[]

Modern dans anlamıyorum!?

Hiçbirini değil. Ama genel olaya hakim değilim. Bir bakış açısı kazanmak istiyorum, ne yapayım?

Teşekkür.


 
çok bildiğimden demiyorum, ne demek istediğinizi pek anlamadım; bence modern dansın anlaşılacak kısmı teknik kısmı, o biraz bale malumati gerektirebilir. kalanı çağrıştırdıklarıyla alakalı. malumatımız olmasa da, zayıf teknik daha iyisini gördükçe rahatsız etmeye başlıyor. bir de, muhtemelen son on yıllardan bahsettiğimiz için, ona “çağdaş dans” demek daha doğru.

ne kafanıza takıldı? bakalım mı?
  • e haliyle  (21.11.18 05:42:16) 
climax filminde dansçılar oyuncu. bi göz at vizyondayken, fikir verecektir dans neymiş


  • hasmetizm 2046  (21.11.18 07:27:16) 
Şşş, karıştırma. Kimse anlamıyor zaten.


  • yirmisantim  (21.11.18 07:34:25) 
modern dansa ilgisi olan bi kıza ilgisi olan birinin çabası gibi geldi. ilgisi olan biriyle zaman geçirin, soru sorun derim. nesnel olmayan sorular.


  • neynep  (21.11.18 09:01:44) 
Kafama takılan şu, teknik. Ve evet malumatım çok yok.

Mezzo dan izliyorum genelde. Ve başarılı olduğunu düşündüğüm sanatçılar var.

Konuya hakimiyet oluyor bazen.

Fakat bazen nesneler ve kargaşa hakim oluyor. O zaman modern dünyanın karmaşası diyip geçmek istemiyorum :)

Teşekkür.
  • bir ileti paylastim  (21.11.18 09:56:56) 
Modern perfomans izlerken hareketleri teker teker anlamlandırmaya çalışmayın, "şimdi yuvarlandı, şimdi kollarını birbirine vurdu alla alla ne demek istiyor" diye düşünmeyin, genele, büyük resme bakın. O zaman çok daha rahat anlarsınız. MDT'nin etkinliklerini takip edin, Pina Bausch'un filmi falan vardı, onu izleyin.


  • whoosie  (21.11.18 10:18:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.