[]

çok ucuza domuz satılsa tüketilir mi?

selamlar ahali. ekşi'deki malum başlığı gördükten sonra aklıma gelen bir soru oldu. bilindiği üzere domuzlar çok çabuk üreyen, dolayısıyla daha hızlı et üreten canlılar. yani ucuza daha çok et üretilmiş oluyor. şimdi sorum size şu, biliyorum istanbulda elit yerlerde çeşitli domuz şarküterisi ve eti bulunabiliyor. ama bunların fiyatı zaten dana ile aynı hatta daha fazla. ama diyelim şimdi dana etinin kilosu 70-80 lira. domuz etinin kilosu 15-20 lira bandında satılsa sizce halk tüketir mi? sonuçta alkol'de yasak ama hala tüketiliyor. çünkü gerçekten kırmızı et yiyemeyen bir çok insan var ve bu ucuz alternatife karşı duruşları beni düşündürüyor. sırf löp et olarak düşünmeyin, şarküteri vs.'de dahil soruma.
önemli not:çakal esnafın alıp köfteye vs. habersiz karıştırması sayılmaz. normal hane halkının gidip bunu tüketmesinden bahsediyorum.



 
Esek/at eti de ucuz, cekirge kurbaga salyangoz gibi etler de bedava ama yemiyoruz.
Baligi bile benim gibi tercih etmeyip yemeyenler var.

Ucuz da olsa yemezdik. Hem din olayi hem de kulturumuze uymuyor.
  • acemi  (17.11.18 22:02:48) 
dana, tavuk ve balık nesline kıran girip ölmedikleri taktirde bu dediğin bizde olmaz.
dini nedenlerden ötürü olamaz. ama başka yiyecek kalmaz bir fetva gelir bir bakmışın yiyoruz. hadi kolay gelsin.

  • ozdek  (17.11.18 22:04:54) 
ben tüketirdim de ülkenin çoğu tüketmez. sadece dinle alakası da yok.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.11.18 22:10:13) 
hacı abi o işin çok dinle alakası yok, bir nevi tabu insanlar için. ben mesela çok dindar biri sayılmam, yurtdışına çıkınca ille de helal kesim olsun diye aramam, dana-tavuk -bilumum deniz ürünü hatta at eti-ayı eti-geyik eti bile yemişliğim var, ama domuz yiyemiyorum bir türlü içim almıyor, küçük yaşlardan itibaren işlemişler içimize düşününce bile tiksinti geliyor.


  • zikardo  (17.11.18 22:12:09) 
dini sebepler bir yana toplumun genetiğinde yok domuz yemek. şafii mezhebinde tilki ve kirpi helalmiş ama şafiilerin bunları yemek için özel çaba gösterdiğini görmüyoruz.


  • g7mor  (17.11.18 22:13:53) 
iki şey var,

birincisi her ne kadar yıllar geçtikçe değişim gösterse de bizim insanlarımız bazı konularda göstermelik veya değil muhafazakarlığını uzun yıllar koruyor.

alkol ile domuz etini aynı kefeye koymak din açısından baktığında mantıklı ama özellikle bizim topraklarımıza ve tarihimize baktığın zaman çok çok eskiden beri alkolün hep var olduğunu biliyoruz.

ikincisi de eğer dediğin olsaydı yani domuz çok fazla tüketiliyor olsaydı, doğal olarak arz-talep fiyatlaması olurdu ve domuz etinin kilosunun artar dana etinin kilosu azalabilirdi.
  • ocanal  (17.11.18 22:14:23 ~ 22:15:03) 
Tuketilmez


  • aslagülümseyenbirkediyegüvenme  (17.11.18 22:33:22) 
Haberim olmadan domuz eti yemiş olsam rahatsız olmam ama bu domuz etidir dense tiksinebilirim inançla alakası yok benim için ama zihnimize öyle bir işlenmiş ki çıkarmak mümkün değil. Sorunun cevabına gelecek olursak bedava versen yenmez.


  • solo  (17.11.18 22:36:22) 
halkin(musterilerin) buyuk cogunlugu musluman. muslumanlik inancinda domuz eti haram yani yenilmesi yasak et. alkol gecmisten gelen bir aliskanlik sebebiyle bugun hala, muslumanlar icin turketilmesi yasak olmasina ragmen, musluman olan kisiler tarafindan da tuketiliyor. neden? cunku gecmisten gelen bir aliskanlik. eger domuz eti de gecmiste tuketilseydi, bugun alkol seviyesinde tuketiliyor olurdu.

ozetle, isi baslatsan batarsin. bu pazar dogru yer degil.
  • Leonardo~Da~Vinci  (17.11.18 22:44:57) 
turkiyede asla is yapmaz

gayri muslim olanlar tuketir ama muslumanlarin domuza karsi bir direnci var. musluman adam icki icer kumar oynar ama domuz neyin yemez turkiyede
  • exlibris  (17.11.18 22:58:57) 
çok ucuzu geç bedava verilse kimse almaz, bunlar dinden öte alışkanlık meselesi.


  • gezegen olan pluton  (17.11.18 23:18:30 ~ 23:19:03) 
Az biraz dini inancı olan kesim hayatta yemez. Benim inancım yok ama tadına alışık olmadığım ve beğenmedigim için tüketmem. Sadece domuz pastırması tüketebilirim.


  • Depik  (18.11.18 00:07:56) 
Yutubırların tanıtım diye sosis yedirip, domuz etiydi yalnız dediği videolar var. Bence durumu özetliyor. Ama diyanet ve tayyip ortak açıklama yapıp tesisler çok temiz, bundan sonra haram değildir falan deseler bence yiyen olur.


  • baal  (18.11.18 00:33:09) 
amerikadan bildiriyorum

domuz burada da çok tercih edilen bir et değil. ucuz çok ucuz ama alım gücü olanlar dana tercih ediyor. ancak maddi gücü olmayanlar domuz alıyor ya da çinliler.
  • oscar  (18.11.18 01:16:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.