[]

eve 2. kedi geldi ama

merhaba arkadaşlar!
küçüklüğünden beri bizde olan 1.5 yaşında kısırlaştırılmış erkek sarman kedimiz var. bugün 1 yaşında dişi siyam kedisi sahiplendik bir de, ayrıca şuan kızgınlık dönemindeymiş(erkek kedi kısır olduğu için önemli olmadığını düşünüyorum). ilk bir arada tutmayalım dedik, yeni gelen kedinin box'ını bir odada açtık, hemen yatağın altına saklandı. 2 saattir de oradan çıkmıyor. demin bizim sarmanı gözetimimiz altında yaklaştıralım dedik fakat yeni gelen kediye hırlamaya tıslamaya başlayınca yaklaşmadan uzaklaştırdık ve odayı kapattık.

1) yeni gelen kedicik ne zaman korkusunu yenip yatağın altından çıkar? yatağın başına temiz su ve mama koyduk fakat 2 saattir yerinden kıpırdamıyor bile.

2)kedi yatağın altından çıktığıktan sonra, bizim hergeleyle nasıl tanıştırmamız gerekiyor? birbirlerine nasıl alışabilirler?

teşekkür ederim.

 
kendisi güveni gelince çıkar, problem olmaz.

karşılaştırmadan önce, kedinin kokusunun sinmiş olduğu eşyaları değiş tokuş edin. önce kokularına alışsınlar. karşılaşma olayı 1-2 gün bekleyebilir.
  • xiii  (15.11.18 19:12:44) 
Bu süreçten geçtik bizde. O yüzden acele etmeyin. Yeni gelen kediyi evin bir odasına kapatın bir süre orda dursun. Sakın evdeki diğer kediyi bir odaya kapatmayın. Evin asıl sahibi o çünkü. Birbirlerinin kokularının olduğu eşyaları değiş tokuş edin önce o eşyalardan kokularına alışsınlar. Bir kaç gün sonra kapıyı kademeli olarak açın ve gözlemleyin. Kavga ederlerse tekrar ayırın. Birbirlerine alışmaları biraz zaman alabilir. Sakın pes etmeyin.


  • Dr_Stat  (15.11.18 20:46:47) 
alışırlar salın gitsin birbirlerinin kumunu yatağını falan koklasınlar bir problem olmaz


  • devilone  (16.11.18 10:03:20) 
Yeni gelen kediyi hiç zorlamayın. 1-2 gün çıkmaz o kuytudan. Sadece saklandığı odaya yemini suyunu koyun, bir de tuvaleti gösterin. Eğer sadece pihlemeyle kaldılarsa kapıyı kapatmaya gerek yok. Aslında asıl pihleyen kızgınlık döneminde olan dişi kedi olmalıydı. Hadi kolay gelsin.


  • SiyamkedisiZorro  (16.11.18 10:44:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.