[]

misafir için yemek menü tavsiye

Evimize ilk defa yemek için misafir gelecek. Menü için tavsiyelerinizi bekliyoruz




 
Lazanya becerebilirsen lazanya yap mis gibi çorba yap ortaya tavuk kanat fırınla lazanya yanına brokoli vs olur

Ya da patlıcanları ince kes köfteye dola pilav vs yap o da iyi olur
  • Boris  (20.11.18 19:03:17) 
Firinda tavuk pilav patates kizartmasi


  • nax  (20.11.18 20:02:19) 
bütçe belirtme şansın olursa, birkaç farklı tavsiye verebilirim.


  • evandro roncatto  (20.11.18 20:12:42) 
Bütçe düşünmedim, çok problem olmaz sanırım. Sadece çok tecrübemiz yok mutfakta


  • garaser  (20.11.18 20:27:22) 
Eğer kırmızı et yemeği yapmayı düşünürsen ve dünya mutfağından bir şeyler olsun, farklı bir yemek vereyim dersen, Gulaş deneyebilirsin; pişme süresi biraz fazla sürse de yapması zor değildir ve güzel olur. Daha sofistike bir şey ararsan shepherd's pie deneyebilirsin,
www.youtube.com güzel olur. Fırın yemeği düşünürsen ve biraz daha klasik olsun dersen, soğan kebabı da güzel olabilir yapması da zor değildir yine. İnternette birçok tarif var. Yardımcı olarak salata yerine karışık sebze haşlama yapabilirsin. Karnabahar ve brokoli özellikle güzel durur tabakların kenarına, ana yemeğin yanına koyarsan. Tatlı olarak da oraletli muhallebi deneyebilirsin, ev şartlarında yapılabilecek tatlılar arasında iyi bir yeri var bence. www.nefisyemektarifleri.com
Oralet kısmı çekici gelmezse direkt bisküvili muhallebi de yapabilirsin. www.nefisyemektarifleri.com

Ana yemekte etin dışına çıkmak istiyorsan beşamel soslu fırın karnabahar güzel olur. Karnabaharı bambaşka bir yere taşıyor. Tabii bu durumda, salata yapmak daha mantıklı olacaktır sebze haşlama yerine yardımcı olarak. Bir de pilavın değişik bir şekli olabilir menüde. Zerdeçallı beğeniliyor gayet.
  • evandro roncatto  (20.11.18 20:42:20) 
Balık ve meze


  • kablelvuku  (20.11.18 21:32:14) 
et (bonfile pirzola vs) , mantarlı penne, şarap, sarımsaklı ekmek, yeşil salata nar ekşili ve nar taneli.


  • hushhush  (21.11.18 11:29:17) 
kolay ve lezzetli

fırın poşetinde havuçlu, patatesli arpacık soğanlı tavuk. nohutlu pilav. çoban salata. baklava veya şöbiyet tarzı şerbetli tatlı. bir çeşit daha olsun diyorsanız fırında beşamel soslu tavuklu makarna olabilir. hadi ortaya bir de zeytinyağlı isterseniz zeytinyağlı yeşil fasülye. daha ne olsun
  • yemrem  (21.11.18 11:38:47) 
çorba: (yemek.com) (tarifte yazdığı gibi hazır püreyle yapıyorum)

Ana yemek: (onedio.comı) (kremalı mantarlı hazır sos veya inanmazsınız hazır çorbayla yapıyorum)

yancısı: (yemek.com)

ikinci yancı: (yemek.com)

salata: (nohutlu börülceli salata)

masanın aralarına azar azar, zeytinyağlı sarma, peynir tabağı, köz patlıcan gibi mezeler (ev yapımı gibi olan hazır şarküteriden alıyorum ben pratik oluyor)


tatlı olarak da mozaik pasta .
  • ninotevtidze  (21.11.18 11:43:14 ~ 11:45:10) 
Ben de lazanya demeye geldim ama sebzeli lazanya. ana yemek genelde etli olur yüzden mesela güzel bir güveç yemeği ve ıspanaklı lazanyalı bence iyi bir ikili.

bunların yanına başlangıç olarak güzel bir bal kabağı çorbası güzel olur. bol yeşil salata ve de yoğurtlu meze gibi bir şey yaptın mı enfes bence.
  • muslugubozukhayrat  (21.11.18 11:50:07) 
ben kırmızı biber çorbası yapıyorum ve tam bir misafir çorbası olduğunu düşünüyorum. biberleri haşlayıp, zARını soyarak yapılıyor. tarifi internette mevcut. bulamazsan yazabilirim.


  • melodiaa  (21.11.18 11:58:54) 
merhaba, tecrübesizlik kısmını paylaşarak kendimden örnek vereyim:
Kremalı domates çorbası: kolay-lezzetli Tarif:www.youtube.com
Et: genelde antrikot alıp (karabiberli vs.) döküm tavada kızartma
Pirinç,bulgur veya erişte, makarna türlerinden biri
Yeşil salata
Birkaç dakikada hazırlanabilecek bir şıklık: www.nefisyemektarifleri.com
Oldukça basit, sağlıklı, lezzetli bir seçenek: yemek.com
Peynir-meyve-kuruyemiş tabağı
Zeytin çeşitleri ve zeytinyağı
Turşu vs
Amerikan salatası veya yoğurtlu havuç vs de olabilir
Bazen vakit olunca fırında patates yapıyorum. Baharatlayıp yağlayı yağlı kağıt üzerinde fırınlıyorum. Bazen biberleri de böyle fırınlıyorum üzerine domates sos yapıp biber kızartması gibi sunuyorum.
  • gergedan  (21.11.18 12:57:37) 
Çok güzel şeyler geldi, bir şeyler deneyeceğiz artık. Teşekkürler


  • garaser  (21.11.18 15:36:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.