[]

Kombi f/p kullanımı

iki sorum var:

- yoğuşmalı kombinin maksimum yoğuşma yapması için 40 - 50 derece aralığında mı kullanılması gerekir yoksa çıkan su ile gelen su arasında belirli bir sıcaklık farkı olması yeterli mi? yani çıkan 70 gelen 40 - 45 dereceyse güzel yoğuşma yapar mı?

- makul fatura için oda sıcaklığı 20 - 21 derecedeyken petekleri;

- 40 - 50 dereceye getirmek
- 60 - 70 derecede kullanmak. hangisi daha düşük fatura getirir? geçen gelen servis ayarladı 80 e "ben de böyle kullanıyorum evde, geçen sene 230 tan fazla ödemedim" dedi. bana sallıyormuş gibi geldi ama.


- ev 120 m2. 8 petek var, uzunluk toplam 7.20 metre.

 
ben akıllı termostat ile kullanıyorum en büyük tasarrufu öyle yapıyorum. sabit ısıda kalmak için en düşük derecede kullanırsanız tasarruf maksimum olacaktır.
yoğuşmalı kombinin falan bir tasarruf sağladığını düşünmüyorum önemli olan istediğiniz sıcaklıktan sonra evin ısınmaması. o yüzden de akıllı termostat.
yoksa 80 dereceye getirip kullanmak en kolay iş.
ben soğuğa göre tabi 40-50 ile başlıyorum. ev ısınmıyorsa arttırıyorum. dıştaki soğuğa bağlı olarak 70-80 çıktığım olmuştur. istanbulun bu günlerinde 50 civarı kullanıyorum. ilk açıldığında geç ısınıyor ama zaten sürekli açık ve benim belirlediğim saatlerde ısıtma yapıyor.
  • ozdek  (18.11.18 16:56:14) 
yoğuşmalı kombi elbette tasarruf sağlar.
zaten bütün kombiler yoğuşmalı olacak 2019’dan sonra. satışı yasak olacak eski tip kombilerin.

en iyi tasarruf sıcaklık ayarından ziyade kullanılmayan radyatörlerin kapatılmasıyla sağlanır benim tecrübelerimle.

en az zaman geçirdiğimiz odanın / odaların radyatörlerini kapatma imkanınız varsa bunu deneyin......
  • 2 tostos turan  (18.11.18 17:06:27) 
Oda termostatı kullanıp kombiyi mevsime göre ortlama 40-50 derecede bırakırsınız.

Evin ısısını arttırmak veya düşürmek için kombinin ayarını değil de oda termostatının ayarını değiştirirsiniz. Gece yatarken 19'a düşürmek gün ortalamasında 21'de tutmak sağlık için yeterli, bebek varsa 23-24 gibi yapılabilir.
  • John Bloor  (19.11.18 11:12:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.