[]

teyit.org hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben normalde severim bu tarz girişimleri ama teyit.org hakkında aklımda olumsuz bir iz kalmış. Sorun şu ki sebebini hatırlamıyorum. Beğenmediğim bir seçimi miydi, ilk çıktığı zamanlar yanlış bulduğum bir sonucu muydu hiç hatırlamıyorum. Dolayısıyla emeklerine çamur atmak da istemiyorum. Uzaktan güzel gözüküyor açıkçası. Seviyor muyuz bunları sevmiyor muyuz, napıyoruz?




 
Kurucusu Mehmet Atakan Foça'nın PKK desteklediği ve Atatürk düşmanlığı yaptığı tweetleri çıkmıştı ortaya.


  • synthetic a priori  (15.11.18 23:36:07) 
Tamam, buydu teşekkür ederim. KeMal diye kelime oyunu yapabilen, eski twitlerini silmiş şaibeli bir kurucusu vardı ve teyit başlıklarında görüşlerine paralel yönlendirmeler yapıyorlardı.
Yine de saf yalan yazanlardan iyidir diyeceğiz sanırım. Özellikle toplumsal olayların yoğun olduğu dönemlerde faydalı çalışmaları olmuştu.

  • mistifa  (15.11.18 23:54:31) 
bunların batı fonlarıyla desteklediğini de unutmamak lazım.

kimse demokrasi sevdalısı olduklarından, özgür gazeteciliğe bayıldıklarından filan demesin. en önemli şeye oynuyorlar güvene.
  • FeykIM  (16.11.18 00:34:03) 
PKK li çünkü.

Teyit merkezi mi ne vardı. O biraz daha normal birimlerinin
  • westblack  (16.11.18 08:02:37) 
5. Kol faailiyeti denen seylerden, hatirladigim kadariyla ingiltere veriyordu paralarini.

Sahibini secerken yanlis secmisler cok cabuk ifsa etti kendini. Para bosa gitti
  • acemi  (16.11.18 08:45:40) 
bilgi doğrulamasını da mi6 desteğiyle yapıyorlar, yoksa kendilerine nasıl böyle güvensinler. yoksa teyit meyit bu ne özgüven, sen bilirkişi misin sen uzman mısın?!


  • Bruce  (16.11.18 08:51:04 ~ 08:52:03) 
Kurucusu konusuna girmiycem, bilgim yok ama şu yukarıdaki yorumlara ağzım açık baktım. Bilim bilim diyoruz, gelişemiyoruz diyoruz yok fon, oradan bilgi alıyorlar diye bok atıyorlar.

sitedeki yazıları okursanız, her yalan haberin bilimsel ve araştırmacı yöntemle nasıl çürütüldüğünü görebilirsiniz. Bunu yapmak için bilim insanı olmaya gerek yok. Sosyal medya ve eğitim sistemi nedeniyle tepkisizleşen, çalışmayan beynimizi bu yolla eleştirel düşünce konusunda eğitebilir, hep eleştirdiğimiz o koyunluktan kurtarabiliriz. Medeniyet ve ilerleme de budur zaten.

Ayrıca sitede yalan haberlerin nasıl propaganda, yönlendirme aracı olduğunu, nasıl halkı yönlendirdiğini, cahilliğe yol açtığını örnekleriyle gösteriyor.

Velhasıl biraz siteyi incelerseniz dediklerim anlaşılabilir diye düşünüyorum.

Bu anlamda önemli bir girişim olarak görüyorum. Artık Google, dünya yalan haberlere karşı, veri gizliliğini tartışan bir yerde.
  • kaset  (16.11.18 09:43:42 ~ 09:45:11) 
Sitelerinde aldıkları destekler yazıyor arkadaşlar. Dileyenler bakabilir. Hadi diyelim yine dediğiniz gibi olsun, hiç mi whatsapp'tan facebook'tan gelen yalan yanlış bilgilerden rahatsız olup hayır öyle değil demek durumunda kalmadınız?


  • mistifa  (16.11.18 09:57:49) 
bu tip şeyleri çok seviyoruz ama teyit'i sevmiyoruz. nedenleri açıklanmış.
doğruluk payı'nı seviyoruz ve tavsiye ediyoruz.

  • ebabil curnatasi  (16.11.18 10:39:23) 
@kaset zaten dedigin seyi bu site yapiyor. Yani bu site istedigi haberleri yalanlayarak dogrulayarak seni yonlendiriyor.
Kendisi bizzat bir propaganda sitesi.

Zaten patladiklari olay da ataturk'un sozunu yalanlayinca ortaya cikmisti.

Sahibi kürtçü refleksiyle bu konuya atladi hemen.
Benim sozlerim bilimle celisirse bilimi secin lafini ataturk soylemedi dediler(soylememis olabilir konu bu degil).

Millet de bir seyin soylenmedigini sen nasil kanitlayabilirsin dunyanin butun kaynaklari elinde mi nerede arastirdin diye ustune gitti.
Sonra sahibini kurcalayinca ne halt olduklari ortaya cikti.
  • acemi  (16.11.18 11:24:19) 
gayet iyi işler yapıyor. müspet görüşlerim var. sahibi de destekçileri de umurumda değil açıkçası. rakipleri doğruluk payı vs leride takip ediyorum ama teyit.org'a göre şimdilik zayıf kalıyorlar. Verdikleri bilgiyi süzgeçten geçirdikten sonra kara propaganda yaptığına inanan varsa takip etmez..


  • Söyük  (16.11.18 14:06:56) 
@acemi bu yazdığınızla sahibinin ne alakası var anlamıyorum. Atatürk sözü özelindeki haberi tekrar okudum. Aslında sadece propaganda yapmak için olmayan şeyleri kullanarak takipçi, hissiyat kasan insanların Atatürk'e hakaret ettiğini düşünüyorum.

Yukarıda da açıklayabilmişimdir sanırım. Bahsettiğiniz makale nerede çürütüldüyse okumak isterim. Gayet mantıklı geldi bana yazılanlar.
  • kaset  (16.11.18 20:50:22) 
Bak yine yapmis mesela bir yanlislama.
teyit.org

Gercekte Istanbul havalimanini su basti.
Sonra baska havalimani su basma goruntuleri yayinlandi. Biri meksikadan digeri de ataturk havalimanindan.

Olayi sulandirmak icin bu videolar iyice yayildi sonra burasi ataturk havalimani dendi.

Teyit org o yalan videolari alip yalan oldugunu ispatladi.

Ve boylece dogru bilgiyi yalanlamis oldu.

Artik bu tarz sitelerin ne kadar tehlikeli oldugunu anlamissinizdir umarim.

Su an bu link verilerek boyle biseyin olmadigini bana ispatlamaya calisan insanlar var :) isteseler bu tarz yanlismalarla ic savas cikarirlar bu yuzden fonlaniyorlar.

Gercek video ise burada.

mobile.twitter.com
  • acemi  (18.11.18 14:36:29) 
Teyitorg İstanbul belediyesi ile anlamış artık metro ve otobüslerde izleyebilirsiniz 'doğru doğru' haberlerini...


  • FeykIM  (04.12.18 22:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.