[]

sokağımdaki yetişkin bir dişi köpek için çözüm önerisi

merhabalar. mayıstan beri elimden geldiğince sevip karşılık bulduğum bir köpeğim var. onu apartmanın dışına da ben alıştırmış oldum. yazın iyi hoştu da kış olunca çekincelerim arttı. dişi kendisi. tahminim 4-5 yaşlarındadır en fazla.

fikir almak istediğim 2 şey var.

1) kulağında küpesi yok ve kısırlaştırılmadığını düşünüyorum. bugün anüs kısmından kan damladığını fark ettim ve çok üzüldüm. belediyenin veteriner işlerini ulaşıp bu konuyu çözmek istiyorum. fakat bugün farkettiğim karnının bir tarafı hafif şişti acaba yavrusu mu oluyor bilmiyorum. her ne kadar izmirde yaşasak bile kış çok sert oluyor. sokak hayvanı olup gebe olmak çok zordur. köpekler için daha zor bence. yani prosedür ne oluyor belediye ekipleri hayvanın durumunu kontrol ediyor ve sonrasında bu kısırlaştırma işlemine mi başlıyorlar?

2) hava soğuk olduğu için ona ya battaniye alabilirim, ya üstüne geçirebileceğim giysilerden alabilirim ki huysuzlanabilir fikrim yok en temizi kulübe ama apartmandakiler huysuzlanabilir onu da düşünüyorum.

hayvanın sağlığından endişeliyim kısaca. bu 2 konuda fikrinizi alabilirim. bugün gördüğüm kan beni üzdü. nasıl bir yardım yapabilirim, mama su zaten veriyorum. bizim apartmanın dış kısmını evi bellediği için onu kötü görmek beni de üzer.

 
1. Dışkıda kan çok ciddi bir şey. Lütfen İstanbul-Ankara gibi bir yerdeyseniz ve tek başına bu işin altından kalkamayacağınızı düşünüyorsanız Facebook ya da Instagram sayfalarına yazın, semtinize yakın biri çıkar. En iyisi bu konuda ücretsiz ya da çok cüzi miktarlara hizmet verebilen veterinerler bulmak. Çok iyi çalışan gruplar var internette, lütfen en kısa zamanda bu sorunu başka platformlarda paylaşın.

2-battaniyenin üzerine biraz mama ya da kaşıma çubuğu/kemiği bırakırsanız oranın kendine ait bir yer olabileceğini idrak edebilir. Su verecekseniz, suyun donmaması için birkaç damla sıvı yağ kullanın.

Sokaklar, bir köpeğin uzun ve sağlıklı yaşaması için ideal alanlar değiller. Apartmana yakın bir yerde kalması onun yaşama şansını arttırıyor, güzel bir şey yapıyorsunuz.
  • buf-e kür  (17.11.18 13:52:34) 
1) Dişi köpekler de regl oluyor. Ondan olabilir mi acaba gördüğünüz kan? Ayrıca Türkiye gibi bir yerde yaşadığımız için maalesef kan deyince hamilelikten önce iğrenç bir insan tarafından istismara uğramış olabileceği geldi benim aklıma. Keşke böyle bir şey olup olmadığını öğrenebilseniz önce bir veterinere gösterip. Hem kısır olup olmadığını da öğrenmiş olursunuz.

2) Kulübeye laf edecek insanlar battaniyeye de laf edecekler muhtemelen bu yüzden yapmışken tam yapıp insanlara karşı da dik durun derim ben. Giysiden rahatsız olabilir belki köpek, hepsi sevmiyor o işi. En iyisi içine battaniyesini, minderini falan da yerleştirdiğiniz bir kulübe yapmak bence. Apartman girişine çok yakın koymazsanız dünyanın kendileri etrafında döndüğü çok hassas ve çok kıymetli insanlarımızın çok gözü olmaz herhalde hayvanın kış soğuğunda başını sokacağı küçük bir kulübede.
  • ms brownstone  (17.11.18 13:57:26) 
şimdi tekrar kontrol ettim kanaması bitmiş görünüyor. ama cinsel organı şişmiş. öyle çok büyük bir kanama da değil demek istediğim. belki kabız da olmuş olabilir. ama kan her zaman kötü bir şey sokak ortamı sonuçta. ben en kısa zamanda kısırlaştırılması için uğraşaçağım. sosyal paylaşım adreslerine de danışacağım.

belki regldir bilemem. ama kontrol ettirmek kısırlaştırılması önemli. başka erkek köpeklerin yanında kuyruğuyla kendini otomatik koruyor. ama tabi her anını bilemeyiz.

kulübe konusunda da apartmandaki gençlerle beraber alabilirsem ben alabilirim zaten kulübeyi. öncelikle battaniyesini alabilirim bir alışma evresi olabilir. apartmanın zaten üst katları dışa bombeli olduğu için kot farkından dolayı yağmur giriş kısmına gelmiyor. o bir artı. uğraşacağım. gelişme olunca haberiniz olur.
  • gecede sivrisinek  (17.11.18 14:24:45 ~ 14:25:51) 
İzmir'de neredesiniz bilmiyorum fakat Bornova ve Konak belediyeleri bu konuda çok iyi. Siz götürün ya da arayın gelip alsınlar. Kısırlaştırıp küpe takarlar ve eski yerine (çoğu zaman öyle) bırakırlar.

Köpekler akıllı hayvanlardır. O nedenle kendilerini koruyacak bir sığınak bulacaklardır. Kulübe yapabilirseniz ne mutlu size. Boş bir kutu, üstüne bir örtü atın o bile yeter onun için.
  • teknikekip  (17.11.18 14:45:54) 
(GÜNCELLEME)

haberinizin olsun diye yazıyorum. köpeğin hamile olduğu belli, karnı şiş. kulübesi yapıldı. mutlu mesut takılıyorlar. birbirlerini koruyorlar.

foto : resimag.com/p1/27341531ab.jpeg
  • gecede sivrisinek  (22.11.18 18:55:06 ~ 18:57:27) 
cok tatlilar. yerdeki ortu pek inceymis. altina karton koysaniz bence daha iyi yalitim saglayabilir. umarim yavrularini sahiplendirebilirsiniz. bir de bilgiden emin degilim ama bir daha disiyi adet doneminde gorurseniz, kuyruk ustune viks surun. erkek kopeklerin kokuyu almasini engelleyebilir.


  • bir varmis bir yokmus  (07.12.18 11:05:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.