[]

Tallinn- Helsinki

Tallin'den deniz yoluyla Helsinki'ye geçmek istiyoruz. Sabah gidip akşam döneceğiz. Nasıl gidilir o sürede nereler gezilir fikri olan var mıdır?




 
şimdi ben turla beraber gittiğim için olayın bireysel işleyişini tam bilmesem de, oraya giden kocaman cruise gemileri tarzı feribotlar var ve kamarasız şekilde binip gitmek öyle çok pahalı değildi hatta bu şekilde tallinn'den helsinki'ye geçen türk biriyle tanışmıştık gemide. yolculuk 2,5-3 saat arası sürüyordu. Çok güzel bir deniz yolculuğu oluyor. Ben yazın gitmeme rağmen serindi ve bi ara sis indi, manzara olarak da çok güzel adalar falan oluyor.

Helsinki'yi bi günde gezebilirsiniz bence. İşte klasik avrupa şehri şeklinde tarihi meydanı, bi iki güzel kilisesi var. Sibelius anıtı güzel, Kaya kilisesi hoşunuza gidebilir. Bi de Suomenlinna diye bi ada var, Helsinki'den ufak bi tekne yolculuğuyla varabiliyorsunuz, o da fena değil ama öyle aman aman görülmesi gereken bir yer değil.
  • nundu  (18.11.18 21:47:02 ~ 22:48:32) 
10-15 euro'ya tekneler kalkıyordu diye hatırlıyorum. Helsinki'de Tallinn'de 1'er günlük şehirler. Çok güzeller ama. İstanbul'un keşmekeşinden kurtulmak için birebir.

Tallinn'in old town'u var zaten en turistik bölgesi. Helsinki ise arkadaşın dediği gibi öyle Paris, Roma gibi sokaklarından tarih fışkıran bir yer değil ama ben, o rahat geniş huzurlu sokaklarına baya tav olmuştum. Yoksa full kilise, bi belediye binası yani.
  • ravenclaw  (18.11.18 22:23:05 ~ 22:23:39) 
Teşekkürler. Tallinn'de old town'da 5 gün konaklıyorum. 1 günü de helsinki'ye ayırmak istedim. Tallin'den helsinki için bileti nereden nasıl alabilirim asıl merak ettiğim o aslında.


  • karpuz secen algida secici  (18.11.18 22:43:02) 
Helsinki'den Tallinn'e almıştım ben Eckerölines diye hatırlıyorum firmayı, internetten almıştım.

Helsinki için gerçekten 1 gün yeterli. Ben Tallinn'e bayılmıştım, Helsinki'den çok daha güzel bir yer bence.
  • archery  (18.11.18 22:48:59) 
Darkrocq dogru demis 3 firma var buyuk transatlantik gemiler gidiyor biz 3 gun gezdik helsinkiyi cok sevmistik


  • basond  (18.11.18 23:53:05) 
tallinn helsinki ferry diye aratırsanız çıkıyor. internetten almıştım. 2-2.5 saat sürüyor. helsinki'ye gelmişken 1 gün kalın gece hayatını görün bari.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (19.11.18 00:49:37 ~ 00:49:58) 
Daha önce gittim bu dediğiniz güzergahda. İnternetten gemi için bilet alabilirsiniz.


  • piotr  (19.11.18 09:11:20) 
Bileti elden almak istemiştim. Kalmak gibi bir planım yok şimdilik belki başka zaman. Teşekkürler.


  • karpuz secen algida secici  (19.11.18 14:23:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.