[]

vitra gömme rezervuar (havalı buton sistemi) su ayarı

iki gündür internete dair ümitlerim tükeniyor. daha doğrusu bu bizim dangalakların basiretsizliği. elalem koskoca bilgisayarı en ince noktasına kadar nasıl sökülüp takıldığının ayrıntılı videosunu koyar, ben iki gündür bi sifonla bi yazarkasayı çözemedim amk. yazarkasayı kurcalaya kurcalaya bulduk elhamdülillah, yanlış dökümlerle bi ruloyu heba ettik ama bulduk neticede.

sıra geldi sifona. vitra'nın gömme rezervuarı var. düğmeleri havalı modellerden. yani düğpmeye basınca bi hortumdan boşaltma grubuna hava basıyor. üstteki düğmeye basınca 3 litre, alttakine basınca 6 litre su boşaltması lazım. ama iki düğme de 3 litre boşaltıyor. tam boşaltmak için düğmeye basılı tutmak gerekiyor.

bi ayarı olması lazım bunun ama ne kadar video izlediysem hiçbiri bunu anlatmıyor. sökmeyi takmayı anlatıyor, onu da çekmeyi becerememiş bi halt anlaşılmıyor.

çok uzattım. özelte sorayım. bu rezervuarın su boşaltma ayarı neresinden yapılıyor? üstteki düğme 3 litre, alttaki düğme 6 litre boşaltsın.

 
abi ara vitrayı bağlattır teknik servisi sor elemana iki dakka anlatsın. benim evde ibrahim marka sifon var nasıl yardımcı olayım sana. olmadı nalbura hırdavatçıya git, onlar da her şeyi biliyorlar genelde.


  • hasmetizm 2046  (20.11.18 15:52:23 ~ 15:53:13) 
tahminim; rezervuari takan tesisatcinin beceriksizligi. bizde de buyuk ve kucuk buton ayni isi goruyor. normalde farkli birimlerde su bosaltmasi gerekir. sonradan bi ayari falan oldugunu sanmiyorum. takip :)


  • brkylmz  (20.11.18 16:00:02 ~ 16:00:18) 
AÇILIN!!BİR!!1!11!

Vitra gömme rezervuar kullanıyorum. havalı olanından.

dediğiniz gibi birine bastığınızda az diğerine bastığınızda da çok su boşaltması gerekiyor.

ama her ikisine de bas çek yaparsanız az su boşaltır. çok su boşaltan butona basıp 1-2 saniye beklemeniz gerekiyor ki tam su boşaltmasını yapsın.

yani dijital bir tuş gibi düşünmeyin. hangisine basarsam basar basmaz işlevini yapacak gibi bi durum yok.

hatta az su boşaltana basılı tutarsanız haznedeki tüm suyu boşaltıyor.

kısacası kullanımı ile ilgili bi sorununuz var diye düşünüyorum.
  • eeb  (20.11.18 16:18:00) 
@haşmet: abicim kiracıyım ben bu evde. çok da gerekli olmayan bir iş için ustaya nalbura para vermek istemiyorum. o yüzden varsa kendim yapabileceğim bir şey, onu yapayım. yoksa böyle de çalışıyor.

@eeb: öyle değil. aynı gömme rezervuardan diğer tuvalette de var, o düzgün çalışıyor. üsttekine bas çek yapınca yarısı boşalıyor. alttakine bas çek yapınca tamamı boşalıyor. benim ayarlamak istediğimde ise üsttekine bas çek yapınca yarısı boşalıyor, alttakine (tam doluyken) bas çek yapınca yarısı da boşalmıyor. basınca akıyor, çekince kesiyor. öteki düzgün çalıştığına göre sıkıntı kullanımda değil, rezervuarın ayarında olmalı.

düğmeyi duvardan çıkarınca içeride düğmelerin kumanda ettiği kısımlar gözümün görebildiği kadarıyla birbirinin aynısı. ama illa ki bir farkı olmalı.
  • kibritsuyu  (20.11.18 16:25:36) 
abi para vermeyeceksin zaten danışacaksın sadece. almaya gelmiş gibi yaparsan hiç lölö yapmaz zaten yardımcı olur.


  • hasmetizm 2046  (20.11.18 17:20:18) 
İkisini karşılaştırın diyeceğim ama bunu yapmışsınızdır sanırım, arızalı olduğunu bahsettiğin sifonun itme çubuğu iki düğmede de aynı komutu alıyor olabilir mi?

Yani bi söküp bakmak lazım, korkmayın ön kapağı söktükten sonra içdeki beyaz koruma kapağını da söküp çubuğa düğmelere bi göz atın.
  • John Bloor  (20.11.18 17:32:56) 
şu hortumların yerini değiştirip deneyin bir de.

www.banyoavm.com

yani şu an kırmızı çok akması gereken yerdeyse onu maviyle değiştirin, kırmızıyı da az akması için gereken butona gibi.
  • eeb  (20.11.18 18:07:08 ~ 18:08:33) 
hah işte eeb'ninki aradığım resim. bunların ikisi de aynı görünüyor. soldakinin hortumu küçük düğmeye, sağdakinin hortumu büyük düğmeye bağlı. doğru çalışanınki de öyle. yer değiştirmedim ama bir deneyeyim.

düğmeyi söktüm zaten. daha doğrusu temizlikçi abla temizlerken kırmış bunun düğmelerini. yapıştırdım falan idare etmedi. mecbur gittim yeni düğme seti aldım. alırken de sordum ayarı nerde diye, "düğmede" dedi. eskisi dediğim gibi çalışırdı, yenisini taktım, yine öyle. demek ki düğmede falan da değil. zaten düğmede de ayarlanacak bir yer yok sanki. zaten yeni düğmenin kutusundan da montaj kılavuzu çıktı, onda da hortumlar 3 litre soldaki, 6 litre sağdaki şeklinde göstermiş. o yüzden esnaf takımına pek güvenmiyorum.

bence ayar kısmı çok daha aşağılarda, içeride bir yerde. bu resimdekinin de takıldığı yerin altında falan olmalı. iyice bozarım elimde kalır diye bilmeden kurcalamak istemiyorum.
  • kibritsuyu  (20.11.18 22:33:36 ~ 22:38:30) 
İlk montaj yapan usta uzun olan hortumu kesmiş olabilir mi? Hortumun boyu da hava miktarından dolayı önemlidir belki?

Çalışan sistemdeki hortum boylarına da bir göz atın.
  • John Bloor  (21.11.18 10:59:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.