[]

IBM Thinkpad, Dell Latitude Tarzı Bilgisayarlar

Bu bilgisayarları diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir? Ne gibi avantajları var?

Ya bunlardan birini yada dell xps 13 almak var kafamda.


 
iş serisi dediğimiz bilgisayar serileri, daha dayanıklı, daha performanslıdır. kolay kolay bozulmaz. (5. sahibinde, 6 yıldır saat gibi çalışan thinkpad var şirkette) tüketici serisi bilgisayarlara göre kesinlikle daha kaliteli imal ediliyorlar. mesela pilleri daha performanslı ve uzun ömürlü olur. mesela menteşesi kırılan thinkpad henüz görmedim :) ama ben latitude serisi öneririm. en azından 3 sene yerinde garantisi var. kayıt açıyorsun bir problem olduğunda teknisyen 24 saat içinde kapında :)


  • delidir yakalayin  (16.11.18 16:57:37) 
Sıfır alınacaksa o fiyatlara değmez. 5-6 sene sağlam kalan bir laptop zaten işe yaramaz olur (ram, işlemci vs). İş için kullanılacaksa sahibinden 2 el temiz alınabilir. dell xps ekranı filan çok güzel dokunmatik ama o fiyatlara değmez.


  • demirKamil  (16.11.18 17:25:53) 
ikisini de kullandim depoda alci tozunun icinde duvara dayayip kod yaziyorsun umrunda olmuyor.
Hp olanin da kasasini yamulttum, yagmurda kaldi yine bozulmadi.

Yerden yere vuruyorsun bisey olmuyor. Ev icin satilan modellerde tertemiz kullandigin pc 1 sene icinde cortluyor.

Ama cok hizli,cok guzel, cok mu sorunsuz dersen degil. Sacma salak tonla driver sorunu yasadik, donanim buglari var. ama dayanikli diye idare ediyoruz.
  • acemi  (16.11.18 17:31:03) 
birini sattım 2 adet thinkpad kaldı elimde. biri x200s diğeri ise t440p. en çok x200s i kullanıyorum. imal yılına netten bakabilirsin :) tozun çamurun içinde kullandım, havuz başında suyun içinde de kullandım. aylar boyu hiç kapatmadığım da oldu. ama bugüne dek hiç bir sorun yaşatmadı. hala 6 7 saat pili gidiyor wifi başkalarının çekemediği yerde çekiyor vb. genel manada fazla dayanıklı cihaz. t440p de öyle.


  • Tears of Devil  (16.11.18 20:07:36) 
Business seri olmasi fark ediyor. Malzeme kalitesi ust duzey. Kurumsal olan urunler help farklidir zaten. Nasa uzaya goturuyor thinkpadleri. Bende de t430 var, her isimi goruyor. Kullanmasi keyifli, klavyesi cok rahat. Ama bildigim kadariyla Dell muadili xps degil latitude. Hp icin de elitebook olmasi lazim.


  • icim urperiyor  (17.11.18 05:51:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.