor, aynı zamanda c vitamini ve omega 3 takviyesi alıyorum, çok üşüyorsanız bir kan sayımı ve demir değerlerinizede baktırmakta fayda var


  • eja  (21.11.18 12:10:12) 
Tarisinkini kasikliyorum bende. Kivami tadi gayet guzel.

Bi de bu keciboynuzunda soguk sikim yokmus. Pekmezinin cikmasi icin illa ki ilik yada sicak su da yapilmasi geremiyomus..
  • bir3iki7  (21.11.18 12:16:58) 
@eja Çok teşekkürler, doktora gittim zaten ve ferritinim 5 çıktı, ilaç tedavisine başladık ama bu ilaçları daha önce de kullanmıştım ben. Bu kez besinlerle neler yapabilirim ona odaklandım, kalıcı olarak hayatıma alabilirim bazı şeyleri diye düşünüyorum. Kontrole gittiğimde c vitamini veya omega3 takviyesini de soracağım, bunları da okudum bi kaç yerde.

@bir3iki7 Bunu bilmiyordum bakın. Ben de Tariş'in üzüm pekmezini kullanıyorum, evde varmış. Keçiboynuzunu da deneyebilirim.
  • loverdose  (21.11.18 12:54:16) 
demir baglama kapasitesi diye bisi var. 250 - 450 ug/dl arasinda cikmasi gerekiyo. pekmez o dalganin artmasina yariyor. benim ferritinim 2, demir baglama kapasitem 364 cikmisti. yani kanim olsa baglayacak kapasite var ama kanimdaki her sey sinirin altindaydi. pekmez icmek kansizlikla cogu zaman baglantisiz. bu eski test sonucumdu. simdi ferritin ve demir degerlerim daha yuksek baglama kapasitesi 270 filan. acikcasi ben de cok bilgi sahici degilim doktorun dedikleri bunlar.


  • mula  (23.11.18 22:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.