[]

Tablet için 2 gb ram yeterli mi?

Merhabalar. Bir android tablet alacağım, okulda sunum yapmak, dersleri takip etmek açısından normal zamanlarda da tvye ekran paylaşımı açıp netflix vs izlerim. İnternette gezinir, online film izlerim vesaire. Onun dışında telefonum ve bilgisayarım var. Sizce Samsung T587 model tableti alsam iş görür mü yoksa aynısının 3 gb modeli olan p587 yi mi alsam? Bütçe 2 bin civarı.




 
Benim telefonda 2 gbyt ram var. 190 uygulama yüklü. Ram hala 1.5 gbytta. Tabi büyük oyunlar yok. Zaten oyun vs oynamayacaksan her türlü yeter.


  • musmus  (17.11.18 00:40:54) 
yeter


  • gezegen olan pluton  (17.11.18 01:39:02) 
Oyun olarak pubg mobilf oynayabilirim arada sırada. O da bir el. 2 el saatlerve vakit ayırmam zaten oyun oynamak istersem bilgisayarım var. Daha çok sunum ve medya aracı olarak kullanacağım.


  • sodakapagi  (17.11.18 14:09:29) 
Valla belki bugün idare eder ama 3-5 gün sonra pişman olursunuz gibime geliyor. Geliştiriciler "ram artık sudan ucuz" diye düşündükleri için optimize etmeye çok uğraşmıyorlar, her yeni güncelleme ile programlar daha çok ram yemeye başlıyor. Çok fiyat farkı yoksa 3 gb alın derim, firefox'ta 2-3 sekme açsanız 2 gb ram'in esamesi okunmuyor zaten


  • panzerkampfwagen iv  (17.11.18 14:10:09 ~ 14:10:32) 
Bu zamanda 4 gb'den aşağısı çöptür. Birkaç ay sonra kasmaya başlar. Özellikle android için ram ihtiyacı iyice artmış durumda.


  • skooma  (17.11.18 14:43:58) 
bütçemi 3 gb a göre ayarladım sayılır ancak samsung türkiye çıkışlı p serisi bulamadım genellikle t var. tereddütümün araştırmalarımın sebebi bu. ben en iyisi t serisini (3gbli model) samsung türkiye çıkışlı aramaya devam edeyim. teşekkürler.


  • sodakapagi  (18.11.18 01:09:47) 
Millet ram yukselince hiz artacak saniyor ama calisma mantigi farkli ozellikle de mobil isletim sistemlerinde.

Sik kullandigin uygulamalari cihaz arka planda acik tutuyor rami yettigince. Actigin anda cat diye basliyor boylece.

Eger ram dusukse bunu yapmiyor. O zaman da actigin zaman arkadaki bir baska acik uygulamayi kapatip onun yerine acmak istedigin programi yukluyor. Bu da biraz zaman aldigi icin yavas hizli falan diyerek yorumda bulunuyoruz.

Film yukleme acma gibi testlerde ram farketmiyor ayni speclerde.

Esim mesela 20 tane Chrome sekmesi acik birakiyor kapatmiyor ondan sonra sekmeler arasi gezerken sayfalar kapanmis bastan aciliyor gibi oluyor. Bu tip seylerde farkediyor ram. Ona gore dusun alirken.
  • bos gezenin bos ustasi  (18.11.18 01:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.