[]

DSLR video autofocus çok kötü

Canon 100D, ve 18-55mm kit lens var. Video çekerken odaklanması inanılmaz uzun sürüyor, motorundan yüksek ses çıkıyor, sabit duran bir insanı bile zor odaklıyor.

Vlog çekenlerin genelde DSLR kullandığını görüyorum. Böyle bir sorun yaşamıyorlar.
Lensi mi değiştirmem gerekir? Sorun nerede acaba?

 
canon tayfasına çok hakim değilim ama üzgünümki video için dandik bir lens 18-55. ve evet sesin ve oto odak yavaşlığı lens kaynaklı. nasıl videolar çekiyorsun ya da bütçen ne bilmiyorum ama selfie tarzı çekim için f1.8 skalasında geniş açı prime bir lens çok daha iş görür olacaktır.


  • Hendrix'e tapan adam  (20.11.18 22:01:01) 
AF kapatip genis odaklanmaya alirsan daha cekilir oluyor. Ben de de ayni lensten var Nikon DSLR ayni sorun bende de mevcut. Yoksa citcitcitcirt ses geliyor surekli otofokustan.


  • bos gezenin bos ustasi  (20.11.18 23:18:28) 
Kit lensten maalesef böyle beklentileriniz olmamalı. Onların varoluş amacı, yeni bir lens alınana kadar sahiplerine fotoğrafçılığı öğretmeleri, antrenman yaptırmaları. Sessiz ve hızlı odaklama için Canon'un USM veya STM özellikli lenslerine bakın. O zamana kadar, çok hareketli konuların videosunu çekmiyorsanız manuel odaklanma alıştırması yapın. Daha özgür hissettirir ve nispeten sessizdir. Açıklığı düşürmeniz (f değerini artırmanız) ve geniş açıda (18mm, 24mm, 35mm gibi) çekim yapmanız kolaylık sağlayacaktır.


  • habes papaz  (21.11.18 02:20:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.