[]

Sorum erkeklere, şu entry'de bahsi geçenler hakkında ne düşünüyorsunuz.

Selam,

Tabii ki kadınlar da cevap verebilir. Lakin birçok kısmına "yoğurdum ekşi" demeyeceklerinden ötürü onları dahil etmek istemedim.

eksisozluk.com

 
Çok uzun. Hayatta bu safsata için o kadar uzun entry okumam, diyorum.


  • farabi  (18.11.18 01:26:27) 
tl;dr

kimse okumaz bunu.
  • sutlu nescafe  (18.11.18 01:30:28) 
Dusunmuyorum ben sahsen. Zaten genel seyler. Zimbirti bi trend bana gore.


  • baldan kaymak  (18.11.18 01:34:40) 
geçenlerde biri yazmıştı "her şeyi o kadar çok konuşuyoruz ki hiç bir şeyin tadı kalmadı" diye, cinsiyet işleri de buna döndü.

neyse, bence erkek tarafından bu tür bir aksiyona ihtiyaç vardı.
sonuçta feminizm denen bir yapı var ve kendi içinde bir şeyler yapıyorlar.
bunun bir karşı akımı olması gerekiyordu. onu da bu red pill dolduruyor herhalde.
meseleyi böyle savaşa dökmek çok saçma ama ne yaparsın işte.
  • güneyli çocuk  (18.11.18 01:41:02) 
Bunlari parca parca yillardir okuduk zaten. Bu hepsini alip birlestirmis.

Redpill adi ustunde gerceklerden bahsediyor, oradaki gercekleri arkana alirsan kadinlar seni manipule edemez.

Ama bu gercekleri duymak aci veriyor, kandirilmamiz daha iyi.
Mavi hapa gectim ben. Hatta ozel sektor de super biseymis, maas veriyorlar abi calismak guzel.
Kizlar da cicek, hepsi narin canlilar. Biriyle evlenip nafaka vericem.

Kizlar da bunlari okuya okuya paranoyaklasti iyice, "bana redpill yapican" diye tribe giriyorlar.
  • acemi  (18.11.18 01:44:44 ~ 01:58:41) 
Her fikir zıddını doğurur diye düşünüyorum. Modern zamanın getirileri, ikili ilişkilere de sekte vurdu. Herkes bu bozukluğu kendisine en çok fayda sağlayacak biçimde stratejiler geliştirerek çözmeye çalışıyor fakat bu çaba daha da tahrif olmasına yol açıyor.

Bence red pill taraftarlarının yanıldığı nokta sorun kadınlar veya kadın psikolojisinden ziyade artık içinde bulunduğumuz tabuların sözde yıkıldığı, hız ve imkanlar çağında ilişkilerinin belinin doğrultmasının mümkünatı olmadığı gerçeği.
  • biravekahve  (18.11.18 01:46:57 ~ 02:07:05) 
milliyetçilik gibi bir şey bu. böyle kamplaşmalarda kişiliğinizi kaybedersiniz, yabmayın etmeyin. gönlünüzce yaşayınız.


  • fever  (18.11.18 01:48:01) 
Ben anlamıyorum bunları. Cidden anlamıyorum ama. Okumadım da zaten.


  • [GODDARD]  (18.11.18 02:33:05) 
Her şey iyi güzel de gerçekten "alfa" olmadıktan sonra öyleymiş gibi davranmak çok keyifsiz bi şey değil mi? Bi şeyi elde etmek için -mış gibi yapmak zorunda bırakmasın Allah diyim.


  • ssiradanbirigibi  (18.11.18 02:55:40) 
Yarisina kadar okudum, yarisindan sonrasinida goz ucuyla baktim. Zaten onlarda yukaridakilerin daha cok ornek verilmis hali.

Bunlari yapan erkek, yaparken farkinda olmuyo cogu zaman. Cogu zaman cahil cesareti.

-"alfa s.ker beta hesabı öder. bir erkek ilişkilerine ne kadar az zaman/para/efor harcarsa alacağı şey o kadar artar." demis

Burasi yanlis misal. Alfa erkek amaci dogrultusunda bu saydiklarini en optimum sekilde kullanir ve elde eder bi sekilde. Burada "ne kadar" onemli degil "sonuc" onemli.

vs.vs.

Gunumuzde su yaziyi okuyup, birazda zeki adam is yapar mi. Yapar sanki lan.
  • bir3iki7  (18.11.18 03:05:04) 
Red pill'cilik irtica zamanında coşmuş ve haliyle zorlama şekilde kısıtlama getirilmiş dincilerin günümüz akp'siyle coşup her yeri dine bulaması gibi bir şey. Öc alma, kin gütme ve devir kendilerine dönsün diye uğraşma güdüleriyle desteklendiği için haklı olunan belirli konularda dahi haksız çıkılacak uygulamalar öğütlüyor.
Ortada ne bir objektif bakış açısı var, ne de sorun çözme isteği; ilkel bir karşı saldırı taktiği.

Ben kadın erkek ilişkilerinde red pill'in özünde anlatmak istediği şeyleri uygulamış, red pill'in olunmasını öğütlediği "alfa" bir erkek olarak bile red pill hareketinin saçmalığını görebiliyorum. Ayrıca ne yakışıklıyım ne zenginim. Red pill destekleyen tayfadan görünürde hiçbir farkım yok. Yani arzu edilen erkek tipi için red pill'ci olmaya gerek yok.

Üstelik bunu feminist öğreti hakkında akademik seviyede eğitim almış ve günümüz toplumunda kadınların sosyal eşitsizliğe maruz kaldığını düşünen biri olarak gerçekleştirdim. (aslında bunu bir karşıtlık olarak belirtmemem lazım çünkü asıl feminist öğretiye dair bilgim olduğu için gerçekleştirdim ama red pill tayfasının feminizmden anladığı erkek düşmanlığı olduğu için bu şekilde söylemem daha uygun) Kadın erkek eşitsizliği konusu taraf tutularak değil objektif ve adil bakılarak çözülecek bir sorun. buna taraf tutarak yaklaşan kadın ya da erkeklerin, "feminazi" ya da "red pill" tayfasının dertlerinin bu sorunu çözmek olmadığını görmek için basmakalıp düşüncelerin dışına çıkmak lazım. Bu da toplumun çoğu kesimi için pek kolay değil, haliyle işin sonu fanatizme varıyor. Fanatizmin olduğu yerde de çözüm olmaz, hele ki tarafların yaşamak için birbirine bu kadar muhtaç olduğu ve birbirinden vazgeçemeyeceği bu denklemde takınılacak son üslup fanatizm olmalı.
  • Bruce  (18.11.18 04:01:40 ~ 04:18:53) 
Ben sözlükte alfa erkek geçinenlerin özünde beta olduğunu gördüm. Kızlar bunu hakkediyor o yüzden alfa olmalıyım diyerek olmuyor o işler. Tamam kızların çoğu piç erkekleri tercih ediyor ama sırf böyle diye de karakter kolay kolay değişmez. Hele de işin içine duygular girerse. Sonuçta her iki taraf da karşı taraftan ne beklediğine göre hareket ediyor. Yani atıyorum asla evlenmeyi düşünmeyen bu uğurda ilişkinizi bitirdiğiniz adam mesela 6 ay içinde evlenebiliyor. İlişkiler de kişiden Kişiye durumdan duruma değişen interaktif bir durum.


  • eylul  (18.11.18 09:14:03 ~ 09:30:43) 
Sahiden uzunmus

Bana bunlar bos geliyor. Bütün terk edilenler, hoslandigi kizla takilamayanlar toplanmis oraya sovüp duruyorlar. Bunlara “olum, yillar oldu elin kadin eline surtmedi lan” desen cevap olarak “kanka ben kirmizi hap aldim ondan yani. Ben artik secmem, cabalamam onlar cabalasin” derler. Bahane oldu iste.

Reddit cikmasi zaten bu hap map olaylari herhalde, reddit zaten tam bir yikik yeri. Yikiklarin baskenti a.q

Hayatinda hep reddedilmis kisiler bunlari okuyarak degisemez. Onun icinde hep o reddedilen adam kalacaktir. iki uzun yazi okuyarak “himm, ben artik hesap odemem, sikerim agaa” olacak is degil. insan neyse odur, her insan ayni, her kadin ayni olacak diye bir sey yok. Kimi bunlara kazik atar, digeri atmaz belki sever :D onu denesinler bi.

Ayrica bu kadar kadin kotuleyip, hapin amacinin ozu ise onlari tavlamak olmasi... bu taktiklerle tavuk bile yakalanmaz. Guzel giyin, iyi ayakkabi sec, tarz ol, kinetix giyme a.q desek, ben erkegim gucluyum onlar icin hazirlanmama gerek yok diyorlar. Bu “gerek yok” ve pilin ise yaradigi tem donem tas devri falandi.

7 dil ogrenecekmisim, kendimi gelistircekmisim, yurtdisi gezileri falan. Benim bir yakin arkadas vardi gormus eksi’de pil pil diye gezinip dururdu. Biz avciyiz kanka, kurt kanka, aslaniz bro, ormanjn kraliyiz agaa derdi. Dili vardi, cok iyi maasi isi vardi, ben issiz kirayla gecinen biri olmama ragmen daha iyi ortamim vardi lan. Gectigimiz yaz evlendi gitti zaten. yas gelmeden evleneyim kanka demisti en son :D insanin icinde olacak icinde. Yoksa ona buna soverek mutlu olundugu nerede gorulmus. Nerede mutsuz, keyifsiz, isinden memnun olmayan, reddedilen adam varsa toplanip kin kusuyor. Kadinlarin insan sarrafligini seviyorum, soyle bir baksalar senin nasil biri oldugunu hoppadanak anliyorlar ya hani. Aha o ozellik iste, harika bir sey. Sen ne kadar 7 dil bil, ben odemem aga sadece sikerim diye kasila kasila gezin, onlar icindeki reddedilmisliklerini, kinini, yikikligini, her ayrildigin kiz arkadasina yaptigin santajlari, ettigin kufurleri goruyorlar. O acik ister istemez bir gun ortaya cikiyor.
  • eazy  (18.11.18 09:39:02) 
Tamamını okudum. Kısmen haklı. Ama bence böyle bi yaşam sürmek de mutluluğu getirmeye yetmeyecektir.

Bu biraz feminizmin antidotu gibi. Bence ikisi arasında denge kurabilirsen mutlu olursun. Uçlarda yaşamak uzun dönemde fayda getirmiyo.
  • Delay Fuze  (18.11.18 10:06:28) 
Edit 1'den sonrasını okudum. Bir de arada bir gelip Rollo Tomassi kitaplarını okumamı tavsiye eden bir arkadaşım var.

"erkek siktikçe erkekleşir, kadın sikildikçe orospulaşır" veya "kadınlar hakkında bilinmesi gereken bir şey varsa bu da onları ciddiye almamak gerektiğidir" diyecek kadar nefret edilen bir canlıyı elde etmek için harcanan bu kadar çabayı, yazılan tuğla gibi entryleri gördükçe günümüzdeki en ezik topluluk olduklarını düşünüyorum.
  • bruce mclaren  (18.11.18 11:01:41) 
"Düşüyor mu böyle?" Diyorum.

Sırf kadın elde etmek için bunu okuyacağıma yalnızlıktan geberirim daha iyi. Bu kadar acınacak durumda mı yurdum erkeği lan?

Ben ki zengin değilim, alfa hiç değilim, boyum kısa, kariyerim yok, zeka eh işte belki, tip kayık olduğum halde hiç öyle lan bana karı lazım diye ağlamadım hep oldu birileri hayatımda iyi kötü. Kimseye de kendimi sömürttürmedim. Öyle hesap kitlemeler falan yaşamadım, pahalı hediyeler almadım.

Yani tamam kadınların bazıları çok fazla "demanding" olabiliyor da, onları da yoksaydım, istediklerini vermedim. Gidip yazılmadım golddigger karıya.

Velhasıl cinselliğin Etiyopyası olan Türkiye'de bile çok aç kalmadım. Ben kalmıyorsam kimse kalmaz.

Sorun kadınlarda değil. Sorun sizde kardeşim. Kendine şunu sor, sen kız olsan sana verir miydin. Vermezdin. O yüzden onlar da sana vermiyor(gönlünü, kukusunu, zamanını vb)

Böyle kişisel gelişim safsatalarına vakit ayırmak yerine efektif bir şeyler öğrenmeye zaman ayırsan zaten sıkılmazsın ve bu sırada bir kadın kendine bulursun.

Ben hep bunu gördüm, kadın diye gördüğü her kadına atlayan, bunun açlığını çeken her gerizekalı daha da yalnızlaştı hayatında çünkü karşısındaki kişiye kadın diye muamele yaptı insan gibi görmek varken.
  • bos gezenin bos ustasi  (18.11.18 12:16:44) 
Tamamını okumadım ancak red-pill akımında bazı fikirler bana göre oldukça extremist. Haklı oldukları noktalar var ve ben bunu kendi hayatımda da yaşadım. Açıkçası bana göre erkek-kadın ilişkilerini temelde tek bir dinamiği var o da kaçan kovalanır. Eğer bir taraf diğer tarafın elden kaçabileceğini düşünüyorsa daha fazla kovalamaya başlıyor ve o zaman tuzağa düşüyor çünkü doğrudan karşı tarafın gözünde değeri düşüyor.


  • synthetic a priori  (18.11.18 12:52:36) 
bence kadınlar diye bir öteki icat edip bunlara fethedilecek kaleler gibi yaklaşıp bununla kafayı bozmak, sosyopatik ve hastalıklı bir ilişkilenme şekli dünya ile.

not: okumadım ama benzer şeyler okumuştum daha önce.

edit: biraz göz gezdirdim de baya baya mide bulandırıcı şeyler. sosyopatik demekte haklıymışım. olmayan allah ıslah etsin bu insanları ne diyeyim.
  • stanhiver  (18.11.18 12:58:51 ~ 13:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.