[]

Trafik Cezası Online Ödeme

Merhabalar duyuru ahalisi,

02.11.2018 tarihinde trafik hız cezası yedim. E-Devlette cezam görünüyor ama altında "burası tamamen emniyetin sisteminden çekilmiş olup bilgilendirme içindir" yazıyor. Yarın sanırım indirimli ödemek için son günüm 15 günlük kampanya bağlamında.. PTTnin kendi sisteminde aratıyorum cezamı bulamıyor veya internet vergi dairesinde aratıyorum cezam yok ama emniyette ve e-devlette bilgi olarak görünüyor cezam. Muhtemelen yarın PTTye veya Bankaya gitmeye zamanım olmayacak bunu internetten yatırabiliyor muyuz? Eğer yatırabiliyorsak indirimli nasıl yatırabileceğiz?

Dipnot: Cezayı ablamın arabasıyla yedim. PTTye veya herhangi bir bankaya gitmeyi başarabilirsem ve onlarda görünmezse ne yapmalıyım?

 
öncelikle geçmiş olsun. 2 haftalik süre tebligat sizin elinize geçtikten sonra başlıyor. araba ablanızın üzerine ise ablanızın ikamet ettiği eve tebligat gelecek bu da yaklaşık 2 ayı buluyor. tebligat geldikten sonra yüzde 30 luk indirim için 2 haftanız var. yani elinize henüz yazılı bir tebligat ulaşmadı ise bu konuda rahat olun.

ha isterseniz cezanızı hemen şuan ödeyebiliyor olmalısınız ben 2 kere trafik cezası yedim ve ikisini de internetten ödedim. google trafik cezası ödeme yazarak bulmuştum. yine yazdım ve www.turkiye.gov.tr buradan uygulamaya git seçeneği ile ödemiştim.
  • belkider  (15.11.18 22:30:16) 
sisteme düşmüş fakat size tebligatla elinize ulaştımı ceza? tebligat tarihinden sonra 15 gün içinde cezayı öderseniz %25 indirim alıyorsunuz. internet üzerinden ceza öderseniz indirimden yararlanamıyorsunuz.


  • false pretension  (15.11.18 22:31:10) 
E devlette plakaya yazılmış ceza sorgulama kısmında cezanin altında:
"Gelir İdaresi Başkanlığına henüz yansımayan cezalarınızı, bu sayfada görüntülenen cezaların detayında yer alan Tutanak Seri Sıra No ile Beyanla Trafik Para Cezası Ödeme hizmetini kullanarak ödeyebilirsiniz."
yazar. Beyanla trafik cezası ödeme kismina gireceksiniz. Oradan da tuyanak seri noyu girince cezaniz indirimli olarak çıkar.
  • karacigerim vur kadehlere  (15.11.18 22:33:45) 
@false pretension yanlışın var. Edevlette plakaya yazıldıysa ve görünüyorsa internet vergi dairesinden ödeniyor zaten orada tutanağın tarihi giriliyor. O sebeple sistem yüzde 25 indiriyor.


  • karacigerim vur kadehlere  (15.11.18 22:38:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.