[]

İnternet Bağlantısı

Selamlar. Ben halihazırda 24mbps internet kullanıyorum. Türk Telekom abonesiyim. Aslında ayrılmayı düşündüm ama oldukça yüksek bir cayma bedeli çıkınca şimdilik geri adım attım. Mevcut paket normalde yetse de AKN sonrası hız çok düşüyor ve Tivibu da kullandığım için iyice ağırlaşıyor.
35 mbps ve kota sonrası 20 mbps olan paket var geçebileceğim. Bir de 50 mbps kota sonrası 35 mbps olan. Aralarında da 7-8 lira fark var. Geçmişken 50'ye geçeyim dedim. Hoş tarifeler çok mantıksız. 50mbps 100gb kota sonrası 35'e düşen pakete 95 lira istiyorlar. 35mbps kotasız pakete ise eşek yüküyle para istiyorlar. 50/35 çok daha makul. Anlamadım. Neyse uzatmayayım fazla.
Hat şu an tam 50 mbps sınırında bir hızı destekliyor. 47-53 arası gidip geliyor. Belki kablolarla falan bi tık daha yukarı çekebilirim ama yeterli olmayabilir. Ankastreye 55-57 falan geliyor çünkü.
Sorum şu. 50 mbps tarifeye geçiş yapsam ve sonra dalgalanma nedeni ile hızımı 45 civarına sabitlemelerini istesem yapıyorlar mı böyle bir şey? Daha önce başına gelen var mı?
Ya da internette SNR değerine Telnet ile müdahale ederek bir miktar iyileşme sağlanabildiği falan yazılmış. Bu olay doğru mu?

 
Yıllar önce 8 mbps kullanırken bağlantım sık sık kesiliyordu ben de arayıp 4mbpsye sabitlemelerini istiyordum yapıyorlar. Akk olmadığı zamanlar.


  • wampex  (16.11.18 08:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.