[]

Hukukçu arkadaşlara bir soru

www.youtube.com

bu videodaki herifi altı ayda salmışlar. değnekçilik yapıp, kendisine itiraz eden adamı kameraların ve insanların önünde defalarca bıçaklamanın suçu nasıl altı ay olabiliyor?

yani gerçekten merak ediyorum o zaman senelerce içeride yatanlar ne suç işlemiş olabilirler ki?

 
Değnekçi "Anama küfretti" demişse mahkemeye saç-sakal tıraşı olup takım elbise giyerek gitmişse ağır tahrik indirimiydi iyi haldi vs derken adam da ölmemişse pek ceza almıyorlar.


  • angelus  (20.11.18 11:53:54) 
tutuklulugu son bulmuştur? Hakkında verilen kararı görmedik belki henüz hüküm yemedi.


  • damla sakızlı dondurma  (20.11.18 12:15:10) 
"yaralamanın etkisi basit tıbbi müdahale (BTM) ile giderilebilecek türden ise silahla basit adam yaralama suçunun cezası, 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası veya 1/2 oranında arttırılmış adli para cezasıdır. Yaralamanın etkisi basit tıbbi müdahale (BTM) ile giderilemeyecek türden ise silahla basit adam yaralama suçunun cezası 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezasıdır"

Bir de infaz yasası açısından bakmak lazım. Mesela 1,5 yıl hapis cezasının kaçta kaçı yatılıyor. Ki zaten hep karıştırılan bişey var Tutuklu ve Hükümlü farklı şeyler. Bu adam tutukludur ve tutukluluk yatması muhtemel süreden uzun olmaz
  • infernalcadre  (20.11.18 12:38:30) 
@infernalcadre bu durumda anladığım kadarıyla olayın oluş şekli, motivasyonu vb önemli değil, basit yaralama olarak görülüyor ve 6 ay-1.5 yıl arasından farklı bir ceza alması zaten mümkün değil.

onun da muhasebesi yapılınca bu sürede çıkıp gitmesi çok normal.

demek ki sorun kanunun bizzat kendisinde, doğru mu?
  • captainobvious  (20.11.18 12:52:07) 
Attığımın devamında oluş şekli ve tehlikesi halinde olacak kısımda var ama yaklaşık olarak öyle. Mesela ne olur bunu yaralama değil de öldürmeye teşebbüsten açarsan üst sınır artar. Suç tam olarak ne, şüpheli (bak henüz sanık değil) hangi kasıt altında işledi bu suçu ( öldürmeye teşebbüs, yaralama, taksirle yaralama, bilinçli taksirle yaralama vs.) onu bilmek lazım. Sonra Türk Ceza Kanunu açıp ilgili suçun alt ve üst sınırını bilmek lazım.

Ama şunu unutma savcılar olabildiğince yüksek sınırdan ister ceza verilmesini hakimlerde aksine olabildiğince alt sınırdan verirler. Çünkü birine ceza vermek birinin özgürlüğünü kısıtlamak sorumluluk doğuran bir durum hele hele ülkemizde. (soruşturma kısmının güvenilirliği açısından)

Bir hakim arkadaşım cezalardan sitem eden vatandaşa hep ; kanunları ben düzenlemiyorum. Bunu kanun yapıcılara söyleyin derdi.
  • infernalcadre  (20.11.18 15:25:39 ~ 15:25:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.