[]

yükte hafif korumada ağır montun tek formülü kaz/ördek tüyü mü?

ağır montlardan nefret ediyorum, bazen çıkarıp elimde taşımam gerekebiliyor ve eziyete dönüşüyor. haliyle hafif olsun istiyorum ama sıcak da tutsun istiyorum. kaz tüyü montlar bu konuda başarılı ancak kaz veya ördek tüyü mont giymek istemiyorum. alternatiflerim nelerdir, var mı "şu çeşit bi kumaş var, şu çeşit bir malzeme var" diyeceğiniz bir şey. ya da direkt marka/model de önerebilirsiniz sıcak tutan. bütçe çok önemli değil, neticede 2 bin liralık profesyonel everest tırmanıcısı montu önermezsiniz ben size güveniyorum. teşekkür ederim...




 
bahsettiğiniz tip montlar outdoorlarda var. en az 1300-1500 lirayı gözden çıkartmanız gerekiyor. ya da ortalama bir mont alp içine ya içlik gibi bişiy ya da columbiadan iyi bir polar alıp giymek.


  • ninotevtidze  (16.11.18 10:17:51) 
@ninotevtidze, o fiyattakiler kaz tüyü ve -10 15 için gibi görünüyor. ben istanbul'dayım eksileri göreceğim gün sayısı pek yok, o yüzden daha normal bir şey arıyorum. içime bir tek oduncu gömleği giyeceğim bir de, kat kat giyinmeyi hiç sevmiyorum. çünkü kapalı ortama giriyorsun sıcak, montu çıkardığımda normal kalayım istiyorum.


  • Bruce  (16.11.18 10:54:54) 
farkli fikir olarak, kat kat giyinmeyi onerebilir miyim? misal icinize atlet onun ustune tisort, onun ustune uzun kollu onun ustune gomlek, onun ustune polar, onun ustune kaliteli bir yagmurluk, bu konuda tchiboya sirtinizi dayiyabilirsiniz, ben oradan aldiklarimdan cok memnunum. ozellikle ice giyilenler oragnik pamuklu olursa, pambik gibi olursunuz. boyle butun tabakalari giyin demiyorum ama inanin cok ise yariyor. misal uzun kollu tisort yerine kot gomlek, polar yerine oduncu gomlegi gibi bazi tabakalari birlestirebilirsiniz. sonucta isin sirri coklu katman yaratmak, tuyun olayi bu, cok katman arasi sicak hava sikismasi.

fakat tek tabaka incecik birsey cok sicak tutsun derseniz, termal yansitmali montlar var, hatta gecen bir duyuruda link verilmisti. onlar da ince ve sicak tutuyor, ve 2 bin lira falan degildi. bulabilirsem eklerim. bildik outdoor markalarindan birinin montuydu linkteki, fakat benim tchibodan aldigim paltomun icyuzeyi de bunun benzeri bir materyal. hem kaz tuyu gibi yikamayamama problemi de olmuyor, ben montlarimi duzenli olarak yikiyorum mesela. hemen de kuruyorlar.
  • mavicorap  (16.11.18 11:00:09) 
yok sadece dış katman alabilirsiniz. hem su geçirmez, rüzgar geçirmez oluyorlar. isterseniz polarla birlikte kullanılabiliyor. montla birlikte poları da çıkarabilirsiniz ki, çok vakit alan bişey değil.

(www.korayspor.com)

onun haricinde @mavicorap'ın önerdiği gibi omni-heat gibi ısı yansıtma veya yalıtım teknolojili mevsimlik bir mont da olabilir.

(www.korayspor.com)
  • ninotevtidze  (16.11.18 11:14:13) 
GoreTex astarlı şeyler büyük artı getirir.


  • d e j i n  (16.11.18 15:21:55) 
The north face'in geliştirdiği kaztüyüne alternatif bir dolgu malzemesi var: thermoball.

Thermoball mont kullanabilirsin. Hafif, neredeyse kaztüyü kadar sıcak tutuyor ve ıslanınca kaztüyü gibi rezil olmuyor. Ben 2 kıştır istanbul'da kullanıyorum, çok memnunum.
Ve yine de kaztüyü kadar rağbet görmediği için fiyatları nispeten uygun.
  • peggy  (16.11.18 15:29:51 ~ 15:30:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.