[]

Altınları Nasıl Değerlendirmeli ?

Arkadaşlar merhaba. Hali hazırda yaklaşık 40.000 TL değerinde altın (çeyrek, yarım vb olarak), bilezik, kolye vb. şeklinde banka kasasında durmakta. Bu altınları nasıl değerlendirmek daha mantıklı olur. Bunları bozup altın hesabına aktarmak mı mantıklı, bir kısmını nakite çevirip vadeli de mi değerlendirmeliyiz veya döviz olarak mı değerlendirmek daha mantıklı.

Yoksa kasada durmaya devam mı etmeli.

Not: Kısa süreli günlük al-sat planımız yok, buna göre bir şey yapmak istiyoruz.

Teşekkürler.

 
Yatirim tavsiyesi vermek yasak dostum.


  • dougsampson  (20.11.18 22:27:23) 
2 sene önce düğünden kalan altınlarımı satmak için kuyumcuları gezdim paraya ihtiyacım yoktu. kuyumcular paraya ihtiyacın yoksa bozdurma lazım olunca bozdurursun dediler. ben satmayı düşünürken 205 tl civarındaydı. daha sonra araba almak için lazım oldu 300 tlden bozdurdum. tabi arada enflasyon cart curt vs bir sürü şey var ancak ihtiyacın yoksa koy bankadaki kasaya lazım olunca bozdurursun.


  • mikahakkinen  (20.11.18 23:07:50) 
Düğünde birine takmayacak etmeyeceksen fiziki olarak saklamanın mantığı yok. Bankaların şubelerinde altın günleri oluyor. Oraya götürüp bozdurup hesabına geçiriyorsun. Ya da kendin kuyumcuda bozdurup parasına altın alabilirsin


  • efruz  (20.11.18 23:28:32) 
yüzlerce kez soruldu bu soru, kuveyt türk'e gidip altın hesabına gr. altın olarak geçiriyorsun. Neden Kuveyt Türk? çünkü kar payı adı altında 3-5 de olsa faiz veriyor.


  • legalize marijuana  (20.11.18 23:56:24) 
çeyrek yarım filan bunları bozdurmana gerek yok. ama bilezik, kolye tarzı takıları kuyumcuda bozdurmak saçma. Çünkü işçilik payı falan filan sağlam kazıklama derdindeler. Bankaların altın günlerinde ise o takıların sadece ağırlığı ve ayarı dikkate alınıyor. Ben bu bilezik, kolye, bileklikleri altın gününde bankanın altın hesabına yatırdım. Diğer çeyreklere filan dokunmadım.


  • silah taciri  (21.11.18 09:29:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.