[]

italya vize görüşmesi

Önümüzdeki hafta elçilikte görüşmem var. İlk vize görüşmem olacak. Ne tavsiye edersiniz neye dikkat edeyim? Bi de çok mu resmi giyinmeli? Hiç kışlık resmi bi şeyim yok diye yazlık siyah düz bi elbise üzerine hırkayla gidicem galiba :/




 
idata üzerinden başvur kıyafet vb ugraşmak zorunda kalma.


  • kuzey li  (15.11.18 21:52:57) 
Başvuru demedim, görüşme dedim. Mülakat yani.


  • kozmosta bir nokta  (15.11.18 21:54:47 ~ 21:58:17) 
tüm schengenlerimi idata üzerinden italya'dan aldım hiç görülmeye çağırılmadım o yüzden öyle yazdım.


  • kuzey li  (15.11.18 22:06:52) 
iş görüşmesine gitmiyorsun yav, normal günlük kıyafetinle git işte. yalnız vize görüşmesi hadisesi ilginçmiş, ben hiçbir başvurumda çağrılmadım. amerika neyse de italya niye görüşme istiyor?


  • sir gawain  (15.11.18 22:17:02 ~ 22:21:27) 
Ankara'dan başvurularda ilk defa schengen alınıyorsa ve daha önce kanada, US, Japonya vizesi alınmamışsa çağırabiliyorlarmış genelde. İdata veya konsolosluklarda nasıl bilmiyorum. Bendeki durumda ilk başvurumda daha önceden jp vizem vardı diye çağrılmadım ama red yedim. Pasaportumu almaya gittiğimde vfs'deki çalışana ikinci başvuruda görüşme talep etsem çağırırlar mı demiştim, olabilir demişti. İkinci başvuruda aynı çalışan görüşme talebinde bulunduğumu da eklemiş sanırım ben bi şey demeden. Öyle işte.

Mülakat tecrübesi olanlar varsa tavsiye verebilirse sevinirim.
  • kozmosta bir nokta  (15.11.18 22:28:32) 
selam. biz de ilk vizemizi italya'dan almıştık ve bizi de konsolosluğa çağırmışlardı. eşimle gittik. sıra aldık ve banko önünde bekledik. sıramız gelince bize sadece ne için gideceğimizi sordu -balayı için dedik- o kadar sonra da 6 aylık vizeli pass. verdi elimize. hatta "iki bayram arası düğün olmaz" diyordunuz ne oldu o iş kolpa mı gibisinden şaka bile yaptı. normal turistlik bir vize ise çok kasma olacağını düşünmüyorum. tabii bu dediklerim 2011 yılında gerçekleşti. (:


  • kafa koparan manyak  (16.11.18 08:22:12) 
ilk başvuruda neden ret yedin, onun üzerine çalış bence. ayrıca iyi giyimli, prezentabl ol ki güven veren bir tip olduğunu düşünsünler. çelişkili ifadelerden kaçın, net ve öz cevaplar vermeye çalış. neden ret yediğini söylersen daha net yardımcı olunabilir.


  • Bruce  (16.11.18 08:27:43) 
@Bruce, teşekkürler. 8. maddeden red yedim. Davetiyeli gittiğim için seyahat planımı detaylı yazmamıştım. Rezervasyonum filan da yoktu sadece dilekçede davet edeceğim kişide kalacağımı yazmıştım. Davet eden kişiyi aramamışlar bile. Ama tahminim davet eden kişiyle ilişkimi kanıtlayamamış olmam yönünde. Arkadaşımın annesiydi davetiye yollayan. Bununla ilgili detaylı bi açıklama yapmak başvuruyu yaptıktan sonra dank etmişti :') O yüzden 2. defada davetiyesiz, 5 şehirden otel rezervasyonlu, alınık şehirler arası otobüs biletli ve "şu şu tarihlerde şuraya gidip şuraları gezeceğim" diyen 2 sayfalık bi dilekçe ile başvurdum :') Geri döneceğimi kanıtladığımı düşünüyorum. Sponsorum olan ablamın da hesapta 40bin var.


  • kozmosta bir nokta  (17.11.18 00:26:01 ~ 00:28:24) 
Giyimin falan onemi yok, ptt veznesi gibi camndan sana bir seyler soruyor, veznenin onunde ayakta sorulari cevapliyorsun. Celiskili ifadeler kullanma rahat rahat cevapla iste.

Bu arada ben Idata'dan basvurmustum ve gorusmeye cagrildim. Ilk schengen'im degildi.
  • stavro  (17.11.18 00:30:15 ~ 00:30:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.