[]

Veteriner tavsiyesi-kedinin durumu

Kusura bakmayın biraz uzun anlaticam ancak 3 aydır ciddi problem yaşıyorum benzeri durum yaşayan ya da veteriner olup şu da olabilir diyecek birini arıyorum.
Kedimiz 8 yaşında bu yaz ilk kez yazligin bahçesine çıkmasına izin verdik.diğer kedim yıllardır yazları bahçeye çıkıyor diye. Haziran başı yazliga geldik. Ağustos sonu bayram dönemi kedimin ishal olduğunu ve dışkısında parlak kırmızı kan olduğunu bazen dışkı yaptıktan sonra poposundan hani bi yeri kesilmiş gibi taze kan damladigini gördüm. Ancak iştahı hareketliliği normal ateş de yok başka hiç bir belirti de yok. Veteriner götürdüm kolit olabileceğini söyledi (27 temmuz) ki kedimiz çok pisbogaz her türlü şey yer yani. Prebiyotik ilaç ve lopermid verdi. Bir hafta preboyotikleri kullanırken kakasi nispeten normaldi ama ilaçlar bittiği anda tekrar kanlı ishal başladı.
Tekrar aynı veterinere gittik (15 eylul) hala hiç bir halsizlik kusma ateş hiç bir şey yok. Bu süreçte evden cikarmadim ama bir iki kez 15-20 dakika müstakil ev olduğundan ikinci kattan falan çıkmış. Veteriner tekrar kolit için Prebiyotik ve lopermid verdi. İç parazit ilaçlarını oldu izmire döndük.
İlaçlar bitince tekrar aynı şekilde dışkıda kan parlak taze kırmızı ve poposundan taze kan damlama başladı burda bir veterinere götürdüm kolit ve ya parazit dışında hayvanda ateş halsizlik vs. Yapmadan böyle devam edecek bir hastalık yok dedi. Kolit için Prebiyotik probiyotik iki ayrı ilaç verdi. İç parazit için tekrar iğne ve ilaç yapıldı. Bu süreçte bana parazit tedavisi için 7 gün sonra bir doz daha alması gerektiği söylendi ancak o dönem kendim rahatsızlandım bir kaç gün hastanede yattım goturemedim annem evdeydi o da kedinin kakasi konusunda yüzeysel bilgi verdi.
Sorun devam ettiğinden 30 ekimde tekrar gittik veterinere parazit olmasi en olası dedi veteriner şimdi bir kere yapicaz sonra 7. Gün tekrar 21. Gün tekrar yapıcaz dedi. 7. Gün evdeki iki kediyi tekrar iç parazit için ilaclattik. (6 kasim)
Kedinin kakasinda parazit konusunda hiç bir bulgu yumurta hareketli bir şey yok. Benim suratimda yatıyor annemle ben kendimize kediden geçebilecek her parazit için tahlil yaptırdık o da yok. 7 kasımda gittiğimizde veteriner ercefuryl diye bir surup verdi. 7 gün kullandım kakasi duzelmisti ancak bıraktığım gün kumları kırmızıya boyayacak kadar yine kanlı dışkı. Şurubu kullanmaya devam ediyorum ama ishal kesici olduğundan içinde kanama devam ediyor da nadiren mi dışkı yaptığında kurumuş oluyor bilmiyorum.

Özet olarak kedimin 3 aydır kanlı ishali var. Ateş halsizlik iştahsızlık hiç bir şey yok. Evdeki diğer kediye de geçmiyor. Annemle bana da geçmiyor. Kilo kaybı vs. yok her zamanki gibi yiyor. Veteriner parazit ve kolit değilse ne olabilir bilmiyor. Parazit olmadigindan baya eminiz ama 20 sinde yine de son dozu için götürürüm. Bu kedinin neyi var bilen yaşayan fikri olan var mı?

 
benim kedim de bunun aynısı fakat bu kadar uzun sürmeyen bi sorun yaşadı. ateş, kusma, halsizlik iştahsızlık yok fakat ishal ve kan aynı dediğiniz gibi. ben de bi kaç veterinere götürdüm sordum ettim.prebiyotik, hap falan denedik geçici çözüm oldu.en son bi veterner mamadandır dedi. ishal ve kan dışında başka bir sorun yoksa eğer. hakaten de o dönem antalyadan alıp ankaraya getirdiğim mamanın bozulduğunu farkettim. hatta okuldaki kedilere götürmek için mamayı boşaltığımda kurt derileri gördüm mamanın içinde. mama bozukmuş. royal canin hassas sindirim aldım sonra 2 kilo. hızla düzeldi, çok muntazam kakalar yaptı ben evde mutluluktan dans ettim. mama bitince yakındaki petshoptan açık proplan aldım onda da ishal ve kan sorunu yaşandı. mamanın bozuk olmadığına eminim. çünkü aynı yerden açık royal canin hassas sindirim alınca düzeldi tekrar ishal problemi..

uzun lafın kısası sorun yüksek ihtimal mamada. mamayla ilgili herhangi bir değişime gitmemişsiniz. şu süreçte royal canin in hassas sindirimini vermenizin iyi geleceğini düşünüyorum. umarım bi an önce iyleşir ve tüyü kadar ömrü olur.

sevgiler.. :)
  • naaaan  (17.11.18 21:54:31) 
Çok teşekkürler. Ben de mama arada aklıma geliyordu ancak bonacibo evdekilere de sokaktakilere de aynı veriyorum ayda 2-3 beşer kiloluk kimseye bir şey olmuyor diye emin olamıyorum. Bunun sindirim sistemi hassas belki de. Kesinlikle ilk iş Royal canın hassas sindirim deniycem. Tekrar Teşekkürler.


  • alice practice  (17.11.18 21:59:16) 
Fakülteye götürün Ya bence. Tam teçhizatlı bi kontrol olsun derim ben


  • whatyougetiswhatyoudid  (17.11.18 22:02:44) 
İstanbul'da yaşıyorsanız Bülent Keçe'yi öneririm. Şu ana kadar tek güvendiğim veteriner hekimdir. Muayenesi Yeşilköy'de. Bahsettiğiniz problem uzmanlık alanı mıdır bilmiyorum ama dilerseniz www.medicineveterinerklinigi.com adresinden iletişim bilgilerini alabilirsiniz.

Geçmiş olsun.
  • bruce mclaren  (17.11.18 22:28:51) 
İzmirde yaşıyorum maalesef.


  • alice practice  (17.11.18 23:06:36) 
Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Eğer mesafe sizin için çok önemli değilse Aydın söke'de gerçekten çok iyi bir veteriner biliyorum. küçük bir klinik; ancak gerçekten gördüğüm en yetkin veterinerin kliniği. kendisi hollanda utrecht üniversitesinde post doc yapmış, avrupa'daki sempozyumlara katılan biri. İsmi Ziya Bağcık, Mert veteriner kliniği. gözümün önünde onlarca farklı türden hayvanın hayatını kurtardı. iş yeri telefonu 0 256 512 02 83. yeri söke otogarının tam karşısında. tekrar geçmiş olsun.


  • istenc  (22.11.18 08:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.