[]

Türkiye futboluna ne oldu biri özet verebilir mi?

Futbola ortaokuldan beri hiç merakı olmamış bir kişiyim. Kim sampiyon kim degil en son lisede falan bakmisimdir ki bu da 2000-2001 senelerine falan denk geliyor. O zamanlara kadar "3 büyükler" domine ederdi ya hep, FB, GS ve BJK, bazen TS. Aradan 17 sene geçmiş sokakta duydum biri "fenerbahçe de küme düşecek ha" diye muhabbet dönüyordu, nasil ya dedim bugun baktim... Bilmedigim bir suru takim bir kenara, "3 buyukler" gibi bir sey de kalmamis sanki? Fenerbahce sonlarda, besiktas ortalarda vs. Sasirdim dogrusu baya, bunlar cok buyuk butceli takimlar degil miydi? Turkiye futboluna son 10-20 senede ne oldu ki boyle dengeler degisti? Biri ozet gecebilir mi? Tek cumle bile olur neyi kacirdim merak ediyorum. Kucuk takimlara yatirim yapan kisiler mi turedi mesela? Gelen ünlü yabancilar vs. bu takimlarda mi oynuyor artik nedir?




 
Video hakem sistemi ile artık çok bariz hatalar ya da büyük takımlar lehine kayırmalar yok. Ayrıca büyük takımlar tamamen borç içinde ve daha iyi futbolcular transfer edilemiyor. Mesela Hasan Ali gibi bir kazma, meselea İsmail Köybaşı gibi sıradan bir futbolcu yıllarca fenerde BJK'de oynuyor. Anadolu takımları digitürk sayesinde sağlam para kazandılar ve akıllı davranan takımlar ön plana çıktı .


  • alicandan  (20.11.18 00:37:37) 
futbol takımları alt yapıya harcıyacağımız parayı yıldız futbolcuya harcayalım hem kesin çözüm, taraftar mutlu forma satıldı birde 500 kişi ile uğraşacağına futbolcu ve çevresi ile uğraşıyorsun dedi. altyapı tesislerini min seviyeye çekip parayı basıp eleman getirdiler.

baktırlar ki genç yeteneklerde salak değil. zaten yeteneği varsa avrupaya gidiyor tr gibi ülkelere gelse ziyan olucak. o sebeple yaşlılara bastılar parayı. taraftar oooowwwwww kim geldi bak vs diye havalara uçtu.

yaşlı eleman 3-4 maç oynadı sonra fıs tabi, altta futbolcu gelmiyor. anadolu takımlarından gelen futbolcularında kalitesi belli düzeyde o sebeple oyuncu yetişmiyor. yabancı sınırının kalkması hepten bunları körükledi.

kaldı ki teknik direktörlük düzeyinde de zaten saltanat haline gelmiş bir sistem var. oradan da bir çözüm sağlanamıyor.

şimdi kriz ortamında takımlar artık para da bulamıyor dolayısı ile yıldız oyuncu da alamıyor

yani ;
-altyapı yok
-yeni teknik direktör yok
-para yok dolayısı ile yıldız futbolcu yok

anadolu takımları oyuncu yetiştirmeye çalışsa bile bir fenerin, gs'nin sağlayacağı imkan ile altınordu'nun sağlayacağı imkan bir değil elbette.

sonuç olarak
-alttan gelen futbolcu kalitesi düşük
-yeni bir taktik anlayış gelişmiyor
-anadolu klüpleri çeşitli yerlerden para toplayıp 3 büyüklere gidecek oyuncuları alabiliyor. bkz başakşehir osmanlı vs.

bu sebeple ne avrupada ne milli takımda sonuç alabiliyor.

peki bu taraftar bunu hak ediyor mu? sonuna kadar.
spordan tek anladığı şey küfretmek ve holiganlık olan bir anlayışın futbol mantalitesi de bu olur zaten.
  • dedim dedim de kime dedim  (20.11.18 00:43:11) 
üç büyükler gene domine etmeye devam ediyor ve edecek. Sadece arada bir sezon cemaatçi ertuğrulun bursası haketmediği halde bir kere şampiyon yapıldı. Üç büyükler dışındakiler yeni statlar yaptılar, yabancı sayısının artmasıyla birlikte kaliteli farkı azaldı. Başakşehir mesela stressiz, medya, taraftar baskısız, lay lay lomla üç puanları topluyor Anadolu'dan. Aynı anadolu takımları üç büyüklere karşı ölümüne motivasyonla, hayatlarının maçlarını oynadıkları oluyor. Üç büyükler yenilsin, avrupadan elensin kıyameti koparıyor medya. Başakşehir daha ilk turlarda elendi, elendi, Akhisar da rezil ediyor Avrupa'da Türkiye'yi kimsenin bi kelime ettiği yok.


  • speedy  (20.11.18 00:56:13) 
Futbol artık teknikten çok fiziksel kapasiteye dayalı bi spor oldu. Maçların temposu yükseldi. Bilimsel gelişmeler ve istatistik incelemeleriyle artık hangi takımın nasıl oynadığını, ne yapabileceğini az çok kestirebilir hale geldi takımlar. O yüzden büyük takımların avantajları kayboldu. Fiziken direnebiliyosan iyi kapanarak her takımdan puan çıkarabilirsin. Hele ki bizim üç büyükler gibi takım oyunundan, hızlı oyundan, taktiksel disiplinden uzak takımlardan hayli hayli alıyosun. Şapkadan tavşan çıkartabilen oyuncu sayısı az. Eskisi gibi tekniğe dayalı olmayan oyun beraberinde düz futbolcular getirdi.

Ayrıca dört büyüklerin ekonomik durumları cidden berbat. Yaşlı yaşlı herifleri dünyanın parasını vererek getirmek dışında yapabildikleri hiçbir şey yok. Bitik bi politika. Böyle kaybetmeye mahkumsun.
  • Delay Fuze  (20.11.18 01:27:49) 
Bu sene üç büyükleri kriz vurdu. Hepsinin dağ gibi borcu var. Fenerbahçe'de zaten çok yıldız isim yoktu. Hoca ve kadro değiştirerek başladılar bir nevi feda sezonu oldu. Beşiktaş maaş ödeyemiyor mesela. Sezona as forvetin satarak başladı. Galatasaray desen onlar da forvetini satarak başladı sezona. Başakşehir'in arkasında hükümet, yanda iyi bir hoca, ekonomik istikrar falan var iğrenç bir futbol oynayarak 1-0 kazanıp kazanıp zirveye oynuyor.


  • bos gezenin bos ustasi  (20.11.18 03:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.