[]

Almanya‘da master sonrasi is

Selam herkese,

2 aydir master egitimi icin Almanya’dayim. Bölümüm yazilim alaninda (data science) ve %100 ingilizce egitim. Ingilizcem b2-c1 falandir herhalde, almancam ise anca a2 düzeyindedir. Onceden erasmus-exchange falan da yaptim. Kurumsal bir sirkette(sabancilardan biri), farkli departmanda 1 yila yakin calistim. Ilerde yine kurumsal bir sirkette calismak ve mumkunse hamburgta yasamak istiyorum. BI veya data analytics dalinda is düsünüyorum.

2 gündür kafama takildi, quoranin altini üstüne getirdim ama cevabi bulamadim. Soru su sekilde:
Programim her ne kadar zor olmasa da notlara dikkat etmek lazim ,malum Almanya. Bir taraftan Almanca icin kurslara bakiyorum, kendim de calisiyorum. Kimi arkadaslarim staja basladi , onu da öneriyorlar falan ama düsünce muhtemelen ben bu 3ünü ayni anda yapamam diyorum(dersler-almanca-staj). Sizce bunlardan 2 tane sececek olsam hangilerini secmeliyim?
Konu cok subjektif olsa da yorumlarinizi merak ediyorum, tesekkürler.
Buldugum en iliskili kaynak da burada dursun: www.bmwgroup.com

 
1-master daha ne kadar sürecek
2-nasıl bir program bu? içinde staj /ya da daha doğrusu, gidip bir firmada çalışıp tez yazmak gibi bir şey yok mu?

  • niye ama  (19.11.18 02:56:20) 
Master 2 yil sürecek.
Tez var icinde ama zorunlu staj yok. Tezi sirkette yaparim belki ama genelde nasil bir stratejiyle yaklasmali, onu ögrenmek istedim.

  • filmlovepenguin  (19.11.18 02:59:50) 
ayni durumda benim tercihim dersler ve staj olmustu, zaten ikisi beraber yeterince zaman aliyor. almancayi sonraya biraktim. hamburg, berlin gibi buyuk sehirlerde ozellikle uluslararasi sirketlerde almanca avantaj olsa da cok da kritik degil diger taraftan geleneksel alman sirketlerinde ise almanca onemli.

bunun ucunu bir arada yapan yok mu, cok var. ozellikle rusya, ukrayna gibi ulkelerden gelenlerin hem co kiyi ders, hem staj hem de almanca ogrenme disiplinleri var. bu konuda cok da dusunmenin anlami yok, yapabileceginin en iyisini yapmaya calismak gerekiyor. zaten hepsi birbirini direkt veya dolayli yoldan etkiliyor.
  • emrahday  (19.11.18 11:12:01 ~ 11:17:36) 
öncelikle, simdiden kolay gelsin ve de basarilar.

bu dönem derslere agirlik verip iyi notlar almaya calisabilirsin.
sonrasinda staj basvurusu yapabilirsin.
staj esnasinda iyi bir izlenim birakirsan, sonrasinda working student(werkstudent) olarak calisma durumun olusur.
werkstudent oldugunda haftada 20 saat falan calisip gercekten iyi para kazanabilirsin. Okula da yavas yavas devam edersin(o durumda notlar pek önemli olmaz, önemli olan bitirmek)
sonra ayni firmada tez yapip akabinde de calisan olarak girmeye calisirsin.

staj basvurusu sirasinda yine werkstudent ilanlarina da basvurursun, belki bu yol staj olmadan da olur o zaman.

hamburg'ta cok uluslararasi firma var, okudugun bölümde ilanlar var mi onlara bak, beraber is yaptiklari firmalari ögrenmeye calis derim. stepstone ya da monster'den bak istedigin tarzda nerelerde is var. Havacilik sektörüne bak, hamburg'ta bayagi yogun. Sadece ingilizce ile is imkanlari var o tarz yerlerde.
  • antopoloji kusu  (19.11.18 11:27:59) 
Dersler
Almanca.

  • chitosan  (19.11.18 12:57:22) 
Hemen hemen aynıyız ben 2. Sınıfım ve Köln de yaşıyorum.

Elektrik mühendisiyim, Werkstudent pozisyonlarini araştır ve gidebildiğin yere gir, çok başvuru oluyor çok da ilan var.

Bol sans
  • vhs kaseti  (19.11.18 15:12:54) 
@xportant: sanirim öyle yapacagim ve hafta sonuna denk getirirsem kursa giderim. bu dönem kurs olmadi cünkü hem okuldaki ders cakisiyor, hem tandem yapmak isteyen cikmadi, hem de vhs deki kurs cakisiyor, gelecek döneme bakalim :)

@emrahday: yapan vardir ama hepsini tam yapabilecegimden emin degilim cidden. Yine de sansimi deneyecegim, tesekkürler.

@antopoloji kusu: sagolun iyi dilekleriniz icin. werkstudent olayini biliyorum. stajlara bakarken onlara da basvurmayi düsünüyorum. havacilik istedigim sektör degil galiba ama aklimda bulunsun.

@chitosan: staji neden arka plana atiyoruz aciklarsaniz sevinirim :)

@vhs kaseti: hocam yüzyüze görüsemedik ama cok sagolun. sürekli imdadima yetistiniz cevaplarinizla bu sürecte. köln`e gelmeyi düsünüyorum yakinda, yüzyüze konusuruz olmadi? basarilar...
  • filmlovepenguin  (19.11.18 18:13:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.