[]

çocuğa grip aşısı

3 yaşında bir kızım var, annesi ısrarla grip aşısı yaptıralım diyor ancak ben ısrarla yaptırılmaması taraftarıyım. gerekçem ise;
çocuğun hasta olması gerektiğini düşünüyorum, doğal yollarla olmalı bu da. onu sürekli ilaçla aşılarla birşeylerden korumanın doğru olduğunu düşünmüyorum. bu sene kreşe başlamış bir çocuğa aşı yaptırmak doğru mudur sizce?



 
Öncelikle grip aşısı yaptırınca çocuk hasta olmayacak diye bir şey yok keşke öyle olsa. Grip aşısı geçen yıl en çok gribe yol açan virüs suşundan hazırlanan bir aşı yani farklı suşlarla yine hasta olucak zaten çocuk. Ayrıca aşı mantığı da çocuğu doğal yollardan uzaklaştırmak gibi bir şey değil. Kişiye o mikroorganizmayla ilgili antikor oluşturacak bir antijen veya zayıflatılmış mikrop veriliyor böylece mikrobun kendisiyle karşılaşınca şaşıp kalmıyor vücut. Yani zaten kendi karşılaşınca üreteceği antikoru önceden üretmiş oluyor


  • pastörizesüt  (19.11.18 10:56:22) 
grip aşısının bi halta yaramadığına inanıyorum. Grip virüsü öyle çakal ki bir sene kuş gribi olarak, bir sene domuz gribi vb. olarak türeyebiliyor. Aşı olayı vücuda bağışıklık kazandırmak için yapılan bir şey ama her hastalığa, her virüse karşı işe yaramıyor. kaldı ki semt polikliniğindeki doktor amca şunu söylemişti: her soğuk algınlığı, nezleyi grip zannediyorlar. gerçekten grip olsa birisi ciddi anlamda yattığı yerden kalkamaz, hatta ölüme kadar bile götürür.


  • silah taciri  (19.11.18 11:22:15) 
grip aşısı potansiyel olarak o sene beklenen en ölümcül ve en yaygın grip suşlarını içeriyor. Onun dışında pek çok grip virüsü daha var zaten. Aşıdaki yakalanıldığı takdirde en çok zarar verebilecek olan. Ayrıca grip ve nezleyi karıştırıyorsunuz. Grip öyle aman yakalanayım sonra atlatırım tarzı bir hastalık değil. Yakalanıldığı zaman bir hafta insanın yerinden kalkamadığı kadar ağır bir hastalık. Sizin dediğiniz hastalık zaten nezle ve onun için ilaç bile yok, yakalayıp geçiriyorsun işte.

Lütfen konu hakkında bilginiz olmadan, hakkında binlerce doktorun, bilim adamının çalıştığı konularda fikir beyan etmeyin. Grip aşısının bir faydası olmasa WHO başta olmak üzere pek çok sağlık kuruluşu, enfeksiyon hastalıkları profesörü ve pek çok aile hekimi bunu tavsiye etmezdi. Bugün grip aşısına laf eden yarın Kızamık, Polio aşılarına laf eder, sonra 30 yıldır ülkemizde görülmeyen hastalıklar salgın oluşturur.
  • nundu  (19.11.18 13:17:53) 
@nundu kızamık aşısından filan bahsetmişsiniz. Kimsenin kızamık, hepatit b, tetanoz vb. aşılara karşı çıktığı yok. grip kendi genetik yapısını diğer viral hastalıklara göre çok kolay değiştirebilen, güncelleyebilen bir virüs. İşte bu yüzden grip aşıları diğer hastalıkların aşılarına göre fazla işe yaramaz. Sizin bu sene yaptırdığınız grip aşısı aslında geçtiğimiz döneme ait hazırlanmış bir aşı. Bu sene, dönem yeni bir modelle karşınıza çıktığında aşınız bir şeye yaramayacak.

bir çok doktor bu aşıyı önerirken aynı oranda önermeyen doktor, uzman da mevcut.
  • silah taciri  (19.11.18 13:45:56 ~ 13:46:21) 
@silah taciri

ben de aynı şeyleri söyledim zaten, tıp fakültesinde okuyorum konudan haberdarım :)

demek istediğim bugün grip aşısına karşı çıkan yarın aşı programındaki diğer aşılara da karşı çıkar ki türkiye'de son bir iki yıldaki aşı karşıtlığının yükselişini görüyorsunuzdur.

Benim fakültemdeki enfeksiyon ve çocuk hastalıkları hocalarının hepsi grip aşısını öneriyor. Ege Üniversitesi gibi Türkiye'de tıp konusunda en iyi okullardan birinde okuyorum ve hocalarımın hepsi kariyerlerinin bir döneminde yurt dışında çalışmış kişiler. Grip aşısını sağlıklı 25 yaşında biri yaptırmasa da olabilir ama 3 yaşındaki bir çocuk ya da 65 yaşında birinin yaptırması tavsiye ediliyor.
  • nundu  (19.11.18 13:55:09) 
bu grip aşısına inanmayan insanları anlamakta zorlanıyorum.. ben 10 yıldır düzenli aşı oluyorum 10 yıldır bir kere bile grip olup yatağa düşmedim.. bazen çok ağır grip geçirdiği halde işe gelen insanlarla aynı ortamda bulundum, ertesi gün hafif bir baş ağrısı oluyor sonra birşey olmuyor yani resmen aşının işe yaradığını görüyorum.. neyse herkesin kendi bileceği şey..


  • strobist  (19.11.18 14:02:50) 
internetten bi araştırmak lazım. doğrusu kesin yazıyordur.


  • hasmetizm 2046  (19.11.18 14:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.