[]

arkadan konuşmak yüzüne gülmek üzerine vs ?

Merhaba arkadaşlar. öncelikle sizi kısmen gereksiz bi konuyla meşgul etmek istiyorum. lütfen bencilce eleştiriler yapmayın. iş yerinde otlakçı bir oda arkadaşım var, sıkıntılı bri tip. deodorantlarımdan tutunda sigarama kadar sürekli otlanan biri. her ay borç para isteyen. kalitesiz biri. bu konulardan rahatsız olduğum için bu kişiyle arama mesafe koymam gerektiğine karar verdim. daha sonra gereksiz bir meseleden kavga ettik. iyice koptuk. hiç konuşmuyorum yani. ama aynı odadayım. başka bir ortak ve yıllardır arkadaş olduğum bir arkadaşa bu otlakçılıklarından ve ne kadar geçimsiz biri olduğundan bahsediyordum. oda her fırsatta haklısın ya sıkıntılıymış gibi şeyler söylüyordu. fakat aynı yerde muhatap olduklarında hep konuştuklarını hatta bu yakın arkadaşımın spor salonunda beraberken deodorantımı kullanabilirsin dediğini gördüm. belki sen kavgalısın diye onun da konuşmamasını uzak durmasını isteyemezsin bu bencilce olur diyebilirsiniz fakat insan yıllarını verdiği birinin hiç değilse biraz o kişiye tepki koymasını beklemez mi? ben şahsen öyle yapardım. kaldı ki kendisi haklısın, o boş bi adam dediğini biliyorum. deodorantımı kullanabilirsin ne demek yani? hiç bir şey olmamış gibi sohbet etmeye devam etmek. bu ikiyüzlülük değil mi? belki de dost bildiğim adamdan kopmam gerekiyor bilemiyorum = )




 
Beklemez, herkes kendinden mesuldur. Kimseyle kötü olmak istemiyor, düşman olmak istemiyor, işini görmek istiyor olabilir.

İnsanlardan beklentilerinizi gözden geçirin, naçizane tavsiye.

Ek: Kimseye de yıllarınızı vermeyin.
  • monogram  (16.11.18 12:36:19 ~ 12:36:54) 
Kendisini rahatsız etmeyen bir konuda neden tepki koysun hacivit? Hiçbir şey olmamış ki zaten? Boş adam olduğunu düşünebilir, bu onunla iletisimi kesmesi anlamına gelmiyor ki. Bir şekilde karsiligini alıyordur belki.

Asıl senin arkadaşının hayatına, kiminle görüşüp gorusmeyecegine müdahil olmayı istemek abes değil mi?
  • rahip janick  (16.11.18 12:37:55) 
ben zaten ona tepki koyması bencilce olur dedim. ama ısrarla gözümün içine baka bak bunu yapması rahatsız edici değil mi? adam diyorum deodoranta kadar otlanma niyetinde. oda haklısın ne vericen diyor. sonra dönüp adamı görünce deodorantımı kullan. rahatsız olduğumu bildiği bi konunun üstüne gitmesi normal midir?


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (16.11.18 12:42:33) 
İyi de, adam belki de bu sorunu umursamiyor ve seni idare ediyordur tartışmak yerine. Deodorantimi kullanabilirsin dediğinde de seni zerre kadar aklıma getirmiyor olabilir. Sana garezi olmadan yapıyordur belki yani.


  • rahip janick  (16.11.18 12:46:00) 
"rahatsız olduğumu bildiği bi konunun üstüne gitmesi normal midir?"

olay sizinle alakali degil ki! kendi aralarindaki iliski hocam. siz rahatsiz oluyorsunuz o olmuyormus demek ki. sizinle konusurken de, sizin deger yargilariniza gore size hak vermistir ama ikinizin arasindaki kavgaya dahil olmak istememistir, ki gayet normal. yani o sizden deodorantinizi istemez artik ama kendisi paylasmak konusunda bir sikinti gormuyor demek ki. kendimizi bu kadar onemsemeyelim, 'not everything is about you'. :) rahip'in dedigi gibi, sorarken sizi aklina bile getirmemis olma ihtimali var.

insanlardan beklentilerinizi gozden gecirin+1
  • kassiopeia  (16.11.18 13:14:50) 
Hiçbir şey bekleyemezsin. Hangi sıfatla senin sözüne uymasını istiyorsun? Oda arkadaşınla aranda olan mesele onunla arandadır. O ikisinin ilişkisinden mesul değilsin.


  • farabi  (16.11.18 13:26:07) 
Öncelikle bu arkadan konuşup yüzüne gülmek meselesi değil. Bu arkadaş resmen aranızda kalmış. İkinizin kendinizce haklı olduğunuz problemleri vardır ama yandaş çekmek işyerinde mobbinge doğru gider. Bir de işyeri ortamında kimse kimseye "yıllarını vermemeli".


  • SiyamkedisiZorro  (16.11.18 14:28:34) 
@siyamkedisizorro

biz diğer arkadaşla aynı iş yerinde değiliz. ama birbirlerini tanıyorlar samimi olmasalarda.
  • sifirdokuzucuolanvarmi  (16.11.18 15:00:35) 
valla bence en guzeli oluyor, si kendisini bir miktar uyarmis da olmussunuz, hala bu tiple takiliyorsa yarin obur gun gelip size aglayacaktir zaten, boyle asalak tipler zaten huy degistirmez. bekleyin, nasil olsa hakli cikacaksiniz, bu bekleme asamasinda da iki insanla da iliskiyi sinirlayin, ancak sizin icin uygun olan zamanlarda durumlarda gorusun. kullnailmayi seven insani biraz da siz kullanin noolur. fakat oncesinde durumu net olarak izah ettiginize emin olun.


  • mavicorap  (16.11.18 17:38:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.