[]

TOEFL-IELTS

herhangi bir yere başvurmak için girmiyorum fakat ileride lazım olabileceğini düşündüğüm için bulunsun istiyorum.
sınavın zorluk seviyesi hakkında bir fikrim yok. yds puanım 84tü çalışmadan.

İngilizcem iyidir, speaking, listening ve readingi bir şekilde yaparım diye düşündüm, writing yapmayalı 3-4 sene oldugundan unuttum. ona tekrar çalışmak lazım.

Daha kaydolmadım ama 15 aralıkta gireceğim, çalışmak için tüm gün vaktim var o zamana kadar.

80-85 arasında almak için ne kadar kasmam gerekir? toefl formatına en yakın soruları nerde bulabilirim? en azından örnek sınav çözmek istiyorum.

tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

edit: başlığa IELTS eklendi, biraz araştırma ve tavsiye sonucu 15 Aralıkta IELTSe gireceğim. 25 günüm var, kaynak tavsiyesi olan yazabilir mi?

 
Youtube senin için güzel bir kaynak olabilir. Toefl kanallarına göz atın.


  • ovungec zeus  (20.11.18 13:55:58) 
E-yds notum 86,25 ve toefl dan 100/120 aldım aralarında 6 ay vardı önce yds ye girmiştim sonra hiç çalışmadan direk toefl.
Ne kadar iyi bir örnek olur bilemem ama yds ile toefl çok farklı şeyleri ölçüyor bence.
Toefl da en zor kısım speaking bence 45 saniye 60 saniyede yeni duyduğun bir konu bir olay hakkında yorum yapman kendini ifade etmen bekleniyor bence buna çalış bir arkadaşını bul sana bişi sorsun ve sen o sorduktan 10 saniye sonra hemen 45 saniyelik konuşma yap. Önerim bu olur.
  • kilimanjaro  (20.11.18 14:13:38) 
Bir şekilde kaplan toefl denemelerini bul,çöz, anlarsın dereceni.


  • binder dandet  (20.11.18 14:18:50) 
yds notum yok, toefl 108/120. girmeden onceki iki gece youtube'dan notefull videolarina baktim, herseyi anlatiyor zaten. ingilizceniz iyi ise baska bir sey yapmaniza gerek yok, yeterli degil ise once oraya bakip ona gore calisin, o kadar guzel anlatmis ki sinava girdigimde tam olarak ne ile karsilasacagimi cok iyi biliyordum.


  • kassiopeia  (20.11.18 14:19:04) 
herkese teşekkürler.
@kilimanjaro dediğin gibi sonradan ben de speaking bölümünün en zoru olduğuna kanaat getirdim.
@hier kommt die sonne hocam 2020ye kadar lazım oalcak, bilgi için teşekkür ederim.

Youtubedan notefull videolarına bakıyorum, çok hoşuma gitti.
Şu anki seviyemi öğrenmek için gerçek sınav çözebileceğim bir yer yok mu? Geçmiş sınavlardan..
  • megacracker  (21.11.18 19:36:00 ~ 19:36:18) 
@hier kommt die sonne
kesinlikle Toefl olsun diye birşey yok sadece biraz araştırırken en az 2 ay öncesinden başvuru yapmak lazım gibi birşey okumuştum. şimdi siz diyince baktım, 5 gün öncesine kadar kayıt yapılabiliyor Aralık 15 için. Bu iyi haber.

Aslında başvurmak istediğim bir yer var aklımda ve burası speaking olarak TOEFL için 18 ya da IELTS için 6 istiyor. IELTSte bunu daha kolay başarabileceksem IELTSe geçeyim hemen :) IELTS Speaking puanlamasında daha mı bonkörler ?
  • megacracker  (21.11.18 21:41:01 ~ 21:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.