[]

okul Yemekhanesi

okulun yemekhanesinde çok az yemek çıkıyor. Bu aksam 2 sefer akşam yemeği aldım və Karnım hala aç. menüde yazani koymuyorlar. mesela bugün menüde 1200 kalori yazıyordu ama yarısı kadar anca vardı bence. Düşünün 2 defa yemek almama rağmen açım. açık açık suç gibi bu. bunu nereye şikayet edebilirim? okul yönetimi umursamaz gibi geliyor. benlik bir durum yok aslında pek. kaldığım yurtta mutfak var. spora başlayacağım için orada yemek yapıcam. ama sürekli buradan yemek zorunda olan öğrenciler var. yemek bursu alan insanlar var. Öğrencinin belki 10 lirası daha yok və akşam aç yatacak. ben az önce mutfakta yemek hazırladım və 3. defa yedim. birçoğunun bu imkanı yok. bir dr acayip gicik oldum. o yüzden şikayet etmek istiyorum. Üstelik resmi olarak beyan ettiklerini yerine getirmiyorlar. ne yapılabilir?




 
kalori beyanından çıkıp şikayet edilmez. imza falan toplayıp rektöre gidin bence. öğrenciler aç yatıyor diyin. olmadı cimer. kuş kadar menümüz var diye herkes şikayette bulunsun. bizde de az az verirlerdi. yemekhane kapanmaya yakın gidince öküz doyuran menüsü veriyorlardı. çalışanların dangozluğu da olabilir biraz


  • glamdr1ng  (18.11.18 19:24:02 ~ 19:24:49) 
çalışanlar da ayrı Dangoz. kalan çok kralcilar. Bugün bir öğrenci az yemek var dedi. kendi şirketi gibi savunuyor mal. ters ters tipler. kapanmaya yakın gidince çok koyuyorlar evet ama o bile az aslında. Özellikle öğle arasında da aç kalıyoruz. tek tük rahatsızlık duydum ama genel olarak millet bir şey demiyor gibi. organize olmadan bir şey yapmak zor gibi. resmen tek kişilik yemeği 3 kişiye veriyorlar. sürekli kütüphanede ders calisiyorum. Tüm gün oturmaya rağmen kilo verdim.

kaloriyi şu yüzden dedim. aç kalıyoruz desek daha fazla ekmek yiyin diyebilirler. ya da 2. defa yemek alın diyebilirler. ama beyan ettikleri miktarın yarısı kadar bile yok. bunu eğip bukemezler.
  • hknty  (18.11.18 19:40:15) 
Görselini atma şansın var mı hocam?


  • Delay Fuze  (18.11.18 19:41:13) 
Maalesef şu an yok kapandi ama yarın atabilirim.


  • hknty  (18.11.18 19:50:00) 
Tamamdır mesaj olarak da atabilirsin. Porsiyonları merak ettim. Ben okurken bizim yemekhanedeki yemekler de hem güzel olmaz hem de az olurdu. (Kütahya 2008-13)


  • Delay Fuze  (18.11.18 19:53:56) 
Yemekler genel olarak güzel ama az gerçekten. İhale usulüyle oluyor sanırım. Okul da ihaleden aldığı paraya bakar gibi geliyor. O yüzden çok umursamazlar belki. Sanırım çoğu okulda böyle.


  • hknty  (18.11.18 20:03:27) 
bizim de azdı. hatta askerde de azdı, yemek çoğunlukla kalıyordu, normal verilenin en az 3 katı alıyordum kalınca.

yapacak bir şey yok.
  • diffarentiationation  (18.11.18 20:44:23) 
yeterince şikayet gelirse seneye ihale zamanı başka şirkete verirler en fazla. onda da bizim üniversitenin yaptığı gibi aynı şirket adını değiştirip tekrar alır, sen de sevinirsin. düzenli olarak yemek koyan kişilere porsiyonu az bulduğunuzu biraz daha eklemesini söyleyin. arkadaşınız ise önünüzdeki ve arkanızdaki de öyle söylesin.


  • kullanıcı adı  (18.11.18 21:17:58) 
Kül hakkına çok dikkat ederim. Orada açıkça yazdıkları miktardan farklı yemek veriyorlar. Açık açık dolandırıcılık bu. Tartiyla oynayan bakkaldan farkı yok. Hakkım haram zıkkım olsun. O kadar öğrencinin hakkına giriyor şirket.

Bunun hukuki bir çözümü yok mu? Yoksa calisanlara caticam huzursuzluk cikaricam. Bazıları da ayrı bir şerefsiz. Yemek yiyen öğrenci sayısı belli gelen yemek belli. Ama asıl sorun okul yönetiminin de haberinin olmasi. Onların haberi olmadan böyle bir şey olmaz.

Diğer türlü bunlar kafasına göre hareket edebilir mi? Bugün kavga edicektim. Çünkü zaten 1 kepçe çorba koyuyordu onun da yarısını koydu. Kediyi versen doymazdi bugün.
  • hknty  (18.11.18 21:56:29) 
Mobilden yazıyorum imla hataları için kusura bakmayın


  • hknty  (18.11.18 21:57:15) 
Kullanıcı adı sizin yemeklerde ne sorun vardı? Nasıl cozdunuz? Şirketin adını nereden ogrendiniz?


  • hknty  (18.11.18 22:06:14) 
Fotograflarini cek her gun. 1-2 hafta boyunca depola. Sonra kanitlarla once okula sonra ust mercilere ilet.


  • icim urperiyor  (18.11.18 22:41:07) 
Üst merci kimler olabilir mesela? Fotoğrafların okuldan və o tarihten olduklarını kanitlayabilir miyim? BİMER cimer vs. Etkili olur mu?


  • hknty  (18.11.18 23:11:02) 
Hem bimer hem cimer okula yazı yazıp durumu inceleyin bize bilgi verin der. Okul da şirketten izahat ister. Ayaklarını denk alırlar. Ancak bu süreçte hergün yemeklerin fotoğraflarını çekip belgelendirmeniz önemli. Okul veya şirket yalan söylerse (ki söyleyebiliyorlar başlarından savmak için) elinizde görsel kanıt olur.

Bir de çalışanlara çatmayın, bu süreçte en suçsuzu onlar. Hem Siz şikayet ederken doğru söylüyorsun deseler şirketin onları ertesi gün kapı önüne koyma ihtimali var hem de onlara söylenen miktarda yemek yapıp dağıtmak zorundalar.
  • yemrem  (18.11.18 23:57:28) 
Fotoğrafların resmi bir geçerliliği olur mu? Başka yerden cekmişsin demezler mi?

Çalışanları bu durumdan dolayi suclamiyorum aslında. Onların genel tavrı sorunlu. Geçen bir öğrenci kahvaltıda yumurta kalmamış onun yerine 1 tane daha peynir alabilir miyim dedi. Adam ters yaptı. Halbuki çocuk nazikçe sormuştu.

Yasal bir çözümü vardır gibi geliyor. Sonuçta ihalede beyan belli. Günlük verilen yemek sayısı belli. Verilen yemek de ortada. Ama Türkiye sonuçta. Okul yönetimi de biliyordur zaten bu durumu. Herkes düzeni kurmuş.
  • hknty  (19.11.18 00:47:45) 
bizim yemekler çok kötüydü. yemekler az, yağları kötü, soğuk geliyor ve yetmiyordu. yemek bitti diye kaç kere öyle mal gibi kaldık. herkes okulun şikayet kutularına yazdı. hem hocalar hem öğrenciler rektöre iletti.

yemekler öğle arasında arabayla geliyordu, arabanın üstünde şirketin logosu falan vardı.
ertesi sene rektör açıklama yaptı, yemek şirketi değişti diye. yemekler yine kötü, fazladan salata bar eklediler ama o da bitiyor.

şirketin arabası yine geliyor yemekleri getirmeye. eski logo çıkarılmış, izi kalmış, üstüne yeni logoyu yapıştırmışlar. eski logonun izinden anlaşılıyor eski şirket olduğu. yani eğer şirket büyük bir tesadüfle arabasını falan da bu yeni şirkete satmadıysa aynı şirket isim değiştirmiş.
  • kullanıcı adı  (19.11.18 14:49:47) 
biraz geç yüklüyorum ama yemek şöyleydi geçenlerde

i.hizliresim.com
  • hknty  (24.11.18 20:30:06) 
panik yok, 3 5 gün 1 hafta fotoğrafla telefonunla verdikleri yemekleri, sonra çak cimere şikayeti gitsin.


  • killerbee  (24.11.18 20:32:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.