[]

alışveriş seyahati için hangi ülke

Romalılar,

memlekette fiyatlar uçup gidince mart-nisan gibi bir yerlere gidelim, hem biraz gezelim, hem de iki yıllık teknoloji vb. ihtiyaçlarımızı alıp gelelim dedik.

böyle bir iş için çok uzak olmayan hangi ülkeyi önerirsiniz? vize sorunumuz yok, Schengen bölgesi de olur.

nereye gidelim biz? hem az gezmiş oluruz. mesela Portekiz, Belçika, Litvanta, Estonya gibi ülkeler bu işler için uygun mu? Ya da Polonya, Hırvatistan, Arnavutluk, Karadağ grubu mu daha iyidir? Bulgaristan'a mı gidelim? Bir akıl verin.

teşekkürler.

p.s. iPhone 8 Türkiye'de 5.000 lira civarı iken Almanya'da 450 Euro. Vergi iadesi hariç 2600 lira gibi bir paraya denk geliyor. Avrupa nasıl ucuz değil, bir anlatır mısınız?

 
İspanyaya gidin gezin, hazır ordayken günübirlik Andorra`ya uğrayın vergisiz alışverişinizi yapın.


  • zikardo  (21.11.18 09:22:49 ~ 09:23:00) 
alacağınız ürünün menşei neresiyse oraya gitmek daha mantıklıdır genelde, avrupa'da kurdan dolayı daha ucuz şey yok denecek kadar az teknolojik aletlerde. tamam bir fark var ama gidip stok yapmaya değmez, bu işin garantisi var boku püsürü var.

tayvan'da ucuz olan ürünler var fotoğraf makinesi gibi. abd pazarı tüketici elektroniğinde avrupa'ya nazaran daha ucuzdur, keza kendi markaları apple google'ın ürünleri de geri kalana göre ucuz oluyor.

her ürün için ülke değiştirmek söz konusu olmayacağı için ben olsam abd'ye ya da tayvana giderdim. amazon'dan gidilecek ülkelerin mağazalarına bakıp fikir sahibi olabilirsiniz ama avrupa'nın çok karlı olacağını sanmıyorum site site flash deal kovalamayacaksanız.
  • Bruce  (21.11.18 09:29:06 ~ 09:42:38) 
Avrupa kur sebepli karli degil.

Ama gitmeyi planladiginiz ulkelerin alisveris sitelerine bakabilirsiniz.
  • kuehles blondes  (21.11.18 09:40:39) 
iphone xs max 256 gb 7000 tl ye aldim nasil ucuz degil.

e tabi ucak parasi kalacak yer masrafi darken toplam maliyet onemli.
  • cairo  (21.11.18 10:37:52) 
Andora'ya uğrayın demeye geldim, söylenmiş bile. Barselonadan yakı olur üstelik Barselona gibi harika bi şehri görmüş olursunuz.
teknolojiyi bilemem ama italya yeme içme ve tekstil alış verişleriniz açısından ucuz olabilir.
kurla bir ilgisi yok. alım gücüyle ilgili bir durum.tr üretimli bir tshirt ingiltere'de (aynı para birimin çevirsek dahi) daha ucuz olabiliyor.

ukrayna-lviv de olabilir.

sadece bir ek yapmak isterim hem yukarıdaki açıklamama örnek olsun diye. tüm avrupadan daha ucuz olur gibi düşünüp; Sofyadan içki ve kozmetik alış verişi yapmak istedim. ir çok ülkeden (italya, fransa, ispanya) daha pahalıya denk geliyordu. doğru adres olmayabilir yani. leva'yla ilgisi yok.
  • rewlack  (21.11.18 11:28:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.