[]

Araba benzin hortumundan benzin kaçırıyor

Yarın hayatımda ilk defa sanayiye gidicem bu yüzden. Bugün benzin alırken pompacı dedi "abi benzin kaçırıyor bu araba alt tarafta hortumdan" diye. Baktım öyle şarıl şarıl bir durum yok ama sanki hortumun sıkıldığı klips sıkı değil de oradan kaçırıyor gibi göründü bana.

Yarın hem bunu göstericem hem de periyodik bakım için gidicektim onu da aradan cikarticam. Neye dikkat edeyim? Periyodik bakım için fiyat falan bilgim var ama bu ekstra seyden fazla bir şey cikartmasinlar istiyorum. Saf görüp kesin çakarlar dimi :/


 
Depoyu gereğinden fazla doldurduysa tahliyeden atmıştır onu. Benzin hortumu arabanın altında olmaz içeriden geçer


  • denizrocket  (18.11.18 20:58:47) 
Usta arabanın markası ne? renault ya da toyota ise o benzin girişinin olduğu yer eğri oluyor benzin doldururken geri attırıyor benzini.

Ha araban eski modelse benzin hortumları dışarda oluyor. orayı kesip benzin çalıyorlar.
  • komando kani var bende  (18.11.18 21:04:08) 
İnşallah öyledir ama son aldığım benzinde gereğinden fazla yaktı araba gibi gelmişti. Ortalama tüketim 5.5-6 iken 100 km sonra benzin aldım 8 litre aldım.

Gerçi şöyle bir şey oldu, 7 litre aldıktan sonra pompa attı, ödemeye gittiğimde 8,3 litre gördüm. Pompa attıktan sonra da devam etmiş çocuk. Benzin kaçırıyor diyen de aynı çocuktu. Dediğiniz fazla benzin seysi boyleyse olay mantıklı olabilir.
  • akatreil  (18.11.18 21:04:23) 
@komando

Toyota Yaris. Arabanın altında deponun oralardaki bir hortumda kaçak var gibi.
  • akatreil  (18.11.18 21:05:31) 
o benzin deliğinden depoya gidecek olan boru komple değişecek. Serviste sana iyi geçirirler afedersin. Bence başka yerde yaptır.


  • komando kani var bende  (18.11.18 21:08:57) 
Servis değil zaten, sanayide herkesin çok övdüğü bir adama goturucem. Periyodik bakımı 3te 1 fiyatına yapıyor bunda da öyle olur inşallah :/


  • akatreil  (18.11.18 21:16:49) 
@lafacur

Peki arkadaşın dediği fazla benzini tahliye olabilir mi o akan kısım ?
  • akatreil  (18.11.18 21:17:35) 
i.hizliresim.com

Video cekmistim oradan şöyle bir ss aldım. Damla damla akma durumu yok. Hatta o siyah yere elimi sürünce bulasiyor sadece. Benzinlikte yere biraz aktı birkaç damla o da.
  • akatreil  (18.11.18 21:31:27) 
bence de fazla benzin tahlieysidir. bizim şirket aracını fullerken adam nasıl abandıysa şarıl şarıl tahliye etti yakıtı.

başta boku yedik sandım, sonra adam "abi biraz fazla koyduk galiba, sıkıntı yok sen devam et" dedi.
  • himmet dayi  (18.11.18 21:34:30) 
Hizliresim görünmüyor bizde. Eksiup pls


  • bos gezenin bos ustasi  (18.11.18 21:35:02) 
eksiup.com

Eksiup'a da yükledim.
  • akatreil  (18.11.18 21:36:17) 
Sana diyecekleri sey: abi o hortum depodan motora kadar tek parca, komple degismesi lazim. Sana 1000 liraya olur.

Ya da ek yapariz ama guvenilir olmaz. Sen bilirsin.
  • acemi  (18.11.18 21:48:29) 
pompa attığında koymaya devam edersen fazlası yere akar. emniyet gibi bişey bu. bence bunu şikayet olarak söyleme. baktım deyip ekstra masraf istemesin. çünkü kontrol için biyerleri sökmesi gerekebilir.

bahsedersin, dün yakıt alırken bikaç damla yere aktı, sence ne olabilir dersin. kolay bişeyse bakarım der.
  • sttc  (18.11.18 21:50:35 ~ 21:50:59) 
Araba çalışır halde altına ıslanırsa belli edecek eski bir gri tişört falan koy 5 dk çalıştır. Ne kadar ıslanacak gör derim.

Ancak depo tam dolu olmasın mümkünse. Tahliyesi falan varsa o akıtmış da olabilir. Yok kaçak varsa gerçekten o siyah kauçuğun kelepçesini sıkıp dene. Yine olmadı kauçuğu değiştirirsiniz.

Abi bu komple değişecek lafı vardır ama değişmeyecek. Ben neler yaptırdım sanayide yoktan var ederler isterlerse. Ustaya ya elim sıkışık falan de bunu uygun nasıl yaparız falan de hallederler.
  • bos gezenin bos ustasi  (18.11.18 23:03:19) 
Fotoğraftaki kısım tahliye borusu olmaz, olamaz.

Tahliye borusu depo dolum ağzıyla aynı hizada aşağıda olur, ucu açıkta olur.

Fotoğrafta görülen kısım sanki daha önceden de işlem görmüş, modifiye dilmiş gibi.

Orjinal hali de bu olabilir, ama bence sorun çok basit.

Sorun sadece o siyah bir parmak uzunluk ve kalınlığında olan boruda sanırım. Sadece o değişecek.

Bakıma gittiğinde bunu bir arızaymış gibi dile getirme, aracın yağını boşaltmak için kaldırdıklarında "usta şu benzin borusunda da bir terleme var, onu da iki dk değiştirelim" diye kanaldan gir.
  • John Bloor  (19.11.18 10:37:10) 
Bugün götürdüm bakıma. O siyah parça tek parça değil aslında, etrafı tozluyken oraya benzin değdiği için öyle görünüyor.

Kaçak var dedi usta, gevşediği için akıyormuş. Para falan almadan kelepçe taktı daha da sıkılaştırdı, o kadar.
  • akatreil  (19.11.18 10:41:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.